| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Εκστρατεία κατά των αεροψεκασμών από τους Οικολόγους

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Συγχαρητήρια στους Οικολόγους-Περιβαλλοντιστές, στον βουλευτή Γιώργο Περδίκη, όπως επίσης και στην Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στους Χημικούς Αεροψεκασμούς, που πολιτικοποίησαν το ζήτημα, το έφεραν στην Βουλή, και το έβγαλαν από το περιθώριο. Για μια ακόμη φορά η ελληνική, κυπριακή κοινωνία αποδεικνύεται πολύ πιο ώριμη από πολλές άλλες δυτικές κοινωνίες, αφού τολμά να ζητήσει επιστημονικές και πολιτικές απαντήσεις για ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο σε άλλες χώρες τα ΜΜΕ το έχουν εντάξει στη σφαίρα των “θεωριών συνωμοσίας”, εξουδετερώνοντας έτσι κάθε δυνατότητα σοβαρής έρευνας και δημοκρατικού ελέγχου.

Τους αεροψεκασμούς τους βλέπουμε με τα μάτια μας, και όσο και αν φωνάζουν για “σενάρια φαντασίας” και “συνωμοσιολογία”, δεν θα μας βγάλουν αυτοί τρελούς. Αυτό που χρειάζεται είναι επιστημονική έρευνα, νηφάλια και ψύχραιμα, αν θέλουν βέβαια να λήξει η “συνωμοσιολογία”, για να δούμε τι είναι τελικά αυτό το φαινόμενο και ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις του.

αεροψεκασμοί

Σημερινή
«Εκστρατεία κατά των αεροψεκασμών από τους Οικολόγους»
24 Ιανουαρίου 2011

Εκστρατεία κατά των αεροψεκασμών άρχισε χθες από την Πάφο το Κίνημα Οικολόγων.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι η εκστρατεία γίνεται σε μια προσπάθεια να πιεστεί η Κυβέρνηση να προβεί σε διερεύνηση του ζητήματος.

Αυτή την εβδομάδα, είπε, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Οικολόγων με εκπροσώπους του Υπουργείου Γεωργίας, για να υποβληθεί αίτημα, το οποίο υποβλήθηκε και ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, ώστε να διεξαχθεί ανεξάρτητη, πανεπιστημιακού επιπέδου έρευνα και να γίνουν χημικές αναλύσεις «αυτών των ύποπτων αεροψεκασμών», με στόχο να εξεταστεί πλήρως το φαινόμενο και να τύχει της ανάλογης αντιμετώπισης.

Εμείς, τόνισε, «θεωρούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες και ενδείξεις» ότι και στην Κύπρο, όπως και σε άλλες χώρες, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δημιουργούν διάφορα νέφη με έντονους και ύποπτους αεροψεκασμούς με αεροπλάνα, τα οποία δεν δηλώνονται, για μια σειρά από σχέδια, που δεν έχουν καμία σχέση με το καλό των λαών, οι οποίοι «είναι τελικά θύματα αυτών των αεροψεκασμών».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι οι Οικολόγοι «δεν μπαίνουν σε σενάρια φαντασίας», αλλά αυτό που ζητούν είναι να αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία να κάνει αυτό που μπορεί, δηλαδή τις χημικές έρευνες, όπως έχει υποδειχθεί και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και έγινε αποδεκτό.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στους Χημικούς Αεροψεκασμούς, Πέτρος Θεοδοσίου, είπε ότι το φαινόμενο των αεροψεκασμών είναι γεγονός και το παρακολουθεί όλος ο κόσμος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα σοβαρό φαινόμενο, που «άπτεται άμεσα της υγείας μας».

Το μόνο που ζητούμε, σημείωσε, είναι να παρθούν δείγματα από τον αέρα και να γίνουν αναλύσεις, τονίζοντας ότι στο όλο θέμα υπάρχει «μία σιωπή ιχθύος από όλα τα κόμματα πλην των Οικολόγων», καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις για να σταματήσουν οι αεροψεκασμοί.


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/8443

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , ,