| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΚΥΠΡΟΣ

Τούρκος Υπουργός Ε.Ε: Ξεχάστε το Βαρώσι

Η Άγκυρα κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο της άμεσης επιστροφής της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου στους κατοίκους της. Ακόμη αποκλείει το ενδεχόμενο του ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών και αερολιμένων στα πλοία και στα αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι αυτή η συγκεκριμένη περίοδος δεν προσφέρεται για κινήσεις καλής θελήσεως.

Μιλώντας στον τουρκικό τύπο, ο νέος Υπουργός Ε.Ε., Βολκάν Μποζκίρ αποσαφηνίζει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής του Βαρωσιού με αντάλλαγμα της λειτουργίας του λιμανιού της Αμμοχώστου ακόμη και σε περίπτωση που η Ε.Ε. προχωρήσει άμεση στο άνοιγμα νέου κεφαλαίου σχετικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ε.Ε.

«Ξεχάστε το Βαρώσι, ξεχάστε και τις ρυθμίσεις στο εδαφικό», είναι το μήνυμα του νέου Υπουργού Ε.Ε. της Τουρκίας. «Άφησε τα λιμάνια. Να επικεντρώσεις την προσοχή στου στην λύση», είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα του κ. Μποζκίρ προς την Λευκωσία.

Ο κ. Μποζκίρ έπλεξε το εγκώμιο των ΗΠΑ σχετικά με την στάση, την οποία τηρούν στο Κυπριακό. Κατά την άποψη του, σε αντίθεση με την Ε.Ε., οι ΗΠΑ συμβάλλουν στην πρόοδο στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Από την σκοπιά του κ. Μποζκίρ, η Γερμανία παρέχει υποστήριξη στην Κύπρο επειδή η σημερινή κυβέρνηση της αντιτίθεται στην ιδέα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ο κ. Μποζκίρ ελπίζει ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης στο Βερολίνο η συγκεκριμένη κατάσταση θα αλλάξει προς όφελος της χώρας του.

Πηγή: Kathimerni.com.cy (09/05/2014), «Η Άγκυρα κλείνει το κεφάλαιο του Βαρωσιού», Νίκος Στέλγιας


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/21403

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , ,