| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Υπό αστυνομική κατοχή η Κερατέα: Η ΕΛ.ΑΣ. σε ρόλο σεκιουριτά των σκουπιδιών

Αστυνομικοί και Σκουπίδια

Λαυρεωτική εν Δράσει
«Μεγαλειώδης συγκέντρωση-πορεία στην Κερατέα»
10 Φεβρουαρίου 2011
Δελτίο Τύπου Δήμου Λαυρεωτικής

Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν χτες βράδυ την Κεντρική Πλατεία της Κερατέας και τους γύρω δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη την προηγούμενη ημέρα, τα επεισόδια, τις ζημιές και τους τραυματισμούς που προκάλεσαν.

Η συγκέντρωση έγινε αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης Συνεδρίασης του Δημο-τικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής, το οποίο, σύμφωνα με την δήλωση της Προέδρου κ. Αρετούσας Μακρή, κήρυξε το Δήμο σε «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης».

Κύριος ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής που κατήγγειλε την βαρβαρότητα των αστυνομικών δυνάμεων, την αδιαλλαξία της κυβέρ-νησης και ολοκλήρωσε την ομιλία λέγοντας :

Όλοι μας έχουμε έναν κοινό στόχο. Να σώσουμε την περιοχή μας. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Λαυρεωτικής μας ανήκει. Η ωμή βία της εξουσίας, χαλυβδώνει την θέληση όλων μας. Το δίκιο δεν αντιμετωπί-ζεται με δακρυγόνα, απειλές, συλλήψεις και τρομοκρατία.

Βρισκόμαστε στους δρόμους από τις 11 Δεκεμβρίου και δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε. Τα σκουπίδια της Αττικής δεν θα έρθουν στο Δήμο Λαυρεωτικής. Το Οβριόκαστρο είναι αρχαιολογικός χώρος, ιστορικός τόπος και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Έτσι θα παραμείνει.

Φυλάμε Θερμοπύλες !! Θα νικήσουμε !! ».

Μίλησαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτι-κού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Λουκάς, κ. Σταύρος Ιατρού και κ. Απόστολος Παμφί-λης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέ-τρος Φιλίππου, η Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Μαρία Κιμπιζή και οι βουλευτές Ατ-τικής κ. Κ. Γκιόκας (ΚΚΕ) και κ. Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ), ο κ. Δ. Βίτσας (Γραμματέας του Συνασπισμού), ο κ. Α. Νεφελούδης (εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς) και εκπρόσωποι του κινήματος «Δεν πληρώνω» και Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία προς τον κόμβο του ΒΙΟΠΑ, όπου χι-λιάδες πολιτών παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διαδηλώνοντας ειρηνικά απέναντι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που παραμένουν στην περιοχή αποκλείοντας την πρόσβαση προς το Οβριόκαστρο και το Λαύριο.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Antixyta.blogspot.com
«Η Κερατέα και ολόκληρη η Λαυρεωτική βρίσκονται υπό κατοχή»
09 Φεβρουαρίου 2011
Δελτίο Τύπου Δήμου Λαυρεωτικής

Από χθές το μεσημέρι, η πόλη της Κερατέας και ολόκληρος ο Δήμος της Λαυρεωτικής βρίσκονται «υπό κατοχή». Ανήλικα παιδιά και υπερήλικες έγιναν μάρτυρες μιας απίστευτης σε αγριότητα αστυνομικής βίας.

Εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ και άλλων μονάδων καταστολής κατέλαβαν τις γειτονιές μιας πόλης 10.000 κατοίκων, εισέβαλαν με προτεταμένα πιστόλια σε κατοικίες, προπηλάκισαν και χτύπησαν ηλικιωμένους, τραυμάτισαν δεκάδες συμπολίτες μας.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, δεκάδες ασφαλίτες εισέβαλαν σε σπίτια «υπόπτων», χρησιμοποιώντας βία, προπηλακίζοντας γονείς, κραδαίνοντας τα όπλα τους και απειλώντας με συλλήψεις.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης απλών και φιλήσυχων πολίτων προκάλεσε την αντίδραση και τη διαμαρτυρία εκατοντάδων κατοίκων.

Η απάντηση των «φρουρών της νομιμότητας» στο Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ.Κωνσταντίνο Λεβαντή, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Νομικούς που έσπευσαν στο Αστυνομικό Τμήμα να ενημερωθούν, ήταν η απρόκλητη και αναίτια επίθεση ανδρών των ΜΑΤ με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες και ο τραυματισμός του Δημάρχου και άλλων πολιτών.

Η επίθεση γενικεύτηκε σε ολόκληρη την πόλη που μετατράπηκε μέσα σε λίγη ώρα σε ένα απέραντο πεδίο χημικού πολέμου με εκατοντάδες θύματα της αστυνομικής βίας. Μικρά παιδιά βρέθηκαν αποκλεισμένα σε φροντιστήρια, υπερήλικες κινδύνευσαν από τα χημικά που έφτασαν μέσα στα σπίτια τους, γυναίκες χτυπήθηκαν βάναυσα.

Η Δημοκρατία και η «έννομη τάξη» καταλύθηκαν από τους υπερασπιστές τους.

Η ωμότητα, οι άμεσες απειλές για τη ζωή, οι ύβρεις των αστυνομικών που απειλούσαν χιλιάδες κατοίκους μέχρι τις πρωινές ώρες φέρνουν στο νου εφιαλτικές μνήμες «στρατού κατοχής».

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» προσπάθησαν να εφαρμόσουν ένα τυφλό σχέδιο εκδίκησης εναντίον μιας περιοχής που αντιστέκεται 60 ολόκληρες μέρες και δεν υποχωρεί.

Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. ομολόγησε με δελτίου τύπου ότι, όλη η επιχείρηση είχε στόχο την τρομοκράτηση των κατοίκων και επεδίωκε να κάμψει τη συνεχιζόμενη αντίσταση τους.

Στα τέσσερα σπίτια, όπου εισέβαλαν με το πρόσχημα έρευνας και σύλληψης «υπόπτων» βρήκαν μόνο στο ένα από αυτά, άδεια μπουκάλια μπύρας, μία κάμερα και μια συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων για το Πάσχα!!!.

Τα γεγονότα της Μαύρης Τρίτης σημάδεψαν ανεξίτηλα την ψυχή των κατοίκων της Λαυρεωτικής. Η ωμή βία της εξουσίας χαλυβδώνει τη θέληση όλων μας. Το δίκιο δεν αντιμετωπίζεται με δακρυγόνα, απειλές, συλλήψεις και τρομοκρατία. Ο αγώνας που ξεκίνησε από το 1996 συνεχίζεται…

Βρισκόμαστε στους δρόμους από τις 11 Δεκεμβρίου και δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε.

Τα σκουπίδια της Αττικής δεν θα έρθουν στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Το Οβριόκαστρο είναι Αρχαιολογικός Χώρος, Ιστορικός Τόπος και περιοχή Ιδιαίιτέρου Φυσικού Κάλλους.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Ελεύθερος Κόσμος
«Απαράδεκτα γεγονότα»
09 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο ως απαράδεκτες, απάνθρωπες και αντιστρόφως ανάλογη πορεία, σε σχέση με τις ατομικές ελευθερίες, βρίσκονται οι εντολές του ΠΑΣΟΚ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, στην Λαυρεωτική.

Στην περιοχή υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί ομαλά και ειρηνικά. Οι διαταγές που έχουν όμως οι αστυνομικές δυνάμεις είναι να καταστείλουν με απόλυτη βία τους κατοίκους της περιοχής. Είδαμε ελικόπτερα, πλαστικές σφαίρες, τεθωρακισμένες υδραντλίες, ΜΑΤ και σήμερα είδαμε την απόλυτη προσβολή για το Ελληνικό κράτος. Αστυνομικός με πολιτικά να απειλεί (!!!) κατοίκους με το προσωπικό του πιστόλι! Η ΓΑΔΑ έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με βίντεο της ιστοσελίδας lavreotiki.com, που δείχνει τον αστυνομικό, σε έξαλλη κατάσταση να απειλεί κατοίκους.

Σαφώς και δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως η ΕΛ.ΑΣ επέτρεψε σε έναν αστυνομικό με πολιτικά και οπλισμένο, να απειλεί με το όπλο του άοπλους κατοίκους!!! Αναμένουμε με έντονο ενδιαφέρον να μάθουμε τα αποτελέσματα της έρευνας διότι προφανώς θα υπάρχει κάποια λογική εξήγηση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, τέτοιες αντιδράσεις αρμόζουν σε όργανα της ΣΤΑΖΙ και όχι σε αστυνομικούς που πρέπει να κάνουν χρήση της ελάχιστης δυνατής βίας. Είτε το όργανο οφείλει να απολογηθεί, οι δε ανώτεροι του να αναλάβουν τις ευθύνες, είτε να ενημερωθεί το κοινό, σχετικά με τις προβλεπόμενες οδηγίες τις οποίες έχουν οι αστυνομικοί. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει την εποπτεία των υπαλλήλων της και όχι να στρουθοκαμηλίζει.


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/8522

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , ,