| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ

Δέχονται απειλές θανάτου οι Αγανακτισμένοι

Σχόλιο Σ.Ο.: Ο Κώστας Τσαγγαρίδης καταγγέλει πως εθελοντές απειλούνται με ξυλοδαρμό ή δολοφονία, ενώ αναφέρεται και στην πρόσφατη αποκάλυψη του ‘Εμπροσθοφύλακα’: «Απειλές για ένοπλη βία κατά των Αγανακτισμένων υπό την επίβλεψη του υιού Χριστόφια».

dodekati-septembriou002

Σημερινή
«Δέχονται απειλές θανάτου οι αγανακτισμένοι»
21 Σεπτεμβρίου 2011
Μάριος Δημητρίου

Ο Κώστας Τσαγγαρίδης αποκαλύπτει και στέλνει μηνύματα: «Προσπαθούν να μας διασπάσουν, αλλά ο λαός να κλείσει τ’ αφτιά του στις σειρήνες»

Τηλεφωνικές απειλές δολοφονίας ή ξυλοδαρμού (με προφορικά και με γραπτά μηνύματα) εναντίον των μελών της ομάδας εθελοντών αγανακτισμένων αφυπνισμένων πολιτών, αποκάλυψε ότι λαμβάνουν ο εκ των εθελοντών Κώστας Τσαγγαρίδης.

Δήλωσε στη «Σ» ότι αυτές οι απειλές καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία «και κάποια στιγμή θα δημοσιοποιηθούν».

Υπερκομματική η διαμαρτυρία
Σύμφωνα με τον Κ. Τσαγγαρίδη, «ο στόχος των δραστών είναι να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τον αγώνα μας, που είναι η δικαίωση των θυμάτων του εγκλήματος στο Μαρί, που περνά μέσα από την καταδίκη όλων των ενόχων, ανεξάρτητα από το αξίωμά τους». Πρόσθεσε ότι στόχος των δραστών είναι, επίσης, η διάσπαση των αγανακτισμένων.

- Πιστεύεις ότι μέσα στις προσπάθειες διάσπασης περιλαμβάνονται οι επικριτικές, εναντίον των «έξι», ανακοινώσεις και άρθρα άλλων εθελοντών;
- Αυτό ας το απαντήσουν οι ίδιοι. Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη ημέρα ότι, αυτό που θέλει ο λαός, είναι η εκδήλωσή του έξω από το Προεδρικό να παραμείνει υπερκομματική, να μην περιλάβει κανένα κόμμα ή οργάνωση και ότι δεν αποκλείεται κανένας να εκφράζεται ως άτομο για τη δικαίωση των θυμάτων. Δεν έχουμε, πάντως, την πολυτέλεια να καθόμαστε σπίτι μας αυτήν τη στιγμή.

Κάτι διαφορετικό τη Δευτέρα
- Ναι, αλλά ψες (προψές Δευτέρα), οι περισσότεροι έμειναν στο σπίτι και δεν πήγαν στο Προεδρικό.
- Δεν υπήρξε, προηγουμένως, ενημέρωση του κόσμου για τη χθεσινή (προχθεσινή) Δευτέρα, για το λόγο ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έλειπε στο εξωτερικό και είχαμε αποφασίσει έκφραση σιωπής – και ο καθένας «σιώπησε» είτε στο σπίτι του είτε στο Προεδρικό.
- Δεν επιδιώξατε να είναι μαζική η προσέλευση στην προψεσινή συγκέντρωση;
- Όχι. Ο κόσμος ήθελε κάτι διαφορετικό γι’ αυτήν τη Δευτέρα.

Το κίνημα έχει προοπτική
- Το πιθανότερο είναι ότι οι άνθρωποι του Προεδρικού και του ΑΚΕΛ θα χλευάζουν ότι το μαζικό αντικυβερνητικό κίνημα έχει φθαρεί και τελειώσει….
- Θα πάρουν την ανάλογη απάντηση, το κάθε πράγμα στην ώρα του. Το κίνημα έχει προοπτική και θα συνάδει με τα πορίσματα του Π. Πολυβίου και της Αστυνομίας. Δηλαδή ανάλογα θα δούμε και την αντίδραση του λαού.
- Να υποθέσουμε ότι οι επόμενες μεγάλες συγκεντρώσεις θα γίνουν γύρω στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των πορισμάτων;
- Όχι κατ’ ανάγκην. Μπορεί να γίνει μεγάλη συγκέντρωση και την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά για να αποφύγουμε πιθανότητα προβοκάτσιας, δεν ανακοινώνουμε από νωρίς οτιδήποτε σχετικό. Στέλνουμε στο λαό το μήνυμα να κλείσει τα αφτιά του στις σειρήνες του αποπροσανατολισμού, να μείνει ενωμένος και έχουμε πλησιάσει στο στόχο μας για καταδίκη των ενόχων και για κάθαρση των θεσμών.

«Να μην τα λέμε αυτά δημόσια…»
Κώστας Τσαγγαρίδης: «Η "Χαραυγή", που γράφει για "τρομοκρατία", ας απευθυνθεί στον υιό του Προέδρου και στο φίλο του οδοντογιατρό, που την 1η Σεπτεμβρίου 2011 στο facebook, στην τότε ανοιχτή "Ομάδα στήριξης Δημήτρη Χριστόφια", σχολίασε ως εξής: "Ας βγούνε να τελειώνουμε, είπαμε έχουμε εφέδρους με όπλα στα σπίτια τους, τώρα τι θα γίνει άγνωστο, αλλά να μη νομίζουν ότι θα είμαστε ευγενικοί, ο θάνατός σου η ζωή μου λέει μια παροιμία. Σύντροφοι, επαγρυπνάτε". Απαντώντας του τρία λεπτά μετά, ο Χρίστος Χριστόφιας έγραψε: "Καλό θα ήταν να μη λέμε κουβέντες παραπάνω, γιατί δεν πολλοαρκούν αύριο να το κάμουν πρωτοσέλιδα πάλε!". (Εννοούσε προφανώς τη δήλωσή του στο facebook στις 13 Ιουλίου 2011, μετά το συλλαλητήριο της προηγουμένης έξω από το Προεδρικό, ότι "οι φασίστες προσπαθούν να εισβάλουν στο Προεδρικό!").

Μιλώ, λοιπόν, για την απειλή πραξικοπήματος εκ μέρους οδοντογιατρού, φίλου του υιού του Προέδρου Χριστόφια, με χρήση των υπηρεσιακών όπλων της Εθνικής Φρουράς κατά του λαού. Μιλώ για τον υιό Χριστόφια, που αντί να τον αποστομώσει, του είπε σε δεύτερη παρέμβασή του, "να μην τα λέμε δημόσια αυτά τα πράγματα στο facebook". Να επισημάνω, πάντως, ότι πριν από ένα περίπου χρόνο η Αστυνομία εισέβαλε χαράματα στο σπίτι του δικηγόρου Ξ. Ξενοφώντος λες και ήταν αρχιτρομοκράτης και του κατέσχε το κομπιούτερ του, γιατί υποψιαζόταν ότι ήταν ο διαχειριστής ιστοσελίδας όπου χλευαζόταν ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Και διερωτώμαι. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί η Αστυνομία δεν επέδραμε και στην περίπτωση του οδοντίατρου, που καλεί τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα;».


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/9869

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , ,