| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ

Ο ψυχοταμπελογράφος Στ. Ευαγόρου αποδεικνύει πως ο ρατσισμός του ΑΚΕΛ είναι έμφυτος, υπαρκτός και αποδεδειγμένος

Σταύρος Ευαγόρου

Εμπροσθοφύλακας
«Ο ψυχοταμπελογράφος Στ. Ευαγόρου αποδεικνύει πως ο ρατσισμός του ΑΚΕΛ είναι έμφυτος, υπαρκτός και αποδεδειγμένος»
29 Δεκεμβρίου 2010
Συντακτική Ομάδα

Αφού οι επαγγελματίες “αντιφασίστες” και “αντιρατσιστές” φωνάζουν και οδύρονται για τον υποτιθέμενο “ρατσισμό” των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι απλώς και μόνο διαμαρτύρονται δημοκρατικά για τις κατολισθήσεις στο Κυπριακό και την ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη εισροή λαθρομεταναστών, θα πρέπει και εμείς να υπενθυμίσουμε ποιοι διατηρούν ακόμη ρατσιστικές αντιλήψεις, και σε ποιο κόμμα ανήκουν.

Ο Σταύρος Ευαγόρου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, πρόσφατα, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τους Προϋπολογισμούς στη  Βουλή, δήλωσε τα εξής, υπερασπιζόμενος την οικονομική πολιτική του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη:

«Μέχρι σήμερα γνώριζα ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και όχι του Ιδρύματος Χρίστου-Στέλιου Ιωάννου». ['Σημερινή' 17/12/2010]

Οι δηλώσεις αυτές του αθυρόστομου Σταύρου Ευαγόρου αποκαλύπτουν το πραγματικό “ήθος” του ΑΚΕΛ. Διά στόματος του μονίμως νευριασμένου Σταύρου Ευαγόρου τεκμηριώνεται πως το ΑΚΕΛ, ενώ πλειοδοτεί σε “αντιφασισμό” και “αντιρατσισμό”, στην ουσία είναι στελεχωμένο με ανθρώπους τα μυαλά των οποίων έχουν δηλητηριαστεί από τον σταλινισμό, την υπεροψία, την δογματική αντίληψη πως οι στρεβλωμένες μαρξιστικές θεωρήσεις τους μπορούν να δικαιολογήσουν τα πάντα, και τελευταίως, έχουν μεθύσει με την ασυδοσία που τους δίνει η διακυβέρνηση του κράτους και η εκμετάλλευση των θεσμών.

Πρόσφατα, με αφορμή τα επεισόδια στις Φοινικούδες, όπου παρακρατικοί Φάδες-Αντιφάδες μαζί με την παραϋπουργική ΚΙΣΑ προβοκατορικά μετέφεραν του Φεστιβάλ Rainbow για να στήσουν ένα όργιο βίας, ο Στ. Ευαγόρου, αντί να υπερασπιστεί τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και να καταδικάσει τους παρακρατικούς και τους λαθρομετανάστες, «καταδίκασε»:

«τις ακροδεξιές οργανώσεις, οι οποίες, στο όνομα της πατριδοκαπηλίας και εθνοκαπηλίας, με ενέργειες, ρητορική και συνθήματα προωθούν το ρατσισμό, την ξενοφοβία και μισάνθρωπες νοοτροπίες μέσα στην κυπριακή κοινωνία [...] Ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις είναι ξένες στην κυπριακή κοινωνία και θα πρέπει να παταχθούν στη ρίζα τους. [...] Μόνο μέσα από την αφομοίωση, την κατοχύρωση και την εξίσωση των μεταναστών με τους Κύπριους εργαζόμενους εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και των κυπρίων εργαζομένων αλλά και τα συμφέροντα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας» ['Φιλελεύθερος' 06/11/2010, 'Σημερινή' 07/11/2010]

Η αλαζονεία της εξουσίας που εκπροσωπεί ο Σταύρος Ευαγόρου φαίνεται και στην ακόλουθη δήλωσή του, όπου υπερασπίστηκε με σθένος την χουντικού τύπου «έφοδο» στο σπίτι του Ξενή Ξενοφώντος στις 6:30 το πρωί, στην προσπάθεια φίμωσης του ιστολογίου ‘Χριστόφιας-Watch’:

«Το ΑΚΕΛ μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς δεν δέχεται από κανέναν» ['Σημερινή' 08/05/2010]

Υπερασπιζόμενος την πιο πάνω απολυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, πρόσθεσε:

«Οι ύβρεις και οι απειλές κατά της ζωής ανθρώπων επειδή διαφωνούν με τις πολιτικές σου θέσεις αποτελεί χείριστη μορφή φασισμού και ακροδεξιάς συμπεριφοράς. Σίγουρα δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία» ['Χαραυγή' 08/05/2010, 'Εμπροσθοφύλακας' 16/05/2010].

Αφού λοιπόν ο Σταύρος Ευαγόρου ονομάζει τους πάντες “φασίστες” και “ακροδεξιούς”, καλυμμένος και με τον ακαδημαϊκοφανή μανδύα που κεντούν για το Κόμμα διάφοροι φαιδροί “πανεπιστημιακοί”, μετά «υποδεικνύει» στο κράτος, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στην Αστυνομία να κλιμακώσουν την καταστολή και «να ενεργούν ακόμα πιο αποφασιστικά» ['Χαραυγή' 10/11/2010]. Πιο πάνω μίλησε για «φαινόμενα» που «πρέπει να παταχθούν στην ρίζα τους». «Πάταξη» λοιπόν. Ακόμα πιο αποφασιστικά λοιπόν. Πιο απο-ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.

Οι σταλινικές αντιλήψεις και οι χουντικές ονειρώξεις καταστολής του Σταύρου Ευαγόρου και του ΑΚΕΛ για «ακόμη πιο απο-φασιστικές» πρακτικές έχουν εξήγηση. Ανάγονται στην έμφυτη και αποδεδειγμένη τάση του ΑΚΕΛ να μην ανέχεται την άλλη άποψη, αλλά και να καλλιεργεί συστηματικά την ελληνοφοβία και, εσχάτως, τον απροκάλυπτο και επιθετικό ανθελληνισμό. Οι πολλαπλές συμβολοκτονικές επιθέσεις των τελευταίων χρόνων, με κάψιμο ελληνικών σημαιών, ξυλοδαρμούς, βεβήλωση μνημείων ηρώων της ΕΟΚΑ, προσβολή των προσφύγων, αποδεικνύουν πως εντός του ΑΚΕΛ ο ρατσισμός είναι όχι μόνο υπαρκτός, αλλά και διάχυτος και προκλητικός. Και το ΑΚΕΛ και οι παρακρατικές, δορυφορικές του οργανώσεις δεν πλειοδοτούν μόνο σε ελληνοφοβία και εθνικό ρατσισμό. Η πρόσφατη δήλωση του Σταύρου Ευαγόρου αποτελεί μνημείο κοινωνικού ρατσισμού.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Ευαγόρου δεν προσωποποιούν μόνο τις απόψεις της αυταρχικής ηγεσίας του ΑΚΕΛ, αλλά αντικατοπτρίζουν και τον ρατσισμό που επέβαλε το αριστερόζ κόμμα στα κατώτατα στελέχη του, που λειτουργούν προπαγανδιστικά στα λαϊκά στρώματα. Σε επίπεδο βάσης λοιπόν, τέτοιες ρατσιστικές απόψεις όπως του Στ. Ευαγόρου υποθέτουμε πως καλλιεργούνται συστηματικά αφού εκφράζονται από τους κομματικούς ψιθυριστές στα καφενεία και από φιλοκυβερνητικά ιστολόγια στο διαδίκτυο, όπως, λ.χ. αυτό του ψηφιακού προπαγανδιστή του ΑΚΕΛ, ανώνυμου διαδικτυακού τραμπούκου «Anef_Oriwn», ο οποίος σε μια έξαρση μισογυνίας, ομοφοβίας και ηλικιακού ρατσισμού μαζί απεκάλεσε τον ηγέτη της αντιχουντικής αντίστασης Βάσο Λυσσαρίδη «κοτζιάκαρη», αλλά και εμμέσως κάλεσε σε φίμωσή του διότι «εγέρασε» και «εν τζιαι να ζιει με τα βουνά» ['Aneforiwn.blogspot.com' 20/11/2008].

Ο Σταύρος Ευαγόρου ειδικά, σε κάθε περίπτωση, λειτουργώντας ως ψυχοταμπελογράφος, δεν χάνει ευκαιρία να κολλά ταμπέλες και να σπέρνει την ρετσινιά σε όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του αυταρχικού κυβερνώντος κόμματος. Εμείς δεν συμφωνούμε με την δικτατορία της “πολιτικής ορθότητας”, όπου ο καθένας πρέπει να αγχώνεται να ελέγχει συνεχώς το τι λέει, κυρίως όταν πρόκειται για ιδιωτικές συζητήσεις όπου μερικές φορές μια τοποθέτηση μπορεί να γίνει υπό μορφήν αστείου ή για να τονιστεί κάτι. Στην περίπτωση όμως του Σταύρου Ευαγόρου, οι δηλώσεις δεν έγιναν σε καφενείο Λαϊκών Οργανώσεων, αλλά από το πιο επίσημο βήμα της (κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, ο Σταύρος Ευαγόρου δεν σκέφτηκε καν πως η δήλωση του γίνεται δημόσια και επίσημα, και ίσως μπορεί να παρεξηγηθεί. Η αλαζονεία του και η υπέρμετρη αίσθηση ισχύος που του δίνει η συμμετοχή στους αδίστακτους, κομματικούς μηχανισμούς του ΑΚΕΛ είναι διάχυτη σε κάθε δήλωσή του, σε τέτοιο βαθμό που να αδιαφορεί ακόμη και για το στενό, μικροκομματικό κόστος που θα επιφέρει μια δημόσια ρατσιστική δήλωση.

Ως “ψυχοταμπελογράφο” θέλουμε να ορίσουμε το άτομο που χωρίς να έχει ειδικευτεί με κανένα τρόπο στις επιστήμες της ψυχολογίας, βιολογίας, ψυχοβιολογίας, ψυχιατρικής, βιοψυχιατρικής, βιοκοινωνιολογίας, συμπεριφορολογίας, γενετικής, όπως και άλλων συναφών επιστημών, βάζει ταμπέλες σε άλλους συνανθρώπους του, και κυρίως σε πολιτικούς του αντιπάλους, με σκοπό να τους μειώσει ηθικά, να ακυρώσει τον πολιτικό τους λόγο και να τους αποανθρωποποιήσει στα μάτια της κοινωνίας. Ψυχοταμπελογράφος, κυρίως, είναι εκείνος που θεωρεί πως μια προνομιακή παρουσία στα ΜΜΕ, κυρίως από θέση εξουσιαστικής ισχύος, του δίνει το δικαίωμα να αποφασίζει ποιος είναι τι, χωρίς βεβαίως να λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές και καταγεγραμμένες απόψεις του άλλου.

Εμείς δεν κατέχουμε κανένα από τους πιο πάνω ακαδημαϊκούς τίτλους, όπως δεν τον κατέχει βεβαίως κανένας Σταύρος Ευαγόρου ή οι “διανοούμενοι” που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το Προεδρικό. Μπορούμε όμως να βρούμε στοιχεία στον δημόσιο λόγο και στις καταγεγραμμένες δηλώσεις και πράξεις του καθενός μας, και μέσω αυτών να αποφανθούμε αν η συμπεριφορά κάποιου είναι όντως ρατσιστική ή φασιστική. Όλους αυτούς που τόσους μήνες ο Σταύρος Ευαγόρου ταμπελογραφεί ως “φασίστες”, “ρατσιστές”, “ακροδεξιούς” δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο για να αποδείξει την “ενοχή” τους. Μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον ίδιο;

Όχι βέβαια! Γι’ αυτό άλλωστε παραθέσαμε στην αρχή την αηδιαστική και προσβλητική δήλωση του για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και τους απόφοιτους του Ιδρύματος Χρίστου-Στέλιου Ιωάννου, και κάναμε ένα ολόκληρο κύκλο για να αποδείξουμε, με καταγεγραμμένες δηλώσεις του, πως ο Σταύρος Ευαγόρου σπέρνει ταμπέλες και «υποδεικνύει» στο κράτος να κλιμακώσει την καταστολή και να «ενεργεί πιο απο-φασιστικά». Γι’ αυτό συνδέσαμε την δήλωση του Σταύρου Ευαγόρου με τις ανθελληνικές και συμβολοκτονικές επιθέσεις του παρακράτους.

Διότι οι δηλώσεις του και οι πράξεις αυτές αποτελούν αδιάψευστα τεκμήρια του έμφυτου, υπαρκτού και αποδεδειγμένου ρατσισμού του ΑΚΕΛ, ο οποίος ρατσισμός φυσιολογικά τροφοδοτεί και τις αυταρχικές εκκλήσεις προς «πάταξη» και «πιο απο-φασιστική» καταστολή της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/8313

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,