| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Τουρκία, ΜΙΤ και ο «ανθρωπιστικός ιμπεριαλισμός» των Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων

ihh

‘Σημερινή’
«Χορεύοντας στους ρυθμούς του Νταβούτογλου»
03 Ιουνίου 2010
Ταγματάρχης ε.α. Σάββας Πέτρου

Βασικός άξονας της πολιτικής του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είναι να καταστεί η Τουρκία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα να γίνει η ηγέτιδα χώρα του αραβικού κόσμου.

Στην ενταξιακή της πορεία για να καταστεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζει ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης, έχει το κλειδί της ενέργειας και ότι η Ευρώπη εξαρτάται από την Τουρκία.

Επίσης, θέλει να παρουσιάζεται ότι είναι ο συνδετικός κρίκος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον ισλαμικό αραβικό κόσμο. Για να το πετύχει αυτό ο Νταβούτογλου, ο οποίος είναι ο σχεδιαστής της νέας τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, έπρεπε να δημιουργήσει ρήξη στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, για να την εμπιστευτούν οι Άραβες, πράγμα που φαίνεται ότι πέτυχε.

Αυτός ο σχεδιασμός, για να επιτύχει, έπρεπε να συνάψει φιλικές σχέσεις με τις αραβικές χώρες και με το Ιράν, και να παράσχει ενεργό υποστήριξη προς τους Παλαιστινίους.

Ο Νταβούτογλου, με τη συνεργασία της ΜΙΤ, σχεδίασε την επιχείρηση για δήθεν αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη από τους Ισραηλινούς Γάζα.

Στο σχεδιασμό της ΜΙΤ, που είχε στόχο την αιματηρή κατάληξη και όχι να φθάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους, κάλεσαν και άλλες ακτιβιστικές οργανώσεις από πολλές χώρες. Δυστυχώς, 31 οργανώσεις έπεσαν θύματα του σχεδιασμού της ΜΙΤ και δίχως να το γνωρίζουν δήλωσαν συμμετοχή στη διοργανώτρια χώρα.

Η ΜΙΤ ανέθεσε την εκτέλεση των σχεδίων της σε μια οργάνωση η οποία είναι κόκκινο πανί για τους Ισραηλινούς και για πολλές άλλες χώρες, την περιβόητη Ι.Η.Η., η οποία είναι ακραία ισλαμική φονταμενταλιστική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από το μανδύα της ανθρωπιστικής οργάνωσης INSANI YARDIM VAKFI (Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας). Επικεφαλής αυτής της οργάνωσης είναι ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ, ο οποίος έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, τη Χαμάς και την Τζιχάντ.

Αυτή η οργάνωση ιδρύθηκε με έδρα την Κωσταντινούπολη το 1995. Το Intelligence and Terrorism Information Centre χαρακτηρίζει αυτή την οργάνωση ως ακραία εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση, που έχει για κάλυψη ισλαμική ανθρωπιστική οργάνωση. Οι υπηρεσίες δυτικών χωρών κατηγορούν την Ι.Η.Η. ότι διεξάγει εμπόριο ναρκωτικών προς την Ευρώπη, για ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση παράνομου οπλισμού σε ισλαμικές χώρες, ότι χρηματοδοτεί την ίδρυση ισλαμικών σχολείων στην Ευρώπη, την ανέγερση τζαμιών, τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες σε ακραίες ισλαμικές αρχές, ως επίσης ότι καλλιεργεί αντιδυτική κουλτούρα.

Το 1997 η τουρκική αστυνομία ανακάλυψε στα γραφεία της οργάνωσης όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικά, ως επίσης και εγχειρίδια κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών, καθώς και έγγραφα που τη φέρουν να συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα, τη Χαμάς και την Τζιχάντ.

Τώρα η οργάνωση Ι.Η.Η. έχει την κάλυψη της ισλαμικής κυβέρνησης του Eρντογάν και είναι το δεξί χέρι της ΜΙΤ. Η οργάνωση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κατευθυνόμενες διαδηλώσεις εναντίον της Αμερικανικής Ισραηλινής, Γαλλικής και Κινεζικής Πρεσβείας.

Η ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ έχει έγγραφο που αποδεικνύει άμεση εμπλοκή της Ι.Η.Η. σε τρομοκρατικές ενέργειες στο Ισραήλ, ως επίσης και το πιο σοβαρό, ότι στρατολογεί ισλαμιστές τρομοκράτες σε Βοσνία, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν και Τσετσενία.

Από προχθές κυκλοφορεί στο διαδύκτιο στο www.tezzozism-info.org έγγραφο, που αποδεικνύει τις ενέργειες αυτής της οργάνωσης, στην οποία έπεσαν θύματα οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, δυστυχώς και ελλαδικές, και τα ελλαδικά κανάλια έγιναν κράχτες της τουρκικής προπαγάνδας και δίχως να το γνωρίζουν εργάστηκαν για την υλοποίηση των τουρκικών σχεδίων.

Οι Ισραηλινοί δεν είναι τυχαία που επιχείρησαν μόνο στο τουρκικό MAVI MARMARA, όπου βρισκόταν το επιτελείο της ΜΙΤ και οι διοργανωτές της όλης επιχείρησης, οι άνθρωποι της Ι.Η.Η., που είχαν και έναν άλλον παράλληλο στόχο, τη δήθεν άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, που ενώ δήθεν πήγαιναν στη Γάζα να αποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο, ήδη είχαν παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο στην Κύπρο.

Ο Νταβούτογλου κατάφερε, με την προσχεδιασμένη αιματηρή κατάληξη της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, να χορεύουν οι πάντες στους ρυθμούς και τους ήχους του, και δυστυχώς πρώτα σέρνουν το χορό τα ελλαδικά και κυπριακά ΜΜΕ.

Η αιματοχυσία ήταν στόχος της ΜΙΤ, για να καταστεί η Τουρκία η χώρα ηγέτιδα του Μουσουλμανικού Κόσμου. Αυτός ήταν ο αντικειμενικός σκοπός της Τουρκίας και γι’ αυτό πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη οργάνωση ως διοργανώτρια.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

‘Ινφογνώμων Πολιτικά’
«Άλλος ένας ελληνικός παραλογισμός!»
01 Ιουνίου 2010
Σάββας Καλεντερίδης


Φωτογραφία από την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Ναζιστικής Γερμανίας to 1942

Οι σχέσεις των Ελλήνων και του Ελληνισμού με τους Άραβες και τους Παλαιστίνιους είναι προαιώνιες και πρέπει να συνεχιστούν πάση θυσία, για ιστορικούς αλλά και σοβαρούς γεωπολιτικούς λόγους. Και πρέπει να επισημάνουμε ότι στο ζήτημα αυτό τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχουν γίνει σοβαρά λάθη, όχι επί τη βάση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά στην προσπάθεια των ελληνικών κυβερνήσεων να ικανοποιήσουν ασμένως τις απαιτήσεις του Ισραήλ.

Το Παλαιστινιακό είναι ένα έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εξήντα χρόνια, ένα έγκλημα που έχει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, ενώ ένας ιστορικός και αυτόχθων λαός, ο Παλαιστινιακός, αφού έχασε τα παραδοσιακά του εδάφη, συνεχίζει να υφίσταται μια βάρβαρη πολιτική γενοκτονίας, με τελευταία σκηνή της συνεχιζόμενης τραγωδίας τη βάρβαρη επίθεση και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας, με πρόσχημα την κατάληψη της εξουσίας από τη Χαμάς.

Οι Έλληνες ακτιβιστές, που θέλουν να υψώσουν τη φωνή τους εναντίον της επιχειρούμενης γενοκτονίας των αποκλεισμένων-φυλακισμένων της Γάζας, έχουν επιδείξει πολλές φορές την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της αποκλεισμένης αυτής περιοχής, διακινδυνεύοντας πολλές φορές ακόμα και τη ζωή τους, δεδομένης της αγριότητας με την οποία αντιμετωπίζονται από το Ισραήλ και τον εβραϊκό παράγοντα.

Αποτελεί όμως τον απόλυτο παραλογισμό η απόφασή τους να συμπεριλάβουν στην τελευταία αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας Τούρκους, που ήταν σχεδόν στο σύνολό τους στελέχη φασιστικών και ριζοσπαστικών ισλαμιστικών οργανώσεων, αρνητές της γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων της Ανατολής και ουσιαστικούς συνεχιστές και συμμετόχους της πολιτικής εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου και των Κατεχομένων της Κύπρου από το τουρκικό κράτος, οι οποίοι μάλιστα ναύλωσαν το πλοίο Μαβί Μαρμαρά με χρήματα μιας οργάνωσης (ισλαμιστική οργάνωση IHH) που έχει μια καθαρά θρησκευτικορατσιστική νεοοθωμανική αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βραχίονα της νεοοθωμανικής πολιτικής του τουρκικού κράτους, .

Και αν κάποιοι θεωρούν υπερβολικό τον χαρακτηρισμό, πέρα από το σκεπτικό που αναπτύσσεται στην προηγούμενη παράγραφο, ας αναλογιστούν τί ‘όπλα’ έδωσαν στη γενοκτόνο Τουρκία, η οποία έχει πλέον ηγετικό ρόλο ως υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (!!!) ανάμεσα στις 33 χώρες των οποίων πολίτες συμμετείχαν ως ιδεολόγοι ακτιβιστές σε ένα ανθρωπιστικό εγχείρημα, ένα εγχείρημα που χρησιμοποιεί τώρα η Τουρκία με τον πιο στυγνό τρόπο για να προωθήσει την νεοοθωμανική της πολιτική, χωρίς να εγκαταλείπει την πολιτική γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης που ασκεί στους Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου, της Τενέδου και των Κατεχομένων και σε 20 εκατομμύρια Κούρδους και άλλα τόσα Αλεβίτες, και χωρίς να καταδικάζει τις γενοκτονίες που η ίδια διέπραξε με θύματα τους Έλληνες, τους Αρμενίους και τους Ασσυρίους.

Φυσικά η από ανθρωπιστικής και πολιτικής άποψης εντελώς παράλογη απόφαση της συμπόρευσης των Ελλήνων ακτιβιστών με τους γενοκτόνους Τούρκους, οι οποίοι συμμετείχαν στην εν λόγω αποστολή ως ‘πολιορκητικός κριός’ της νεοοθωμανικής πολιτικής της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή έχει την εξήγησή της.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι συστηματικά απόντες από τους αγώνες που γίνονται δεκαετίες τώρα για την καταδίκη της γενοκτόνου και εθνοκτόνου πολιτικής της Άγκυρας, μια πολιτική που δεν σταμάτησε το 1923, με την Ανταλλαγή των πληθυσμών, ούτε το 1942, με το Βαρλίκ Βεργκισί, ούτε το 1955 με τα γεγονότα των βανδαλισμών στην Πόλη, ούτε το 1964, με τις απελάσεις των Ελλήνων της Πόλης, ούτε το 1974, με την κατάληψη του 40% της Κύπρου.

Η πολιτική αυτή συνεχίζεται και εφαρμόζεται με ‘τουρκική’ συνέπεια και σήμερα στην Πόλη και την Ίμβρο (για Τένεδο δεν μιλάμε πια, εκεί το έργο τους το ολοκλήρωσαν), τα Κατεχόμενα, την Ελληνική Θράκη, το Αιγαίο και πάει λέγοντας…

Και για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο της ανάλυσής μας, καλούμε τους αναγνώστες μας να αναλογιστούν πόση προσπάθεια θα χρειαζόταν να καταβληθεί από πλευράς Τουρκίας για να αναχθεί διεθνώς αυτή η γενοκτόνος χώρα σε παγκόμιο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προοθώντας ταυτόχρονα τα νεοοθωμανικά της ‘οράματα’*.

*Σήμερα οι Παλαιστίνιοι ύψωσαν την τουρκική σημαία στη Γάζα, ενώ την ίδια στιγμή τουρκικές εφημερίδες δημοσίευαν άρθρα, με τίτλους “Η Γάζα ήταν οθωμανικό έδαφος’.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

‘Ινφογνώμων Πολιτικά’
«Άλλος ένας ελληνικός παραλογισμός! (2) Κοιτάξτε ποιοί ήταν οι ‘ανθρωπιστές’ του Μαβί Μαρμαρά!»
01 Ιουνίου 2010

Για διαπιστώσουμε το εύστοχο ή όχι του τίτλου της σημερινής μας ανάλυσης ‘Άλλος ένας ελληνικός παραλογισμός’, παραθέτουμε τα ονόματα των 546 ‘ανθρωπιστών’ που επέβαιναν στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά.

Από την ανάλυση της εθνικότητας των επιβατών και με δεδομένη πλέον την εμπλοκή του περίφημου βαθέος τουρκικού κράτους, θεωρούμε ότι μπορούν να βγουν αβίαστα συμπεράσματα.

Πάντως, καλού-κακού, σε ένα διάλειμμα των κομματικών και συνδικαλιστικών τους ενασχολήσεων, ας κρατήσουν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες τα ονόματα των Τούρκων ‘ανθρωπιστών’. Ίσως τους δούμε αύριο επί τω ‘φιλανθρωπικώ’ τους έργω στα Κατεχόμενα και στη Θράκη ή ίσως ανακαλύψουμε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και οι ‘ανθρωπιστές’ δολοφόνοι των Σολωμού και Ισαάκ.

Ακολουθούν οι καταστάσεις με τα ονόματα των επιβαινόντων στο Μαβί Μαρμαρά:

SAYFA : 1 (1 – 51)

SAYFA : 2 (52 – 112)

SAYFA : 3 (113 – 173)

SAYFA : 4 (174 – 234)

SAYFA : 5 (235 – 295)

SAYFA : 6 (296 – 356)

SAYFA : 7 (357 – 417)

SAYFA : 8 (418 – 478)

SAYFA : 9 (479 – 539)

SAYFA : 10 (540 – 546)


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/6650

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , , , , , , ,