| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΑΠΟ ΚΑΘΕΔΡΑΣ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ

Ξεκίνησαν οι προσωπικές επιθέσεις κατά Αγανακτισμένων: Θύμα Χαραυγιτών η Μακαρία-Άντρη Στυλιανού

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Επιβεβαιώνεται μέρα με την ημέρα πως ο όρος “Χούντα Χριστόφια” είναι πραγματικός. Και δεν είναι μόνο για τις συλλήψεις, τους ξυλοδαρμούς, τα δακρυγόνα και τις παρακολουθήσεις πολιτών. Είναι και με τον τρόπο που δαιμονοποιούν και προσπαθούν να εξουδετερώσουν την αντίθετη άποψη. Ο Κύπρος Κουρτελλάρης της καθεστωτικής ‘Χαραυγής’, εκφραστικού οργάνου του καθεστώτος, κάνει μια πρωτοφανή και ύπουλη προσωπική και ονομαστική επίθεση ενάντια στην κ. Μακαρία-Άντρη Στυλιανού, μια απλή γυναίκα, που μέχρι χτες δεν την γνώριζε κανένας, αλλά που είχε το ΘΑΡΡΟΣ (και προφανώς το ΘΡΑΣΟΣ για τους αδίστακτους κυβερνώντες) να βοηθήσει στον συντονισμό και στην παρουσίαση της συλλογής υπογραφών, όπου απαιτείται η άρση της ασυλίας του Προέδρου και η παραίτηση του.

Αυτό στο οποίο συμμετέχει η δασκάλα, κ. Μακαρία-Άντρη Στυλιανού, μια περήφανη μητέρα τεσσάρων παιδιών, που υπηρέτησε την πατρίδα μας στην Ε.Φ. και στην Πολιτική Άμυνα, είναι μια πρώιμη προσπάθεια Άμεσης Δημοκρατίας. Και η δηλητηριασμένη πένα του “Χαραυγίτη” Κύπρου Κουρτελλάρη, κτυπώντας την κ. Στυλιανού, κτυπά και τους χιλιάδες δημοκράτες Κύπριους που απαιτούν την παραίτηση Χριστόφια. Από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς πως η “δημοκρατία” του ΑΚΕΛ είναι η “δημοκρατία” της φίμωσης, της σπίλωσης, των ξυλοδαρμών, των συλλήψεων και των εκρήξεων.

Ο Μάριος Δημητρίου της ‘Σημερινής’ δίνει μια καταπληκτική απάντηση στις ύβρεις του Κύπρου Κουρτελλάρη.

Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας [πηγή φωτογραφίας: Φιλελεύθερος]

Σημερινή
«Έβαλες τον πήχη πολύ χαμηλά»
18 Αυγούστου 2011
Μάριος Δημητρίου, στήλη ‘Εξ’ Αφορμής’

Ένα ανησυχητικό κρούσμα πολιτικής και δημοσιογραφικής αγυρτείας παρουσιάστηκε στη χθεσινή έκδοση της «Χαραυγής», μέσα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της δυσφημιστικής εκστρατείας πολιτικών και δημοσιογράφων του ΑΚΕΛ εναντίον των εθελοντών αγανακτισμένων πολιτών, που ζητούν από τον Πρόεδρο Χριστόφια να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία στο Μαρί και να παραιτηθεί.

Εδώ και εβδομάδες στοχοποίησαν προσωπικά τη Μακαρία Άντρη Στυλιανού, που – χωρίς να το επιδιώξει – ξεχώρισε σε ηγετική μορφή του κινήματος για απόδοση δικαιοσύνης για τη σφαγή της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Να υπενθυμίσω ότι η Μακαρία Άντρη Στυλιανού, εκ μέρους των αγανακτισμένων πολιτών, επέδωσε, στις 4 Αυγούστου 2011 στο Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, καταγγελία για άρση της ασυλίας του Προέδρου Χριστόφια και ποινική δίωξή του, υπό την επίκληση του άρθρου 45 του Συντάγματος.

Επίσης, στις 12 Αυγούστου, επικεφαλής αντιπροσωπίας πολιτών, επέδωσε στον κεντρικό οργανωτικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Χρίστο Αλέκου, ψήφισμα με τις υπογραφές 10.800 πολιτών με το οποίο ζητείται η ανάληψη των πολιτικών ευθυνών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παραίτησή του.

Το ψήφισμα επέδωσε επίσης προχθές Τρίτη 16 Αυγούστου 2011 στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, στον οποίο κατήγγειλε την πραγματοποίηση «αντισυγκεντρώσεων» από το ΑΚΕΛ στο χώρο συγκεντρώσεων αντικυβερνητικών διαδηλωτών, με στόχο τη δημιουργία επεισοδίων (Αναφερόταν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, στην περιοχή Κελλακίου όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία του Προέδρου Χριστόφια).

Τη Μακαρία Άντρη Στυλιανού, 45χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, μια τολμηρή γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και οξυμμένη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης και δικαιοσύνης και άριστη εκπαιδευτικό (είναι βοηθός διευθύντρια στο Β΄ δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς), χλεύασε επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες από τη στήλη του ο Κύπρος Κουρτελλάρης, που επανήλθε χθες με ένα σταλινικού χαρακτήρα τρομοκρατικό μήνυμα προς αυτήν.

Με τίτλο «Εγώ δασκάλα των παιδιών μου δεν την εμπιστεύομαι», έγραψε στο άρθρο του, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής: «Εγώ πάντως δηλώνω ότι αν ήμουν Αγλαντζιώτης και είχα εγγόνι να πάει στο δημοτικό, στο σχολείο τής εν λόγω κυρίας δεν θα το ‘στελλα! Και θα είχα κάθε δικαίωμα. Καθότι, κυρία που δηλώνει εκπρόσωπος δήθεν αγανακτισμένων που βρίζουν εν χορώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία που αγανακτεί η ίδια και πιάνει τες στράτες και τες πλατείες, προσωπικώς δασκάλα των παιδιών μου δεν την εμπιστεύομαι ούτε μία στο εκατομμύριο! Εμ, δημοκρατία έχουμε και δημοκρατική παιδεία θέλουμε!».

Αγαπητέ Κύπρο Κουρτελλάρη, με αυτή την προσωπική επίθεση που είναι ταυτόχρονα και μια απεχθής απειλή κατά της επαγγελματικής επάρκειας και καριέρας ενός ανθρώπου, μόνο και μόνο γιατί τον θεωρείς πολιτικό αντίπαλο, έβαλες τον πήχη της δημοσιογραφίας πολύ χαμηλά.

Εκεί που βρίσκεται και το επίπεδο της «δημοκρατίας» σου.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Σημερινή
«Ζητήθηκε η ποινική δίωξη Χριστόφια»
05 Αυγούστου 2011
Μάριος Δημητρίου

Μετά από νομική συμβουλή του Λουκή Λουκαΐδη
Η Μακαρία Άντρη Στυλιανού επέδωσε στον Γ. Εισαγγελέα καταγγελία για άρση της ασυλίας του Προέδρου, υπό την επίκληση του άρθρου 45 του Συντάγματος.

Τη νομική συμβουλή του πρώην Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Λουκή Λουκαΐδη πήρε η Μακαρία Άντρη Στυλιανού, που επέδωσε χθες στον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, καταγγελία για άρση της ασυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και ποινική δίωξή του, με αφορμή την έκρηξη στο Μαρί, υπό την επίκληση του άρθρου 45 του Συντάγματος.

Η κ. Στυλιανού, βοηθός διευθύντρια στο Β΄ δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς, πήγε στο Γραφείο του Γ. Εισαγγελέα με μικρή ομάδα, αποτελούμενη από τρεις ακόμα εθελοντές, που διαμαρτύρονται κάθε βράδυ έξω από το Προεδρικό, ζητώντας δικαιοσύνη για το έγκλημα στο Μαρί και από τρία παιδιά, περιλαμβανομένης της 15χρονης κόρης της.

Έγγραφο με 5.000 υπογραφές

Την καταγγελία παρέδωσε στην ιδιαιτέρα του Γενικού Εισαγγελέα, εφόσον ο ίδιος δεν μπορούσε να την παραλάβει λόγω άλλης ειλημμένης υποχρέωσης. Δήλωσε ότι εκπροσωπεί τους πολίτες, οι οποίοι ζητούν από τον Γενικό Εισαγγελέα να γνωματεύσει κατά πόσο θα αποταθεί στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της ασυλίας και ποινική δίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μαζί με το έγγραφο, ανέφερε η κ. Στυλιανού, έχουν καταθέσει έγγραφο με 5.000 υπογραφές επί του ιδίου αιτήματος, ενώ μαζεύονται υπογραφές και στις άλλες πόλεις.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι η πορεία των ερευνών για την έκρηξη στο Μαρί δεν τους ικανοποιεί. Πρόσθεσε ότι «αυτό που ανησυχεί τους πολίτες είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει άγνοια «για τέτοια σοβαρά πράγματα που αφορούν τη διακυβέρνηση του κράτους».
Όπως επεσήμανε, «η δήλωση της άγνοιας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έπρεπε να θορυβήσει τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τον Γενικό Εισαγγελέα πως κάτι δεν πήγε καλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προστάτευσε σωστά τους πολίτες αυτού του κράτους».

Νομικά το θέμα δεν τελειώνει
Σε δήλωσή της στη «Σ», η κ. Στυλιανού είπε ότι η καταγγελία της «είναι κίνηση ουσίας, από τη στιγμή που όλα τα κόμματα καταλογίζουν πολιτικές ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια. «Όμως για μας, το θέμα νομικά δεν τελειώνει. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη, πρέπει να διωχθεί και ποινικά, αν του αποδοθούν πολιτικές ευθύνες, και γι’ αυτό τον καταγγέλλουμε για ποινικό αδίκημα που ορίζει το άρθρο 45».

Να σημειωθεί ότι η κ. Στυλιανού παρέδωσε χθες αντίγραφο της καταγγελίας της στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, που παρέλαβε εκ μέρους του ο Αντώνης Κουταλιανός και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, Ιωνά Νικολάου.

Η μοναδική… Μακαρία της Κύπρου
Η 45χρονη Μακαρία Άντρη Στυλιανού είναι, όπως μας είπε, μονογονιός, μητέρα τεσσάρων παιδιών (δύο θυγατέρων 15 και 9 χρονών και δύο γιων 11 και 10 χρονών) και κατέχει διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα παιδαγωγικά. Πριν διοριστεί στη δημοτική εκπαίδευση (έχει 24 χρόνια υπηρεσίας), υπηρέτησε στρατιωτική θητεία ως εθελόντρια και ήταν λοχίας στην Εθνική Φρουρά για 26 μήνες. Επίσης, υπηρέτησε για 4 χρόνια ως αξιωματικός στην Πολιτική Άμυνα, εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών.

Το όνομα Μακαρία της το έδωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. «Με βάφτισε, επιθυμώντας να έχει και ένα κορίτσι το όνομά του, εφόσον μέχρι τότε μόνο αγόρια βαφτίζονταν Μακάριοι», μας πληροφόρησε η κ. Στυλιανού. Υπογράμμισε ότι «είναι η μοναδική Μακαρία στην Κύπρο».


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/9271

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , , , ,