| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Λίγα λόγια για τις μαθητικές διαδηλώσεις της 29ης Σεπτεμβρίου 2011

dodekati-septembriou004

Εμπροσθοφύλακας
«Λίγα λόγια για τις μαθητικές διαδηλώσεις της 29ης Σεπτεμβρίου 2011»
29 Σεπτεμβρίου 2011
Νικόλας Α. Ιωαννίδης

Περήφανα νιάτα της Κύπρου,

Είναι γεγονός ότι κάθε επανάσταση ξεκινά από τη νεολαία. Είναι οι νέοι που με το πύρωμα της καρδιάς και τη σφριγηλότητα ψυχής και σώματος μπαίνουν μπροστάρηδες για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, αλλά και για την υπεράσπιση αρχών και αξιών. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όσοι προσπαθούν να διαβρώσουν μια κοινωνία ξεκινούν από την αποχαύνωση και την πνευματική απονεύρωση της νεολαίας.

Ωστόσο, εκδηλώσεις σαν τη σημερινή καταδεικνύουν ότι εσείς, οι νέοι αυτού του τόπου, έχετε συνείδηση, κοινή λογική και αγωνιστικότητα. Στέλνετε το μήνυμα πως δε θα ανεχθείτε υποτίμηση της νοημοσύνης σας και υποθήκευση του μέλλοντός σας. Δε θα καταδεχθείτε τον υποβιβασμό σας σε απρόσωπες ψήφους, αλλά διακηρύσσετε στεντόρεια πως επιθυμείτε να ζήσετε σαν αυθύπαρκτες και αυτοκαθοριζόμενες προσωπικότητες.

Η δολοφονία 13 συνανθρώπων μας στο Μαρί φανέρωσε τις εγγενείς αδυναμίες του τρόπου ζωής μας. Η απύθμενη χαλαρότητα, η ανευθυνότητα και η λογική του "δε βαριέσαι" στέρησε από εμάς τα αγαπημένα μας πρόσωπα και από την πατρίδα την αξιοπρέπειά της. Θα πρέπει ο καθένας να αποκτήσει συλλογική συνείδηση, να μη νοιαζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας. Γιατι, αν δεν παλέψουμε όλοι μαζί, τότε η σαθρότητα θα συνεχίσει να υπάρχει και την επόμενη φορά ο όλεθρος θα χτυπήσει την πόρτα κάποιων άλλων συμπολιτών μας. Γι’ αυτό, επιτέλους, ας αγωνιστούμε για την ευημερία και την πρόοδο ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου.

Όσες κατηγορίες κι αν σας προσάπτουν προσπαθώντας να σας μειώσουν και να σας κάνουν να μην πιστεύετε στους εαυτούς σας, εσείς να συνεχίσετε την πορεία σας πιο πεισμωμένοι. Έχετε πολλές δυνατότητες και θα πρέπει να τις αξιοποιήσετε προς όφελος αυτού του τόπου. Μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για σας. Μην παραδώσετε την αξιοπρέπειά σας σε όσους σας υπόσχονται διάφορα ανταλλάγματα. Οι εκάστοτε κρατούντες φοβούνται την αντίδραση της νεολαίας γι’ αυτό και τη θέλουν απαθή. Μην τους κάνετε το χατήρι! Βγείτε στους δρόμους, διεκδικήστε τα ατομικά και κοινωνικά σας δικαιώματα. Απαιτείστε την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και το δικαίωμα του να ζείτε σε μια ασφαλή πολιτεία. Ενώστε τις φωνές σας μαζί μας για να πετύχουμε τη δικαίωση των νεκρών μας, που τόσο πρόωρα έφυγαν από τη ζωή, πληρώνοντας την ανικανότητα των κυβερνώντων. Εσείς θα διαμορφώσετε το μέλλον, θα είστε η ατμομηχανή των αγώνων και στα χέρια σας είναι να φτιάξετε τη ζωή σας όπως θα ‘πρεπε να είναι. Ανθρώπινη και αξιοπρεπή!

Με τις θερμότερες μου ευχαριστίες και καλύτερες ευχές,

Νικόλας Α. Ιωαννίδης


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/9929

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , ,