| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ

Συλλαλητήρια κατά Ερντογάν: H προβοκάτσια που δεν έγινε ποτέ

ταγίπ

‘Εμπροσθοφύλακας’
«Συλλαλητήρια κατά Ερντογάν: H προβοκάτσια που δεν έγινε ποτέ»
16 Μαΐου 2010
Συντακτική Ομάδα

Ο κόσμος ελάχιστος. Οι συγκεντρώσεις διεσπασμένες. Η Αστυνομία δυσανάλογη του αριθμού των διαδηλωτών. Οι συνεχείς δηλώσεις και φοβικές «απόψεις» περί προβοκάτσιας φαίνεται πως έποιασαν τόπο. Το σημείο κεντρικότατο, οι δρόμοι κλεισμένοι. Η Ακαδημία φαινόταν από το σημείο της «αριστερής» διαδήλωσης. Φαινόταν ακόμα και οι πραματευτές, που είχαν ανοίξει τις κουρελούδες τους πουλώντας κάθε λογής πραμάτεια με φόντο την Ακαδημία Αθηνών. Και ποιος καταστηματάρχης δεν θα έδινε  «όσο όσο» για να πουλά το εμπορευμά του με τέτοιο φόντο! Λίγο παραδίπλα, στην στοά, οι καφετέρειες γεμάτες. Μα ακόμα και μέσα στον κλοιό των αστυνομικών, τα καταστήματα συνέχιζαν να λειτουργούν. Οι πελάτες συνέχισαν να μπαινοβγαίνουν, σαν να μην υπήρχαν οι διαδηλωτές. Σαν να μη συνέβαινε τίποτα.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, υπήρχε μια έντονη ποικολομορφία. Πολλά διαφορετικά σωματεία και οργανώσεις. Έθνη και φυλές. Κάποιοι πήγαν εκεί από ιδεολογία. Βρέθηκαν μέλη του ελληνοκεντρικού χώρου και διαδήλωσαν μαζί με την Χριστιανική Δημοκρατία. Κούρδοι, Αρμένιοι και Έλληνες διαδήλωσαν μαζί.  Βρέθηκαν μαζί ανθρώποι όλων των σωματότυπων και των ενδυματολογικών προτιμήσεων. Εντελώς διαφορετικών διαθέσεων και νοοτροπιών. Κάποιοι ήταν σε μεγάλες παρέες. Κάποιοι μόνοι τους. Κάποιοι διαδήλωναν δυναμικά και με έντονη παρουσία, κάποιοι είχαν ποιάσει την κουβεντούλα με τους φίλους τους. Μια μοναχική και εμφανίσιμη μεσήλικη κυρία τραβούσε συνεχώς φωτογραφίες χωρίς να μιλά σε κανέναν. Κάποιος  «κουστουμάτος» βρισκόταν εκεί και απλά παρατηρούσε.

Ναι, ευχάριστο να βλέπεις μια τέτοια ποικολομορφία σε μια διαδήλωση. Σε κάνει να καταλάβεις την ευρύτητα του προβλήματος. Τα υπερεθνικά σύνορα του τουρκικού προβλήματος: Θράκη, Κύπρος, Πόντος, Ιωνία, Πόλη, Αρμενία, Κουρδιστάν. Όπου μπαίνει η μπότα του Αττίλα, παντού αφήνει πόνο και αίμα. Κι όμως, αισιοδοξία δεν έβγαινε από αυτήν την διαδήλωση. Πώς να βγει με τόσους πολλούς μεσήλικες και  ηλικιωμένους; Θα περίμενε κανείς να δει νεολαία, η οποία όμως ήταν απούσα. Η νεολαία του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης δεν είναι πια νεολαία. Πού βρίσκονται όλοι αυτοί που διαδήλωναν δυναμικά με την ΕΦΕΕ τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια; Πού είναι τα παιδιά τους; Γιατί απουσίαζαν τα παιδιά τους; Μα θα βγεις να διαδηλώσεις για το ΛΑΦΚΑ και δε θα βγεις για την Τουρκοποίηση της πατρίδας σου; Μα με την Ελλάδα ένα ακόμα πασαλίκι, έρμαιο στα χέρια του εκάστοτε Ταγίπ Πασά, δε θα υπάρχει χώρος για κανένα εργατικό δικαίωμα ευρωπαϊκού τύπου βρε ανόητε. Τι άλλο περιμένεις για να πάρεις τα παιδιά σου και να πάτε μαζί να διαδηλώσετε; Εντάξει, υπήρχε και νεολαία. Μόνο που ήταν κουρδική.

Στην Παλαιά Βουλή, υπήρχε νεολαία. Τουλάχιστον περισσότερη νεολαία. Υπήρχε αφθονία ελληνικών σημαιών, διότι τις μοίραζαν οι παρευρισκόμενοι. Ήταν όμορφο το θέαμα μιας διαδήλωσης όπου κυριαρχούσε η γαλανόλευκη. Για κάποιο λόγο που κανείς δεν τον κατάλαβε, αυτό δε συνέβαινε στην πλατεία Κλαυθμώνος. Όμως ήταν ενοχλητική η ομοιογένεια των παρευρισκομένων. Ένιωθες αίφνης πως οι περισσότεροι ήταν γνωστοί μεταξύ τους. Ήταν ένας κλειστός κύκλος. Μια παρέα αν θες. Άσχημη εικόνα.  Δεν θέλουμε να καταντήσουμε όπως την Κύπρο, όπου όπως έσπρωξαν τα πράγματα ελληνική σημαία τολμούν πλέον να βγάλουν μόνο οι οπαδοί του ΔΗΣΥ, λες και ο ΔΗΣΥ είναι η πιο ελληνοκεντρική παράταξη στην Κύπρο, όπου από τη μία οι οπαδοί του βγάζουν τις Ελληνικές σημαίες κι από την άλλη υποστηρίζουν ένα κόμμα που υποστηρίζει φανατικά μια λύση τύπου Ανάν, δηλαδή την οριστική νομιμοποίηση των κατακτημένων εδαφών μας. Έτσι θα γίνουμε κι εμείς οι «καλαμαράδες»; Μόνο μια μερίδα Ελλήνων θα τολμά να βγάζει έξω το εθνικό σύμβολο; Τα εθνικά θέματα θα καταντήσουν να είναι ασχολία μιας – έστω μεγάλης – παρέας ανθρώπων;

Κι αυτοί που κάθονται και ανάβουν τσιγάρο λίγο πιο πέρα σε μια καφετέρεια στην Κοραή τι κάνουν; Μιλούν μόνο για την ήττα του ΟΣΦΠ; Δεν είναι κι αυτοί μέλη της ίδιας κοινωνίας, της ίδιας χώρας, του ίδιου έθνους; Τι τους κάνει να πιστεύουν πως αυτοί θα έχουν διαφορετική μοίρα από τους υπολοίπους;

Μεταξύ των «αριστερών» και των «δεξιών» μια κλούβα των ΜΑΤ και πολλοί αστυνομικοί έφραζαν το δρόμο. Μα τι τους χώριζε στ’αλήθεια από το να ενωθούν και να διαδηλώσουν μαζί; Ιδεολογικές διαφορές; Αν χάνεται η πατρίδα σου, το σπίτι σου, τι σημασία έχει αν πιστεύεις στο τάδε ή στο δείνα πολιτικο-οικονομικό σύστημα; Και οι δύο διαδηλώσεις έπρεπε να έχουν κλούβες αναμεσά τους για να μην ενωθούν. Να σπαστούν στα δύο. Να μοιάζουν μικρότερες από όσο πραγματικά ήταν. Το παραμύθι του διχασμένου λαού να διαιωνισθεί. Όντως, ο λαός είναι διχασμένος. Υπάρχουν οι αφυπνισμένοι και οι αδιάφοροι. Όλες οι άλλες υπο-ομάδες είναι ασήμαντες την παρούσα στιγμή.

Ναι, οι συνεχείς δηλώσεις και φοβικές «απόψεις» περί προβοκάτσιας φαίνεται πως έποιασαν τόπο. Ξαφνικά «μπλόγκερς» και αρθογράφοι θυμήθηκαν πως η ΜΙΤ αλωνίζει στην Ελλάδα. Ξαφνικά άτομα διαφορετικών (;) χώρων ενώθηκαν με μια φωνή και σας ζήτησαν να μην πάτε.

Δεν σκεφτήκατε ποτέ πως για να φοβούνται αυτούς τους λίγους που μαζεύτηκαν μεταξύ Κλαυθμώνος και Παλαιάς Βουλής, πόσο τρέμουν τους πολλούς;

Δε σκεφτήκατε ποτέ πώς ο κύριος στην φωτογραφία, με τον μύστακα, που τολμά να τα βάζει με το πολυδιαφημισμένο για την ισχύ και την σκληροτητά του κεμαλικό κατεστημένο, δεν άντεχε να δει λίγες εκατοντάδες διαδηλωτών έξω από την Πρεσβεία του;

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

‘Hellas on the Web’
«Συλλαλητήριο κατά του Ερντογάν στην Αθήνα»
15 Μάη 2010

Συλλαλητήριο κατά της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα πραγματοποίησε το απόγευμα η Εθνική Αρμενική Επιτροπή (ΕΑΠ) και 15 ακόμη οργανώσεις, μεταξύ των οποίων οι ΑΡΔΗΝ – ΡΗΞΗ, ΑΣΚΕ -ΔΗΚΚΙ, Ένωση Διαφύλαξης Ευρωπαϊκής Ταυτότητας, Δημοκρατία- Πατρίδα, ΣΕΚ – ΣΕΥΑΕΔ, Χριστιανική Δημοκρατία καθώς και Οργανώσεις Κούρδων, Ποντίων, Κυπρίων και Οικολόγων.

Κοινό αίτημα των συγκεντρωθέντων προς την κυβέρνηση της Τουρκίας ήταν «να αναγνωρίσει και να καταδικάσει τη γενοκτονία 1.500.000 αθώων Αρμενίων το 1915 και να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιστρέψει τα παράνομα κατεχόμενα ιστορικά αρμενικά εδάφη στο νόμιμο δικαιούχο τον αρμενικό λαό».

Η προγραμματισμένη πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία ματαιώθηκε καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δεν επέτρεψαν τη μετακίνηση των διαδηλωτών από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι διαδηλωτές με πλακάτ, πανό και συνθήματα δήλωσαν ότι «Ο αγώνας θα φέρει την τελική δικαίωση» και ότι «Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας» ενώ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με το σύνθημα «Αρμένιοι – Κύπριοι, κοινός εχθρός – κοινός αγώνας».

Στην ομιλία του ο Ταβίτ Μπεντροσιάν, από την ΕΑΠ, κάλεσε την Τουρκία «να άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει στην Δημοκρατία της Αρμενίας και να σταματήσει τον εξοπλισμό του Αζερμπαϊτζάν, συμβάλλοντας έτσι στις πρωτοβουλίες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, προς το οποίο πρέπει και να μεταβάλει τη στάση της».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή των άλλων φορέων υπογράμμισε ότι στη εκδήλωση αυτή όλοι οι αδικημένοι λαοί «ενώνουμε φωνή διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Τ. Ερντογάν όσο η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο και στην Θράκη, την κατοχή της Κύπρου από το 1974, την καταπίεση του Κουρδικού Λαού. Επίσης συνεχίζει τις αρνήσεις της ως προς τις γενοκτονίες του Ποντιακού Ελληνισμού, του Αρμενικού λαού και των Ασσυρίων».

silllal

Από τους υπόλοιπους ομιλητές οι κ.κ. Καραμπελιάς και Μηλλιαράκης κάλεσαν τον λαό να αντιδράσει στις όποιες συνεργασίες με την κυβέρνηση επιθυμεί η Τουρκία «παρά το casus belli , τις γκρίζες ζώνες και τις καθημερινές παραβιάσεις». Υποστήριξαν ότι «στην Θράκη προωθείται η συγκυριαρχία και στην Κύπρο η παράδοση της Κυπριακής Δημοκρατίας στα χέρια των Τούρκων εισβολέων. Επίσης μίλησαν για την προώθηση της Τουρκίας (από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Αγγλία) ως περιφερειακή υπερδύναμη σε ρόλο ”συγκυριαρχίας” με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής»

Και συγκέντρωση ακροδεξιών εθνικιστών
Στην πλατεία Ομονοίας διαλύθηκε η πορεία των μελών της Χρυσής Αυγής, του Στόχου και των Ανένταχτων Πατριωτών κατά της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Αθήνα, που είχε ξεκινήσει από την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Κατά τη διάρκεια της πορείας δημιουργήθηκε ένταση στην οδό Πανεπιστημίου όταν νεαροί φώναξαν συνθήματα κατά των διαδηλωτών. Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν και ηρέμησαν τα πνεύματα.

Hellas on the Web

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

‘Άρδην’
«Ο Καρατζαφέρης προαναγγέλλει επεισόδια για την άφιξη Ερντογάν και ο «Στόχος» εκτελεί»
11 Μαΐου 2010
Σύνταξη Περιοδικού

Ο Καρατζαφέρης, αφού υποχρεώθηκε, την ώρα της κρίσης, να αποκαλυφθεί ως ενεργούμενο του ΔΝΤ και των αφεντικών του, για να προβοκάρει τις λαϊκές κινητοποιήσεις, εναντίον της έλευσης του Ερντογάν στην Αθήνα,-για την οποία ο ίδιος ποιεί την νήσσα- μίλησε για «επεισόδια» που πρόκειται να συμβούν. Και για να τρομάξει ο λαός, ό,τι όντως κινδυνεύουν να γίνουν επεισόδια, έπρεπε να μπει σε ενέργεια και ο έτερος φασιστικός βραχίονας, ο Στόχος, ο οποίος καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή, την ίδια ώρα και ακριβώς δίπλα, με τη μεγάλη συγκέντρωση που έχουν καλέσει εδώ και δεκαπέντε μέρες 15 κόμματα οργανώσεις, κινήσεις και συλλογικότητες  στην πλατεία Κλαυθμώνος* .

Αφού πρώτα απέτυχαν οι προσπάθειες της κυβερνήσεις δια του Μπεγλίτη να ακυρωθεί η μεγάλη συγκέντρωση του Άρδην και της Ρήξης την Δευτέρα 10 Μαΐου, έχει τεθεί από την Ασφάλεια, την ΕΥΠ και τα ποικίλα πρακτορεία σε ενέργεια όλος ο φασιστικός και προβοκατόρικος μηχανισμός, για να εμποδιστεί η εκδήλωση του φρονήματος του ελληνικού λαού απέναντι στην επίσκεψη του ανεπιθύμητου Ερντογάν.

Όμως όπως έλαβαν την κατάλληλη απάντηση την Δευτέρα, 10 Μαΐου, από το πλήθος που κατέκλυσε το Χίλτον, θα λάβουν και τώρα την απάντηση που τους αρμόζει.


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/6370

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , ,