| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΥΠΡΟΣ

Χοντρό δούλεμα και από τον Νιαζί Κιζίλιουρεκ

Για χοντρό δούλεμα,  έγραψε ο αγαπητός Κώστας Βενιζέλος στον Φιλελεύθερο σχετικά με τα τερτίπια του  Φόρειν Όφις και το Στέιτ Ντεπάρτμεντ εις βάρος της  Κυπριακής Δημοκρατίας με τις συναντήσεις με αξιωματούχους των χωρών τους που διευθετούν οι εν Λευκωσία πρεσβείες τους για τον τουρκοκύπριο λεγόμενο ‘υπουργό εξωτερικών΄ κ. Οζντίλ Ναμί.  Παρόμοιο και χειρότερο θα έλεγα,  χοντρότατο δούλεμα,  μας έκανε και μάλιστα από τις στήλες της ίδιας εφημερίδας, του  Φιλελεύθερου,  ο Τουρκοκύπριος υψηλόβαθμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Νιαζί Κιζίλιουρεκ.

Σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο στις 9.9.2014 ο Ν.Κιζίλιουρεκ δεν αναφέρεται καν σε τουρκική συνεχιζόμενη εισβολή και κατοχή της μισής μας πατρίδας, στην συνέντευξη δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά σε εισβολή και κατοχή και την παρουσία των 40,000 κατοχικών στρατευμάτων, και καλεί ο Κιζίλιουρεκ την δική μας πλευρά  να προχωρήσει σε νέες παραχωρήσεις προς τους Τουρκοκύπριους! (Σημειώνεται ότι ούτε στις ερωτήσεις που του υπέβαλαν δεν γίνεται αναφορά στην Τουρκία ως κατοχική δύναμη).

Προειδοποιεί πως η αγωνία των Τουρκοκυπρίων για γρήγορη λύση δεν θα καρποφορήσει αν μείνουν μόνοι τους και αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη πολιτική βούληση από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Ο κ. Κιζίλγιουρεκ προτρέπει την πλευρά μας να κάνει επίθεση ειρήνης, για να αποκτήσει ηθική υπεροχή.

Ποία η διαφορά από την επίσημη στάση της τουρκικής κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια και δη τη σημερινή από τον νεο-σουλτάνο Ερτογάν; ΄Η από εκείνη του Φόρειν ΄Οφις και του Στέιτ Ντεπάρτμεντ,  όλοι σε συγχορδία απαιτούν και επιμένουν σε  ακόμα περισσότερες υποχωρήσεις από τη δική μας πλευρά μέχρι να τα δώσουμε όλα με την υπογραφή μας;  Είναι η δική μας πλευρά που πρέπει να κάνει… επίθεση ειρήνης (κάτι μου θυμίζει αυτή η προτροπή) ή η Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα και τους κουβαλητούς Ανατολίτες της από τα σπίτια μας και να επιστρέψουν οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες μας στα κλεμμένα σπίτια και περιουσίες τους;  Ποίος του είπε ότι η δική μας πλευρά, το ΘΥΜΑ της βαρβαρότητας χρειάζεται να … αποκτήσει ηθική υπεροχή! Μετά τα ψυχολογικά που μας πέταξαν άλλοι τώρα προστίθεται και η έλλειψη…  ηθικής υπεροχής! Δεν έχουμε ΗΔΗ την ηθική υπεροχή όντας θύματα εισβολής κατοχής, λαός που υπέστη τις βαρβαρότητες των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων, βιασμούς, εκτελέσεις, εγκλήματα πολέμου; Προδίδεται ο ρόλος του εν λόγω καθηγητά χωρίς περαιτέρω ανάγκη συζήτησης!

Προσέξτε όμως εδώ πως απαντά στην ερώτηση αυτή:

«Η σημερινή οικονομική κρίση έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης των Κυπρίων;

Ο τρόπος σκέψης των Κυπρίων ποτέ δεν ήταν πρόβλημα στο Κυπριακό, γιατί η Κύπρος δεν είναι μια χώρα όπου η κοινωνία των πολιτών έχει αυτόνομη γνώμη. Είναι οι ηγέτες και η πολιτική ελίτ που καθοδηγεί την κοινωνία. Είναι η στάση της πολιτικής ελίτ προβληματική και όχι του απλού πολίτη.»

Δηλαδή, εμείς οι Ελληνοκύπριοι ( Κύπριοι γι΄αυτόν)  είμαστε κουδέλλες, εν αντιθέσει με τους Τουρκοκύπριους « είναι διαφοροποιημένη η τουρκοκυπριακή κοινότητα από αυτή την άποψη», οι οποίοι,  ουσιαστικά μας λέγει  ότι, λόγω Ντενκτάς κλπ κλπ, έχουν αποκτήσει συλλογικά  ανεξάρτητη θέση από τους ηγέτες τους!!

Δηλαδή, εκείνο που  θέλει να πεί και δεν το λέγει είναι πως, φταίμε που απορρίψαμε το έκτρωμα Ανάν, φταίμε που απορρίπτουμε την τουρκο-βρετανική ρατσιστική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και επικρίνει όσους αντέδρασαν στην διδαχή της στα σχολεία. Και περιορίζεται επιτήδεια να αναφέρεται σ΄αυτήν ως «Ομοσπονδία»  και όχι με το πλήρες όνομά της.

Η τελευταία δε ερώτηση – απάντηση

« Εδώ και 50 χρόνια δίνουμε μάχη και λέμε τα ίδια πράγματα.

Εξαρτάται τι μάχη δίνουμε και προς ποια κατεύθυνση. Για 50 χρόνια μιλούμε για επίλυση του Κυπριακού και το χάσμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων μεγαλώνει…»

Δηλαδή υιοθετείται εδώ προφανώς για διευκόλυνση του Ν.Κιζίλιουρεκ να αποφύγει το 1974 (;)  μια ερώτηση βάση των τουρκικών θέσεων.  Οι οποίες υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα μας δεν ξεκίνησε το 1974 αλλά το 1964.

Χοντρότατο δούλεμα από τον κ.  Νιαζί Κιζίλιουρεκ, τον οποίο γνωρίζουμε από τα χρόνια του στο Κάμπτεν Τάουν του Λονδίνου, όταν τον αποκαλούσαμε «κρυπτο-Ντενκτασικό» και τις ομοσπονδιακές διζωνικές,  επαναπροσεγγιστικές δραστηριότητές του με την περιθωριακή ομάδα Ε/κ και Τ/κ  σε συνεργασία με Βρετανούς «φίλους» εναντίον του Θεάτρου Τέχνης…

Η συνέντευξη στον Φιλελεύθερο - Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: Η Τουρκία δεν καίγεται για λύση του Κυπριακού 

Πηγή: Agora-Dialogue, «Χοντρό δούλεμα και από τον Νιαζί Κιζίλιουρεκ», Φανούλα Αργυρού, Ερευνήτρια/συγγραφέας, Λονδίνο 


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/21516

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , ,