| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Παίρνω και εκτελώ εντολές από την Τουρκία» και το ΑΚΕΛ με πληρώνει από πάνω!

Ο Ταλάτ μας ενώνει με την Τουρκία [πηγή γελοιογραφίας:  Εμπροσθοφύλακας www.efylakas.com]

«Ο Ταλάτ με ενώνει με την Τουρκία και τον κόσμο»…και το ΑΚΕΛ τον επιδοτεί προς αυτό τον σκοπό;

‘Εμπροσθοφύλακας’
«”Παίρνω και εκτελώ εντολές από την Τουρκία” και το ΑΚΕΛ με πληρώνει από πάνω!»
18 Απριλίου 2010
Συντακτική Ομάδα

Κυριακή σήμερα και σύντομα κρίνονται τα αποτελέσματα των ψευδοεκλογών στο στρατιωτικά κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αντί να καταγγέλλει ως διασπαστικές και παράνομες τις ψευδοεκλογές, ως μια διαδικασία που απώτερο σκοπό έχει την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και τη νομιμοποίηση και την διαιώνιση του φασιστικού, στρατιωτικού καθεστώτος, βγήκε ξεκάθαρα (στο πρόσφατο νέο φιάσκο στον Λιμνίτη) και στήριξε ένα εκ των υποψήφιων πολιτικών αττιλαρχών, τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είπε τα πράγματα με το όνομά τους, αναφορικά με τις ψευδοεκλογές:

«Η εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα είναι παράνομη και αποσχιστική και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να επισημαίνει και η επίσημη Κυβερνητική πλευρό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου κληθείς να σχολιάσει τις αυριανές λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα.

τΑυτό το λέει και η διεθνής κοινότητα και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας με τον πλέον επίσημο τρόπο. Το ψήφισμα 550 του ΣΑ ρητά αναφέρει ότι όλες οι πράξεις και οι ενέργειες του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα είναι παράνομες και άκυρες και καλούνται όλες οι χώρες μέλη των ΗΕ να απέχουν από ενέργειες που άμεσα η έμμεσα οδηγούν σε αναγνώριση αυτών των πράξεων» ['ΚΥΠΕ' 17/04/2010]

Αν αύριο πολιτικός αττιλάρχης είναι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ή ο Ντερβίς Έρογλου λίγη διαφορά κάνει. Διότι, όπως θα δείτε και πιο κάτω, ο ίδιος ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παρουσιάζεται ήδη πιο “ερογλικός” και απ’ τον Έρογλου, αφού παραδέχεται πως «παίρνει και εκτελεί εντολές από την Τουρκία» και πως «δεν είναι δυνατό να γίνουν παραχωρήσεις χωρίς να το γνωρίζει η Τουρκία». Πράγμα που σημαίνει πως οι “επιτυχίες” του Προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες έγιναν με την σύμφωνη γνώμη του Ταγίπ Ερντογάν, στην αυλή του οποίου Ελληνοκύπριοι Κάπο και υποστηρικτές της πολιτικής Χριστόφια στο Κυπριακό, όπως ο Μακάριος Δρουσιώτης και ο Τάκης Χατζηδημηρίου, χαμογελούσαν υποτακτικά πριν λίγες βδομάδες.

Σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας σε προεκλογική συγκέντρωση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ [πηγή φωτογραφίας: 'Φιλελεύθερος' 15/04/2010]

Σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας σε προεκλογική συγκέντρωση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Η ελληνικότητα μας ποτέ δεν προβάλεται από το ΑΚΕΛ, η ελληνική σημαία έχει σχεδόν ποινικοποιηθεί με πρόσχημα τον σεβασμό προς τους Τουρκοκύπριους, ωστόσο ο “προοδευτικός” βασανιστής της ΤΜΤ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν φαίνεται να κάνει το αντίστοιχο -συμβολικό έστω- χατίρι στο ελληνοκυπριακό κόμμα που τον προβάλει, τον στηρίζει, και όπως λέγεται, τον χρηματοδότησε κιόλας.

Σε προεκλογικές του αφίσες, μάλιστα, με μυστακοφόρους έποικους, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ διαβεβαίωνε την τουρκοκυπριακή ακροδεξιά πως «ο Ταλάτ μας ενώνει με την Τουρκία». Εμείς απορούμε: Τι κοινό μπορεί να βρίσκει ο “προοδευτικός” πολιτικός αττιλάρχης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τόσο στο “κομμουνιστικό” ΑΚΕΛ, όσο και στους έποικους και στους φασίστες, δολοφόνους των Ισαάκ-Σολωμού, Γκρίζους Λύκους; Γιατί ο μουτζαχίντ της ΤΜΤ ζητά τόσο πολύ την υποστήριξη, τόσο του Χριστόφια, όσο και των Γκρίζων Λύκων;

Το τραγικό λοιπόν είναι πως εκτός από τους έποικους και τους Γκρίζους Λύκους, φανατικοί υποστηρικτές του εθελοντή μουτζαχίντ και βασανιστή της ΤΜΤ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είναι και ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ. Και, σύμφωνα με αναφορές του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου στον ‘Φιλελεύθερο’ [11/04/2010], το ΑΚΕΛ επί χρόνια επιδοτούσε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ!

Τι άλλο μπορούμε να πούμε… Θα μπορούσατε να φανταστείτε το υπό διωγμόν ΕΑΜ-ΕΛΑΣ επί ναζιστικής Κατοχής να χρηματοδοτούσε την “προοδευτική πτέρυγα” των ανώτατων Γερμανών αξιωματικών για να κάνουν μαζί την «επανάστασή τους έναντι του στρατιωτικού κατεστημένου» του …Χίτλερ;

Ο Ταλάτ μας ενώνει με την Τουρκία [πηγή φωτογραφίας: 'Afrika'  06/04/2010]

Η προεκλογική αφίσα με τον μυστακοφόρο έποικο «Ο Ταλάτ με ενώνει με την Τουρκία». Πηγή της φωτογραφίας η αντιστασιακή εφημερίδα του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ ‘Afrika’ [06/04/2010]

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

‘Σημερινή’
«Παίρνω και εκτελώ εντολές από την Τουρκία»
15 Απριλίου 2010
Κωστάκης Αντωνίου

Ταλάτ: Αν δεν εφαρμοστούν οι οδηγίες, δεν μπορείς να πληρώσεις μισθούς
Την πλήρη εξάρτηση του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή, αλλά και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, από την Τουρκία παραδέχεται ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε συνέντευξή του στη «Χουριέτ».

ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΕΡΟΓΛΟΥ…

Ο Χριστόφιας θα φύγει από τις συνομιλίες σε τρεις μέρες

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παραδέχθηκε χωρίς ενδοιασμούς ότι ο εκάστοτε Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής εκτελεί οδηγίες της Άγκυρας. Μάλιστα, ο Ταλάτ προχώρησε ακόμη περισσότερο και αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που δεν εκτελεσθούν οι οδηγίες της Άγκυρας, υπάρχουν τιμωρητικά μέτρα.

Σε συνέντευξή του στη «Χουριέτ», ο Ταλάτ είπε επί λέξει: «Είμαι υποχρεωμένος να προειδοποιήσω το λαό. Ας πούμε ότι έρχεται μια εντολή από την Τουρκία, με την οποία ζητείται να κάνει ο Έρογλου, ό,τι έκανα εγώ μέχρι τώρα. Στην περίπτωση που δεν συμμορφωθείς, δεν μπορείς να πληρώσεις τους μισθούς, δεν μπορείς να κάνεις δρόμους, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Ο Έρογλου τι θα συζητήσει; Τη στιγμή που θα πει ”αναγνώρισε την κυριαρχία μου”, η υπόθεση θα έχει τελειώσει».

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν ο Έρογλου πείθει όταν λέει ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες, ο Ταλάτ απάντησε: «Δηλώνει ότι δεν θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες και ότι ο πρώτος που θα φύγει είναι ο Χριστόφιας. Είναι φυσικό. Με αυτά που θα πει στον Χριστόφια, ο τελευταίος δεν θα αντέξει στις συνομιλίες πάνω από τρεις ημέρες». Ο Ταλάτ κατηγόρησε, επίσης, τον Έρογλου ότι δεν έχει πολιτική, δεν συζητά πολιτικά και δεν εμφανίζεται σε καμιά πολιτική συζήτηση μαζί του. «Απλώς», πρόσθεσε, «με κατηγορεί ότι έκανα παραχωρήσεις».

Ακόμη, επέκρινε τον Έρογλου επειδή υποστηρίζει ότι το περιουσιακό θα λυθεί στη βάση των αποζημιώσεων. «Αυτή» είπε, «είναι μια πολιτική που οδήγησε στην καταβολή αποζημιώσεων σε Ελληνοκυπρίους από την Τουρκία». Και εξηγώντας, στη συνέχεια, πώς λειτουργεί η παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων, ανέφερε: «Όταν ένας Ελληνοκύπριος προσφύγει στην επιτροπή, κατ’ άρχάς αναλαμβάνει το “Κτηματολόγιο” να διαπιστώσει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια, η αρμόδια διεύθυνση ετοιμάζει έκθεση σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε η ακίνητη περιουσία σε κάποιο χρήστη. Ακολούθως ο Στρατός αποφαίνεται για τη στρατιωτική και στρατηγική σημασία που έχει η περιοχή στην οποία βρίσκεται η περιουσία. Τέλος, η Εισαγγελία μελετά τις νομικές πτυχές. Εάν δεν υπάρχει μια από τις εκθέσεις αυτών των υπηρεσιών, η προσφυγή δεν εξετάζεται από την επιτροπή. Εάν εκλεγεί ο Έρογλου, μπορεί να πληγεί η επιτροπή».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στη «Μιλιέτ», ο Ταλάτ τόνισε ότι η λύση είναι προς όφελος των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας, και κατηγόρησε τον Έρογλου ότι το όραμά του είναι η μη λύση. «Δίνει βαρύτητα όχι στη λύση, αλλά στην αναγνώριση της Τ.Δ.Β.Κ., για την οποία έγινε προσπάθεια τα τελευταία 35 χρόνια και απέτυχε. Αυτό δείχνει ότι επιμένει σε ξεπερασμένες πολιτικές. Γι’ αυτό αν εκλεγεί, θα μας γυρίσει στα παλιά. Ο Ντενκτάς και ο Έρογλου δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και το επίπεδο των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε.

Ο Ταλάτ προειδοποίησε ότι αν «εκλεγεί» ο Έρογλου, «ο τουρκοκυπριακός λαός δεν θα μπορεί να ανασάνει. Θα ξεχαστεί η λύση και η ευθύνη της μη λύσης θα επιρριφθεί στους Τουρκοκυπρίους. Από την άλλη, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει προβλήματα στις διεθνείς της σχέσεις. Οι Τουρκοκύπριοι θα χάσουν ό,τι κέρδισαν μέχρι σήμερα».

Τίποτε χωρίς τη γνώση της Τουρκίας
Σε μιαν άλλη παραδοχή της εξάρτησής του από την Τουρκία, ο Ταλάτ, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Έρογλου, ότι έκανε παραχωρήσεις, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατό να γίνουν παραχωρήσεις χωρίς να το γνωρίζει η Τουρκία».

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κερύνεια, ο Ταλάτ τόνισε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρέπει να ακολουθεί πολιτική υπέρ της λύσης, διότι αυτή η πολιτική στηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και την Τουρκία.
Εξάλλου ο Έρογλου, σε ομιλία του, δήλωσε ότι θα παρακάθεται στις συνομιλίες «ως εκπρόσωπος του κυρίαρχου λαού» και θα αγωνιστεί ώστε οι Τουρκοκύπριοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκυπρίους. Απέρριψε την επιστροφή της Μόρφου στους Ελληνοκυπρίους, καθώς και την εγκατάλειψη των εγγυήσεων.

Κατηγόρησε τον Ταλάτ ότι έκλαψε την ημέρα που ανακηρύχθηκε το ψευδοκράτος και είπε ότι «ο Ταλάτ θα ξανακλάψει στις 18 Απριλίου». Εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα είναι ο νικητής των «εκλογών» και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον Ταλάτ, και δήλωσε ότι «οι Τουρκοκύπριοι είναι πιο κυρίαρχοι από τους Ελληνοκυπρίους».

Διασπάστηκαν οι έποικοι
Στήριξη στην «υποψηφιότητα» Ταλάτ έδωσε χθες ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Τούρκων εποίκων Ενβέρ Ντίντζογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, επέκρινε τον Ντερβίς Έρογλου και ανέφερε ότι ο Ταλάτ θα πρέπει να «επανεκλεγεί» στο τιμόνι της τουρκοκυπριακής κοινότητας για άλλη μια θητεία, «για να ολοκληρώσει το επιτυχεμένο έργο που έχει ξεκινήσει».  Χαρακτήρισε «ζωτικές» για τους Τούρκους της Κύπρου τις «εκλογές» της Κυριακής και ανέφερε ότι οι «μετανάστες», όπως αποκάλεσε τους εποίκους, επιθυμούν λύση διότι θα τερματίσει την αγωνία τους.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

‘Φιλελεύθερος’
«Μαθήματα από την Αρμενία»
11 Απριλίου 2010
Μιχάλης Ιγνατίου

Η υπόθεση της αρμενικής γενοκτονίας και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση της Αρμενίας και η Αρμενική Διασπορά έναντι της Τουρκίας, έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές διπλωματίας της Ελλάδας και της Κύπρου… Θα υποστηρίξω τη θέση μου παρακάτω:

Ο Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζεται στα ταξίδια του στο εξωτερικό ως νέος αυτοκράτορας, ως ο ηγέτης μίας περιφερειακής δύναμης που δεν είναι αφού στηρίζεται σε πήλινα πόδια, ως ο ατρόμητος προστάτης των φτωχών Αράβων. Το τελευταίο διάστημα η περίπτωση Ερντογάν που εξελίσσεται σε προσωπική τραγωδία – και θα με θυμηθείτε – αντιμετωπίζεται με μειδιάματα και αυστηρή κριτική. Πρόκειται για έναν ηγέτη-φούσκα, που αργά ή γρήγορα θα σκάσει όχι επειδή θα τον αντιμετωπίσουν αποφασιστικά οι στρατοκράτες της Αγκυρας. Οι υποσχέσεις που έδωσε στους Τούρκους πολίτες αλλά και στους λαούς της περιοχής, είναι αδύνατον να υλοποιηθούν. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του σημερινού πρωθυπουργού της Τουρκίας και της χώρας του Αττίλα, η οποία σύμφωνα με απόρρητες αναλύσεις είναι το μόνο κράτος που κινδυνεύει να απολέσει έδαφός του τα επόμενα 25 χρόνια. (Η αναφορά των αναλυτών γίνεται για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της κουρδικής μειονότητας και στη συνέχεια δημιουργίας κράτους στη νοτιοανατολική Τουρκία).

Ευρισκόμενος πρόσφατα στο Λονδίνο ο κ. Ερντογάν απείλησε ότι θα διώξει από τη χώρα του 100 χιλιάδες Αρμένιους εργάτες. Ακουσε τα εξ αμάξης ιδιαίτερα από φιλικά μέσα ενημέρωσης όπως οι Τimes, αλλά δέχθηκε και ισχυρές διαμαρτυρίες από φιλικούς πολιτικούς που τον ρώτησαν πώς θα αντιμετώπιζε ο ίδιος παρόμοια απειλή για τους Τούρκους εργάτες που εργάζονται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Ηταν μία αψυχολόγητη δήλωση από έναν ηγέτη που προφανώς του έχει πλημμυρίσει την σκέψη η άνευ προηγουμένου αλαζονεία που τον κυριαρχεί. Η εμμονή του εναντίον του Ισραήλ, που προσωπικά δεν με χαλά καθόλου, είναι ένα άλλο θέμα που χρειάζεται ψυχιατρικές γνώσεις για να αναλυθεί. Μετά την εισβολή στην Κύπρο το Ισραήλ ήταν η χώρα που έθεσε τους μηχανισμούς του σε όλο τον κόσμο στην υπηρεσία της Τουρκίας. Το εβραϊκό λόμπι στην Αμερική πάλεψε με πάθος όλες τις ελληνικές και αρμενικές προσπάθειες εναντίον της Αγκυρας. Ακόμα και τώρα, όταν ο κ. Ερντογάν καθυβρίζει το Ισραήλ και την ηγεσία του, λίγοι Εβραιοαμερικανοί λομπίστες συνεχίζουν να στηρίζουν τη χώρα του ελπίζοντας ότι θα συνέλθει. Παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας εξαπολύει ύβρεις και τρομακτικούς χαρακτηρισμούς για το Ισραήλ, τη χώρα που τον βοήθησε να δικαιολογήσει το έγκλημα της εισβολής και της κατοχής.

Από την περασμένη εβδομάδα παίζεται ένα πολιτικό παιγνίδι για γερά νεύρα μεταξύ της Αγκυρας, του Ερεβάν, της Ουάσιγκτον και του Αγίου Φραγκίσκου όπου ζουν χιλιάδες Αρμένιοι. Οι απειλές του Ερντογάν εναντίον των Αρμενίων εργαζομένων αφύπνισαν όχι μόνο τους συμπατριώτες τους αλλά και τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται για την ειρήνη. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον ηγέτη της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν. Την ίδια στιγμή δεν καθορίστηκε συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, ενώ εστάλη το μήνυμα ότι ο κ. Ομπάμα σκέφτεται από τώρα το περιεχόμενο του μηνύματός του για την 24η Απριλίου 2010, 95η επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας. Αίφνης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έστειλε προσωπικό απεσταλμένο στο Ερεβάν και ζήτησε συνάντηση με τον κ. Σαρκισιάν στην Ουάσιγκτον όπου θα βρίσκονται και οι δύο από σήμερα και για ένα τριήμερο. Επίσης, πρότεινε στον Λευκό Οίκο τριμερή συνάντηση με τη συμμετοχή και του κ. Ομπάμα, ενώ είναι έτοιμος να στείλει τη συμφωνία με την Αρμενία στην Εθνοσυνέλευση.

Η εμπειρία έδειξε ότι όταν ζορίζεται ο κ. Ερντογάν κάνει βήματα πίσω. Στην περίπτωση της Ελλάδας και της Κύπρου κάνει μόνο βήματα μπροστά επειδή του το επιτρέπουν οι ηγεσίες των δύο χωρών… Πρόκειται για θλιβερή αλλά πέρα για πέρα αληθινή διαπίστωση…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ι:
Και όμως συνέβη και αυτό… Διπλωμάτης ξένης πρεσβείας -όχι της αμερικανικής- έστειλε σημείωμα στο υπουργείο Εξωτερικών της πατρίδας του, στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συνέχιζε να λαμβάνει επίδομα από το ΑΚΕΛ μέχρι τη νίκη του στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία των κατεχομένων. Σύντροφοι απαιτείται ισχυρή διάψευση…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΙ:
Είναι άκρως επικίνδυνη για την Ελλάδα η απόφαση να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Η τραγική οικονομική κατάσταση έχει αποδυναμώσει και την εξωτερική πολιτική της χώρας. Με την ευκαιρία να τονίσουμε ότι το πακέτο των νέων «μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης» διαπραγματεύθηκαν οι Αμερικανοί με την Αθήνα και την Άγκυρα…

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ήταν οργανωμένος στην τρομοκρατική TMT στην  επαρχία Κερύνειας [πηγή εικόνας: metopo.org.uk]

‘Σημερινή’
«Η επανάσταση Ταλάτ κι “ο λαός μαζί σου”!!!»
13 Απριλίου 2010
Λάζαρος Α. Μαύρος, στήλη ‘Ειρήσθω’

Αυτούσιο για το φρεσκάρισμα της πολιτικής μνήμης το «Ειρήσθω» της 5ης Νοεμ. 2007: «Θυμάστε εκείνη την ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με τα προεκλογικά; Τον υποψήφιο που υποσχόταν στους χωρικούς τα πάντα και τους έταξε και σχολείο για το χωριουδάκι τους; “Μα δεν έχουμε παιδιά, κύριε, τι να το κάνουμε το σχολειό;”, του φώναξαν από το ακροατήριο. “Θα σας φτιάξω και παιδιά”, τους απάντησε. Θυμηθήκαμε το “θα σας φτιάξω και παιδιά”, προχθές που διαβάσαμε στη “Χαραυγή”, εντόνως προβεβλημένη την υπόσχεση που είπε και λάλησε ένας νεότερος υποψήφιος. Όχι του… κινηματογράφου!

Χριστόφιας: “Εάν εκλεγώ στο ύπατο αξίωμα, θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, να κάνει την επανάστασή του έναντι του στρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας, ώστε να καταστεί δυνατή η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό”. Κι από κάτω, ο συντάκτης της “X” του αποκρίνεται: “Ο λαός μαζί σου” (“Χ” 3.11.07).

Ώστε έτσι λοιπόν. Θα κάνει και επανάσταση ο Ταλάτ! Εναντίον της τουρκικής στρατοκρατίας μάλιστα!! Και θα τον βοηθήσει -υποσχέθηκε- ο Χριστόφιας!!! Από πότε και από πού, άραγε, συνάγεται ότι έχει τέτοιο όραμα, τέτοια θέληση, τέτοια πολιτική ο Ταλάτ; Ο ίδιος πάντως ορκίζεται συνέχεια ακριβώς το αντίθετο. Μόλις πριν από τρεις μήνες επανέλαβε τους όρκους πίστεως, τους ύμνους και τις διαβεβαιώσεις υπακοής στα “ένδοξα Μεχμετζίκ”. Στις τελετές ανάληψης των διοικήσεων της 28ης και της 39ης Μεραρχίας του Αττίλα, από τους νεοαφιχθέντες Τούρκους υποστράτηγους. Και θα ορκιστεί τα ίδια σε δέκα μέρες, 15η τρέχοντος, που θα καμαρώνει ανάμεσα στους Τούρκους πασάδες, περιφερόμενος πάνω στ’ ανοικτό στρατιωτικό όχημα προς την εξέδρα των επισήμων, στην παρέλαση του Αττίλα για τα 24χρονα του Ψευδοκράτους. Δεδηλωμένα υπερήφανος και για το προσωπικό του “ένδοξο, ένοπλο παρελθόν” στην ΤΜΤ, εκπαιδευμένος από αξιωματικούς του “Ειδικού Πολέμου”, “το πρωί με το βιβλίο, το βράδυ με το ντουφέκι”, όπως αυτοεκθειαζόταν στη “Ζαμάν” 24.9.06.

Μ Ο Λ Ι Σ προ έτους, 16.11.06, ο ίδιος ο Χριστόφιας κατακεραύνωσε δημοσίως τον Ταλάτ ότι “πρόδωσε την αριστερά” και ότι: “Έχει μετακινηθεί κατά 180 μοίρες από τις προοδευτικές και μετριοπαθείς θέσεις που εξέφραζε και έχει μεταπηδήσει στους εθνικιστικούς κύκλους της τ/κ κοινότητας και της Άγκυρας, αρνηθείς ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό”, όπως έγραφε στην 1η της σελίδα η “Χ” την Παρασκευή, 17.11.06. Πέρυσι, όμως, δεν είχε την ανάγκη “να μας φτιάξει και παιδιά”!!!» («Σ» 5.11.07) Σημείωση: Στις 24.2.08 εξελέγη στο ύπατο αξίωμα. Παρήλθαν ήδη 25 μήνες…

Ερώτηση:
Όταν η Ελλάδα μας, προ 16ετίας, επί αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου, με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Γεράσιμο Αρσένη, υλοποιούσε εμπράκτως το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, θωρακίζοντας εαυτήν και την Κύπρο, ο τότε Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Χριστόφιας «ξιπετσισμένον κουρκουτά» την χλεύαζε. Τώρα που όντως ξιπετσίζεται, στο… ξιπέτσισμά της καμαρώνει ότι στηρίζεται;

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

‘Χριστόφιας-Watch’
«Ο Ταλάτ έμμισθος του ΑΚΕΛ!»
15 Απριλίου 2010
Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο


Καλώ το σύντροφο Μεχμέτ να έρθει να παραλάβει την πουλουστρίνα του!

Ένα μεγάλο ακόμη σκάνδαλο ξεσπά, σε σχέση με το ΑΚΕΛ και τον “σύντροφο” Ταλάτ.

Έπαιρνε λεφτά από το ΑΚΕΛ ο Ταλαττίλας, σύμφωνα με αποκαλύψεις από το Μ. Ιγνατίου.

Η απορία μας είναι: αν έπαιρνε και χρήμα για να υποστηρίζει θέσεις ντενκτασικότερες του Ντενκτάς, αν έπαιρνε και λεφτά για να είναι αυτός που είναι, πόσο πιο πολύ Ντενκτάς θα ήταν, εάν δεν έπαιρνε και λεφτά;

Ή ακόμα: αφού τον χρηματοδοτούσαν και τους βγήκε ένας νέος Ντενκτάς, γιατί συνεχίζουν να του κάνουν εκστρατεία;

Ή ακόμα: ξέρουμε ότι τα κόμματα χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από το κράτος. Ή ακόμα και από τα μέλη τους (ιδίως το ΑΚΕΛ με τους κομματικούς εράνους του).

Γνώριζαν οι ανυποψίαστοι ΑΚΕΛικοί που πήγαιναν τα λεφτά τους;

Γιατί δεν ενημερώθηκαν επίσης οι φορολογούμενοι που επιδοτούν το ΑΚΕΛ, ότι στην ουσία δεν επιδοτούσαν το ΑΚΕΛ, αλλά ανάγιωναν το νέο Ντενκτάς;

Το ΑΚΕΛ επιδοτούσε το νέο διοικητή του Αττίλα. Και δεν το έφταναν αυτά, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να τον υποστηρίζει δημόσια!


E Ρουμ Γκιαούρ! Τελικά ήσαστον ιμεγάλον πεζεβέγκιν! Εν κανεί που εκάμαμεν σας τόσα τζιαι τόσα, ππαραώνετε μας τζιαι πουπάνω!

Παραπολιτικό Από τη Σημερινή:

Το ΑΚΕΛ επιδοτεί τον Ταλάτ ;

Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται ο ισχυρισμός από πολλούς. Επειδή πρόκειται για πολιτικό ζήτημα μεγάλης σημασίας, γι’ αυτό το ΑΚΕΛ καλείται, στο πλαίσιο της διαφάνειας που κατά κόρον επικαλείται, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ισχυρισμούς, που κυκλοφορούν εδώ και πάρα πολύ καιρό και εντάθηκαν τελευταία, αν δηλαδή επιδοτεί ή όχι το κόμμα του κατοχικού Ταλάτ.

Επισημαίνουμε αυτά επειδή προχθές, στο «Φιλελεύθερο», ο άριστα ενημερωμένος εκλεκτός συνάδελφος Μιχ. Ιγνατίου έγραψε τα εξής: «Κι όμως συνέβη και αυτό… Διπλωμάτης ξένης πρεσβείας -όχι της αμερικανικής- έστειλε σημείωμα στο Υπουργείο Εξωτερικών της πατρίδας του, στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συνέχιζε να λαμβάνει επίδομα από το ΑΚΕΛ μέχρι τη νίκη του στην προηγούμενη ‘εκλογική’ διαδικασία των κατεχομένων. Σύντροφοι, απαιτείται ισχυρή διάψευση…».

Το ΑΚΕΛ τι λέγει για όλα αυτά; Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός.

Σ.Ι.

Επιμέλεια: Ρίμαχος για το christofias-watch

- – - – - – - – - – - – – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

‘Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων’
«Η εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα είναι παράνομη και αποσχιστική»
17 Απριλίου 2010

Η εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα είναι παράνομη και αποσχιστική και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να επισημαίνει και η επίσημη Κυβερνητική πλευρό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου κληθείς να σχολιάσει τις αυριανές λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα.

Αυτό συνέχισε το λέει και η διεθνής κοινότητα και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας με τον πλέον επίσημο τρόπο. «Το ψήφισμα 550 του ΣΑ ρητά αναφέρει ότι όλες οι πράξεις και οι ενέργειες του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα είναι παράνομες και άκυρες και καλούνται όλες οι χώρες μέλη των ΗΕ να απέχουν από ενέργειες που άμεσα η έμμεσα οδηγούν σε αναγνώριση αυτών των πράξεων», είπε.

Ανέφερε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα «αυτής της παράνομης αποσχιστικής διαδικασίας οποιοσδήποτε εκλεγεί από τους δύο βασικούς υποψηφίους την πολιτική στο Κυπριακό την καθορίζει η Αγκυρα και αυτή και η Τουρκία θα συνεχίσει να καθορίζει την πολιτική στο Κυπριακό και την πολιτική που ακολουθείτε από τον εκπρόσωπο της τ/Κ κοινότητας στις απευθείας διαπραγματεύσεις».

Εάν έχουμε, συνέχισε, την εκλογή Έρογλου είναι προφανές ότι θα υπάρξει μια προσπάθεια εξυπαρχής τοποθέτησης σε ότι αφορά την διαπραγματευτική βάση αλλά και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί κατά την διάρκεια αυτών των 18 μηνών.

Θα πρέπει, κατέληξε, να καταστεί σαφές ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρχει λόγος για συνέχιση των απευθείας διαπραγματεύσεων και ότι «η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε κάτι τέτοιο μας καλύπτει».


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/6165

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , , ,