| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΑΤΙΡΑ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ

Η ‘Χαραυγή’ επαναλαμβάνει τις ουφολογίες του Άντρου Κυπριανού

Οι ουφολογίες της 'Χαραυγής' [πηγή γελοιογραφίας: Εμπροσθοφύλακας www.efylakas.com]

‘Εμπροσθοφύλακας’
«
Η ‘Χαραυγή’ επαναλαμβάνει τις ουφολογίες του Άντρου Κυπριανού»
12 Φεβρουαρίου 2010
Συντακτική Ομάδα

Με αφορμή την περήφανη αποχώρηση της σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ (διαβάστε: «Η επιστροφή του Ππούνιου») από την κυβέρνηση Χριστόφια, στις 8 Φεβρουαρίου 2010, οι κυβερνώντες, με πρώτη και καλύτερη την προσωπολατρεύουσα επίσημη εφημερίδα του κόμματος ‘Χαραυγή’ [10/02/2010], θυμήθηκαν και πάλι τις παρανοϊκές και γελοίες θεωρίες συνωμοσίας του Άντρου Κυπριανού περί υπάρξεως “συντονιστικού κέντρου” κατά του Προέδρου!

Μόνο που η ‘Χαραυγή’, με πρωτοσέλιδο άρθρο του Νικόλα Νικόλα, το αναβάθμισε και το ονόμασε “εθνικιστικό συντονιστικό κέντρο”! Και βέβαια η “ποιότητα” της δημοσιογραφικής της δουλειάς και έρευνας φαίνεται από τα “στοιχεία” που “τεκμηριώνουν” την ύπαρξη του “συντονιστικού κέντρου”: «φαίνεται να επικρατεί», «(ανώνυμα) στελέχη της ΕΔΕΚ καταγγέλουν», «σύμφωνα με τις ίδιες πηγές (ποιες πηγές;)», «(ανώνυμοι) καταγγέλοντες σημειώνουν»! Απτά στοιχεία για ύπαρξη “εθνικιστικού συντονιστικού κέντρου” πουθενά!

Χαρακτηριστικό, πάντως, του ιδεολογικού κομφούζιου που επικρατεί στο ΑΚΕΛ είναι και το σχόλιο της Νίκης Κουλέρμου, στην σελίδα 6, στήλη ‘Επωνύμως’, ακριβώς δίπλα από τις “αποκαλύψεις” για την ύπαρξη του “συντονιστικού κέντρου”. Η κ. Κουλέρμου αποκαλεί την ΕΔΕΚ «όμορη πολιτική δύναμη», αντηχώντας ουσιαστικά τον Άντρο Κυπριανού. Εντούτοις στην ίδια σελίδα κατηγορείται η ΕΔΕΚ για συμμετοχή σε “εθνικιστικό κέντρο” στο οποίο φέρεται να συμμετέχει, δήθεν, το “ακροδεξιό  ΕΥΡΩΚΟ”, όπως το αποκαλεί η εφημερίδα στην σελίδα 5! Τα ίδια είχε πει και ο ΓΓ του κόμματος, όταν μια μέρα πριν την αποχώρηση της ΕΔΕΚ την εκλιπαρούσε, ουσιαστικά, να παραμείνει λέγοντας πως «είναι ένα κόμμα με ιδεολογική συγγένεια με το ΑΚΕΛ» ['ΚΥΠΕ' 07/02/2010]. Αυτή είναι η ιδεολογική συνέπεια και η πολιτική αξιοπιστία του ΑΚΕΛ!

Η ‘Χαραυγή’ λοιπόν, όπως και ο συνωμοσιολάγνος Άντρος Κυπριανού, συνεχίζουν την πνευματική τρομοκρατία κατά των αντιδρούντων στην διζωνική διχοτόμηση που μηχανεύεται ο Πρόεδρος  Χριστόφιας με τον Τουμάζο Τσελεπή.

Όπως γράφαμε και την 1η Φεβρουαρίου 2010 στο κείμενό μας «Οι ουφολογίες του Άντρου Κυπριανού»:

Τα πράγματα πλέον έχουν γίνει πολύ σοβαρά και αναρωτιώμαστε αν ο Πρόεδρος αντιλαμβάνεται που οδηγείται η χώρα, ή αν τελικά τον συμφέρει η καλλιέργεια της διχόνοιας, της καχυποψίας και του μίσους στην κοινωνία. Η πολιτική κριτική και η ελευθερία του λόγου βρίσκονται κυριολεκτικά υπό διωγμόν. Τώρα, με την επίσημη εισαγωγή της πιο παρανοϊκής μορφής συνωμοσιολογίας, δεν ξέρουμε ως που θα οδηγήσουν την κατάσταση οι κυβερνώντες.

Το ότι δεν δέχονται την αντίθετη άποψη και ρέπουν προς ένα χουντοειδή ολοκληρωτισμό, το απέδειξαν με πολλές φορές με συλλήψεις αντιφρονούντων, απάθεια μπροστά σε ξυλοδαρμούς ακτιβιστών από παρακρατικούς, συμβολοκτονικές επιθέσεις και υποστολές και κάψιμο ελληνικών και κυπριακών σημαιών από φίλα προσκείμενες ομάδες μίσους κλπ. Το ότι ασκούν πνευματική τρομοκρατία στον Τύπο και στα ΜΜΕ είναι και αυτό γνωστό.

Η παρανοϊκή αυτή συνωμοσιολογία γιγαντώθηκε, αρχικά, με αφορμή την μακάβρια κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, όπου στήθηκε μια ξεδιάντροπη βιομηχανία  συμβολοκτονίας μέσω ψιθύρων από πλευράς φιλοκυβερνητικού Τύπου, πολιτικών ομάδων και ιστολογίων που, όπως σημείωσε και ο Άριστος Μιχαηλίδης, άφησαν αισχρά υπονοούμενα για την οικογένεια Παπαδόπουλου, «διερωτούμενοι βλακωδώς γιατί στην ανακοίνωσή της δεν ζήτησε να επιστραφεί η σορός» ['Φιλελεύθερος 16/12/2009].

Αλλά το ότι όμως θα έφταναν στο σημείο να γελοιοποιούσαν τον εαυτό τους με τέτοιες προχειροκαμωμένες συνωμοσιολογίες ομολογούμε πως δεν το περιμέναμε! Ο Άντρος Κυπριανού αναφέρθηκε σε “συντονιστικό κέντρο” και “διευθυντήριο” που κατευθύνει τα πυρά του κατά του Χριστόφια ['Χαραυγή' 28/01/2010]! Τόσο αυτός, όσο και διάφοροι άλλοι κολαούζοι και παρατρεχάμενοι του ΑΚΕΛ, εμπλέκουν μέσα τον Αρχιεπίσκοπο, σατιρικές εφημερίδες, ιστολόγια, δημοσιογράφους, πολιτικούς από όλα τα κόμματα, λέγοντας πως μερικοί απ’ αυτούς δήθεν ζητούν μέχρι και την φυσική εξόντωση του Προέδρου! Σοβαρομιλούν; Έχουν βγάλει στην επιφάνεια τα πιο παλιά και αναχρονιστικά τους γκεμπελικά και σταλινικά εγχειρίδια, αυτά μέσα στα οποία οπτασιάζονταν “εχθρούς του λαού”, με απώτερο σκοπό να φιμώσουν και να ελέγχουν τον ίδιο τον λαό. Πετάξανε μέσα και λίγη ΕΟΚΑ-Β’, έτσι για να δέσει, και νόμισαν πως έπεισαν τον κόσμο!

Για τις πραγματικές συνωμοσίες όμως και για το “κυπριακό βαθύ κράτος” που λυμαίνεται την Κύπρο τσιμουδιά ο Άντρος! Τσιμουδιά για τα φαγοπότια Ντάουνερ-Δρουσιώτη όπου συντονίζονταν φιλοκυβερνητικοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι, τσιμουδιά για την συγχορδία της “τρόικας έντυπης προπαγάνδας”, τσιμουδιά και για τις χρηματοδοτήσεις της UNOPS υπέρ του ΝΑΙ, τσιμουδιά για τις παρεμβάσεις του Foreign Office στην υπόθεση Όραμς, τσιμουδιά για τις μυστικές διζωνικές “συνωμοσίες” Κληρίδη-ΑΚΕΛ τον Νοέμβριο του 1974, τσιμουδιά για τις συναντήσεις των παιδών του Ταλάτ με τον Σταθμάρχη της ΜΙ5 στην Αθήνα!

Αντιλαμβάνεται τις προσωπικές του ευθύνες ο Άντρος Κυπριανού; Αντιλαμβάνεται προς τα που σπρώχνει την κοινωνία ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ; Αντιλαμβάνεται πως δημιουργεί μια νέα περιρρέουσα ατμόσφαιρα, και πως την κτίζει χωρίς στοιχεία και χωρίς αποδείξεις, με μόνο σκοπό να φιμώσει την αντίθετη άποψη; Η συνωμοσιολογία, κυρίως η πιο παρανοϊκή της μορφή που δεν στηρίζεται σε κανενός είδους στοιχεία, συχνά συνοδεύεται από άλλες παρεμφερείς μπουρδολογίες, όπως ο αντισημιτισμός και η ουφολογία. Πως και δεν αναφέρθηκε ακόμα σε UFO και εξωγήινους που να συνεργάζονται με τους προαναφερθέντες; Ο Έλβις ζει; Δεν μας είπε ακόμα. Ο Μάικλ Τζάκσον συνωμοτεί με τον Γκούφι;

Οι ουφολογίες του Άντρου Κυπριανού [πηγή γελοιογραφίας: Εμπροσθοφύλακας, www.efylakas.com]

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

‘Χαραυγή’
«Δυσφορία και αντιδράσεις από τη βάση της ΕΔΕΚ: Καταγγελίες μεθοδευμένων κινήσεων προς την κατεύθυνση δημιουργίας εθνικιστικού συντονιστικού κέντρου»
10 Φεβρουαρίου 2010, σελ. 6
Νικόλας Νικόλα

Εντονη δυσφορία φαίνεται να επικρατεί στη βάση και τους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ για τη βεβιασμένη αποχώρηση του κόμματος από την Κυβέρνηση. Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες και ανώνυμες κατηγορίες στελεχών της ΕΔΕΚ υπήρξαν πιέσεις για να χειραγωγηθεί η τροχοδρομημένη απόφαση με απώτερο στόχο τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου σε εθνικιστική βάση.

Ερωτήματα προκαλεί η παρουσία του γνωστού επικοινωνιολόγου Πάνου Παναγόπουλου στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα το βράδυ της Δευτέρας, με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ να καταγγέλλουν ότι καθοδηγούσε τη διαδικασία. Στελέχη της ΕΔΕΚ καταγγέλλουν καταρχήν ότι η εισήγηση για αποχώρηση από την Κυβέρνηση τέθηκε μόνο στην Κεντρική Επιτροπή χωρίς προηγουμένως να συζητηθεί στα ανώτατα σώματα του κόμματος, όπως το Πολιτικό Γραφείο, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι αντιδράσεις.

Στελέχη της ΕΔΕΚ, επίσης καταγγέλλουν ότι πίσω από την εσπευσμένη και χειραγωγημένη απόφαση κρύβονται μεθοδεύσεις για τη σύσταση συντονιστικού κέντρου-πλατφόρμας πάνω σε εθνικιστικές βάσεις με στόχο την πολεμική ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την εδώ και δεκαετίες επιδιωκόμενη μορφή λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και με το βλέμμα στραμμένο στις προεδρικές εκλογές του  2013.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα σχέδια αυτά δεν είναι άσχετα με το προχθεσινό κάλεσμα του Προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη για τη «δημιουργία ενός νέου κινήματος για την επαναχάραξη της πολιτικής στο εθνικό πρόβλημα». Δεν ήταν τυχαίες οι πιέσεις Οι καταγγέλλοντες σημειώνουν ότι δεν είναι τυχαίες οι πιέσεις που δέχθηκαν όσοι εντός της Κ.Ε. της ΕΔΕΚ διαφωνούσαν με την αποχώρηση του κόμματος από την Κυβέρνηση. Σ

ύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην προχθεσινή Ολομέλεια της Κ.Ε. της ΕΔΕΚ ο αναπληρωτής πρόεδρος και ευρωβουλευτής του κόμματος Κούλλης Μαυρονικόλας χαρακτήρισε τον αντιπρόεδρο της ΕΔΕΚ Σοφοκλή Σοφοκλέους «συμφεροντολόγο» λόγω της αντίθετης άποψής του. Από δικής του πλευράς ο κ. Σοφοκλέους αποχώρησε από την Ολομέλεια χωρίς να ψηφίσει ακόμα και όταν ο ευρωβουλευτής απολογήθηκε. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε υποστηρίξει ότι η μη αποδοχή της εισήγησης του Προέδρου της ΕΔΕΚ θα αποτελούσε μομφή για τον κ. Ομήρου. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Παπαδάκης επιτέθηκε σε άλλο μέλος του σώματος, τον Μάριο Χαννίδη που διαφωνούσε με την εισήγηση Ομήρου και του είπε μάλιστα αν δεν του αρέσει, να κάνει μεταγραφή στο ΑΚΕΛ…

Κατά της τροχοδρομημένης απόφασης για αποχώρηση από την Κυβέρνηση τάχθηκαν οκτώ μέλη της ΚΕ της ΕΔΕΚ: Ηλίας Ιωακείμ, Αργυρούλα Ιωακείμ, Μάριος Καρατζιάς, Αλέκος Ορουντιώτης, Πανίκος Πέγκας, Μαρία Πέγκα, Ευθύμιος Φλουρέντζος και Μάριος Χαννίδης. Αποχή τήρησαν ο υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Νίκος Νικολαΐδης (παρόλο που στην παρέμβασή του τάχθηκε εναντίον της εισήγησης Ομήρου), ο Πέτρος Ασσιάς και η Μαρία Σωκράτους.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Οι ουφολογίες του Άντρου Κυπριανού [πηγή γελοιογραφίας: Εμπροσθοφύλακας, www.efylakas.com]

‘Χριστόφιας-Watch: Παρατηρητήριο για τη Διακυβέρνηση Χριστόφια’
«Άντε πάλι με τα συντονιστικά κέντρα!»
11 Φεβρουαρίου 2010
Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο

Το χειρότερο με τη βλακεία, δεν είναι όταν εμφανίζεται, αλλά όταν αναπαράγεται!!

Τις ανοησίες για συντονιστικά κέντρα, τις συνεχίζει η Χρυσή Χαραυγή, εφευρίσκοντας μάλιστα “εθνικιστικό συντονιστικό κέντρο” που βρίσκεται πίσω από την αποχώρηση της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση.

Δημοσιεύουμε κέιμενο του συναγωνιστή ΡεΑλέξη, που μας στάληκε χθες.

Διαβάζοντας τη Χαραυγή ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου διερωτήθηκα:

Είτε εγώ δεν βλέπω καλά και χρειάζομαι οφθαλμίατρο, είτε κάποιοι στο AKEL θέλουν επειγόντως ψυχίατρο.

Το εκφραστικό όργανο της κυβέρνησης γράφει πως η αποχώρηση της ΕΔΕΚ έχει να κάμει με τη δημιουργία σκοτεινού Εθνικιστικού Συντονιστικού Κέντρου που πολεμά τον Ευέλικτο και το λουκούμι που λέγεται Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Μετά την δήλωση του ΓΓ του Κόμματος στη Βουλή ότι οι bloggers επιζητούν τη ΦΥΣΙΚΗ εξόντωση του Προέδρου Χριστόφια, μετά από την υπέρμετρη προβολή προβοκατόρικου υβριστικού συνθήματος που ακούστηκε σε αντικατοχική εκδήλωση, ανακάλυψαν και πάλιν το αόρατο, σκοτεινό, συνωμοτικό και συντονιστικό κέντρο που ΤΟΛΜΑ να διαφωνεί με τον Ευέλικτο.

Η συνομωσιολογία και η επιλεκτική παρελθοντολογία είναι τα αγαπημένα όπλα του AKEL, τα οποία ανασύρει από την φαρέτρα του όποτε βρεθεί σε δύσκολη θέση, σαν κι αυτήν που βρέθηκε τώρα με την λεβέντικη αποχώρηση της ΕΔΕΚ από το κυβερνητικό σχήμα.

What is the Matrix?

Το ΑΚΕL πάντοτε φθονούσε θανάσιμα την ΕΔΕΚ. Γιατί η ΕΔΕΚ είναι μια αληθινά πατριωτική Αριστερά και όχι μια μεταλλαγμένη ροζ ψευτοαριστερά, τσιράκι της Παγκοσμιοποίησης, όπως είναι το AKEL και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μήπως το Καθεστώς παραληρεί υπό το κράτος του πανικού της ολοκληρωτικής κατάρρευσης της πολιτικής του ή προσπαθεί να κατασκευάσει μάγισσες για να τις κυνηγήσει; Μήπως ετοιμάζονται να εντείνουν την Πνευματική Τρομοκρατία και να φιμώσουν όλους όσους διαφωνούν με την διζωνική τουρκολαγνεία που δέρνει τον Ευέλικτο και τους αυλικούς του;

Ανέκαθεν οι του AKEL ήταν μάνες στη μαύρη προπαγάνδα. Την σπούδασαν εξάλλου στα πανεπιστήμια του Τσαουσέσκου, του Μπρέζνιεφ, του Ζίβκωφ. Άξιοι συνεχιστές των διδαχών του Γιόζεφ Γκέμπελς.

Με τη μόνη διαφορά ότι στην Κύπρο δεν έχουμε μονοκομματικό κράτος για να δαιμονοποιούμε την αντίθετη άποψη και να κηρύσσουμε «εχθρούς του λαού» τους διαφωνούντες.

Θα μας βρουν μπροστά τους! Ναι, είμαστε δημοκράτες γι αυτό και λέμε ΟΧΙ στη ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, στην (Ντενκτασικής προελεύσεως) εκ περιτροπής Προεδρία και στη σταθμισμένη (εύστοχα καλούμενη κατά Λάζαρον) υποδούλωση της Ελληνικής πλειοψηφίας στην Τουρκική μειονότητα και στους έποικους.

Γι’ αυτό και εμείς οι Έλληνες δημοκράτες λέμε:

Μαύρο στον μαύρο και στον κόκκινο φασισμό!


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/5429

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , , , , , , , ,