| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρία Γιωρκάτζη, πόσα χρωστεί η Κύπρος;

Chrystalla-Yiorkatji-writing-1a-LLLLLL[1]

Έκοψαν, πετσόκοψαν, κούρεψαν, έκλεψαν και χτένισαν τα υπόλοιπα λεφτά του κόσμου όπως ήθελαν, μας έφεραν την Τρόικα, η οποία εγκαταστάθηκε εδώ με δικά της γραφεία για να ελέγχει κτλ, αλλά τελικά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας είπε ακόμα… πόσα ακριβώς χρωστεί αυτός ο τόπος για όλο αυτό το οικονομικό «πρόβλημα».

Ξαναρωτήσαμε πριν από μήνες, και περιμέναμε ίσως και ευαισθητοποιηθεί κάποιος υπεύθυνος και βγει να ενημερώσει, επιτέλους, για όλα αυτά που υπέστη και περνά ο τόπος και ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ!

Όταν ένας υποβάλλεται σε στερήσεις, ο τόπος καταντά με λαϊκά παντοπωλεία, ελεύθερα κλέφτουν κάποιοι τα λεφτά του κόσμου από τις τράπεζες με το έτσι θέλω, και όλα εν ονόματι του ότι η πατρίδα φαλίρισε και χρωστεί τα μαλλοτζιέφαλά της, θα πρέπει ο απλός πολίτης να γνωρίζει και το ελάχιστο: Για πόσο χρέος όλες αυτές οι «θυσίες»;

Όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία της τροϊκανής κηδεμόνευσης λόγω χρέους, ακούστηκαν ποσά από 6 δις, 9, δις, 10 δις, φθάσαμε κάπου στα 20 δις και, αν θυμάμαι καλά, ακόμα και 24 δις. Έκτοτε, όμως, κανένας δεν αναφέρεται στο πραγματικό και συγκεκριμένο χρέος της Κύπρου.

Κυρία Γιωρκάτζη, δεν αναφέρομαι ούτε στον Υπ. Οικονομικών ούτε στον κατ’ όνομα πλέον «νομπελίστα», που έκανε ρεζίλι το βραβείο του, αλλά σε σας που είστε επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας:

Έχετε υποχρέωση και καθήκον να βγείτε και να ενημερώσετε τον λαό με ξεκάθαρη δήλωση: ΠΟΣΑ δις (αν βέβαια) επιτέλους χρωστεί η Κυπριακή Δημοκρατία;

πηγή: Agora-Dialogue (25/09/2014) «Κυρία Γιωρκάτζη, πόσα χρωστεί η Κύπρος;», Φανούλα Αργυρού


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/21712

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , ,