| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ

Το νεοκυπριακό παρακράτος ξανακτυπά: Δολοφονική επίθεση κατά αντικατοχικής εκδήλωσης

Εμπροσθοφύλακας
«Το νεοκυπριακό παρακράτος ξανακτυπά: Δολοφονική επίθεση κατά αντικατοχική εκδήλωσης»
23 Ιουλίου 2014

Συναγερμό θα έπρεπε να σημάνει το περιστατικό που εκδηλώθηκε στην ελεύθερη Λευκωσία στις 19 Ιουλίου 2014, ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Αν και το συγκεκριμένο αποδελτιωμένο δημοσίευμα πιο κάτω [NewsIt 20/07/2014] δεν προσδιορίζει τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο των επιτιθέμενων, μπορούμε μετά βεβαιότητος να πούμε πως οι δράστες προέρχονται από το γνωστό μαύρο νεοκυπριακό παρακράτος, το παρακράτος εκείνο που εξέθρεψε και συντηρεί η ενδοτική πολιτική της διζωνικής υποταγής.

Η δολοφονική επίθεση της 19ης Ιουλίου είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς διεργασίας καλλιέργειας μίσους και φανατισμού στην κυπριακή κοινωνία από το πολυπλόκαμο νεοκυπριακό παρακράτος, οι σκοτεινές ιδέες του οποίου δηλητηρίασαν τις ψυχές δεκάδων παρασυρμένων νέων. Στην αρχή ξεκίνησαν με την ενοχοποίηση του αγνού αισθήματος εθνικής συνείδησης μέσα από την αντιεπιστημονική “αποδόμηση” αρχών, αξιών, εννοιών και αρχέτυπων, γελοιοποίησαν τα πιστεύω του Κυπριακού Ελληνισμού και αποενοχοποίησαν την Τουρκία για τα εγκλήματά της εξευτελίζοντας ακόμη και αυτό το «Δεν Ξεχνώ».

Το αποτέλεσμα αυτής της καλλιέργειας μίσους και φανατισμού το είδαμε: Φυσική πλέον επίθεση, με σκοπό την πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης, κατά φοιτητών που αγωνίζονται για την απελευθέρωση της πατρίδας τους! Φυσική επίθεση κατά των φοιτητών που αγωνίζονται κατά της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής! Η απόλυτη κατάντια.

Ιδού λοιπόν ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες. Οι «Φάδες-Αντιφάδες», αυτοί που με την μάσκα του “αντιφασίστα” δεν τολμούν να τα βάλουν με τον τουρκικό στρατό κατοχής, αλλά ως δειλοί τα βάζουν με τους συμπατριώτες τους, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες στον εχθρό. Τα αποτελέσματα της συνωμοσίας είναι πλέον ολοκάθαρα: Η νεοκυπριακή προπαγάνδα των πολιτικών και των ακαδημαϊκών από πάνω, αδρώς χρηματοδοτούμενη από ξένα κέντρα, σε συντονισμό κινήσεων με τον νεοκυπριακό φασισμό από κάτω. Κοινός εχθρός: Η ελληνική εθνική συνείδηση και η αντίσταση που προκύπτει μέσα από αυτήν.

Καλείται το κράτος, οι θεσμοί, η Αστυνομία και όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν για το πιο πάνω συμβάν και να πάρουν θέση. Διότι τα αποτελέσματα της καλλιέργειας «ομοσπονδιακής συνείδησης» στους μαθητές, όπως είπε ο Νίκος Τορναρίτης του νεοφιλελεύθερου ΔΗΣΥ πρόσφατα [Sigma TV 22/07/2014], αν συνδυαστεί με την ομοσπονδιακή συνείδηση που καλλιεργούν ακραίες μαρξιστικές ομάδες εδώ και χρόνια (γι’ αυτό άλλωστε βγήκε και στήριξε την απόφαση του Υπ. Παιδείας ο Άντρος Κυπριανού [SigmaLive 22/07/2014]), θα έχει ακόμη χειρότερα αποτελέσματα αφού μόνο τον κοινό τους νεοκυπριακό ρατσισμό καλλιεργούν.

Διαβάστε επίσης:
- Οι φασίστες “αντιφασίστες” κατά του «Δεν Ξεχνώ»
-
Αντιρατσισμός ή αχταρμάς; Η αστυνομοκρατία του «αντιρατσισμού»

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

 

Φάδες-Αντιφάδες

- Οργανωμένη επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον φοιτητών στην οδό Λήδρας

- 30 περίπου άτομα μαινόμενοι κατά των φοιτητών επειδή έκαναν αντικατοχική εκδήλωση!

- Για 15 λεπτά, βροχή από πέτρες και μπουκάλια

- Από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός

- Όλα έληξαν με την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας

Επίθεση με πέτρες και μπουκάλια δέχτηκε χθες το βράδυ ομάδα φοιτητών από περίπου 30 οργανωμένα άτομα.

 Η άνανδρη επίθεση έγινε στο τέρμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπου ομάδα περίπου 15 φοιτητών βρισκόταν στο χώρο για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο κατά τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

 Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας νεαρός που κρατούσε στο χέρι ένα μπουκάλι μπύρας, πέρασε από το σημείο που βρίσκονταν οι φοιτητές και άρχισε να τους προκαλεί λεκτικά. Κάποιοι εκ των φοιτιτών τον προέτρεψαν να σταματήσει και ο νεαρός πέταξε προς το μέρος τους το μπουκάλι και τράπηκε σε φυγή.

 Σε απόσταση μερικών μέτρων βρίσκονταν μαζεμένα περίπου 30 άτομα τα οποία κρατούσαν στα χέρια τους πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Οπότε μόλις ο πρώτος νεαρός που ενεπλάκη στο προαναφερθέν επεισόδιο, «έδωσε σήμα», άρχισε η επίθεση προς το μέρος των φοιτητών.

 Για περίπου 10 με 15 λεπτά έπεφτε βροχή από πέτρες και μπουκάλια. Από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Το επεισόδιο έλαβε τέλος με την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας.

 Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι οι περίπου 30 νεαροί που προέβησαν στη φασιστικού τύπου επίθεση, έβριζαν, χυδαιολογούσαν και απειλούσαν τους φοιτητές επειδή έκαναν αντικατοχική εκδήλωση!

πηγή: Newsit.com.cy (20/07/2014) «Λευκωσία: Πετροπόλεμος εναντίον φοιτητών επειδή έκαναν αντικατοχική εκδήλωση!»

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

“Δύσκολο μάθημα” φαίνεται να αποτελεί το θέμα της ένταξης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθήματος Ομοσπονδίας.

Μιλώντας σήμερα στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, o Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος υποστήριξε πως όσοι έχουν κάνει δηλώσεις για το εν λόγω θέμα, δεν γνωρίζουν ότι ήδη αναλύεται στο εγχειρίδιο «Πολιτική αγωγή».

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ διευκρίνισε ότι το εγχειρίδιο της Πολιτικής Αγωγής αποτελεί έκδοση του 1990, αλλά, κατά καιρούς έχουν γίνει τροποποιήσεις και βελτιώσεις.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ Νίκο Τορναρίτη για τον οποίο είπε πως «θα μπορούσε να ρωτήσει εκπαιδευτικούς για το τι διδάσκουν στα σχολεία».

Πάντως τόσο ο εκ των εμπνευστών της ιδέας Νίκος Τορναρίτης όσο και ο Γιώργος Λουκαίδης εκ μέρους του ΑΚΕΛ, με τους οποίους επικοινώνησε η «Σημερινή» εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη τους στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο των νέων αναλυτικών προγραμμάτων για τη νέα σχολική περίοδο, με κοινή συνισταμένη την ανάγκη γνώσης και κρίσης των μαθητών και της νεολαίας σε ένα θέμα που τους απασχολεί ή θα πρέπει να τους απασχολεί, αφού αυτοί αποτελούν και το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ο,τιδήποτε προετοιμάζει τη νεολαία για τις ομόφωνες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας διαχρονικά, δεν μπορεί παρά να αποτελεί θετική εξέλιξη» ανέφερε ο Γιώργος Λουκαίδης, συμπληρώνοντας ότι το κόμμα του θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Από την άλλη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ Νίκος Τορναρίτης, στον οποίο ανήκει η όλη πρωτοβουλία, όχι μόνο χαιρέτισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά υπέδειξε ότι αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαντληθεί σε μια επιφανειακή και απλή ενημέρωση των μαθητών περί των διαφόρων πολιτευμάτων. «Θα πρέπει οι μαθητές σε κάποια στιγμή να καταστούν κοινωνοί της ουσίας του θέματος, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αυτό δεν πρέπει να φοβίζει αλλά θα έπρεπε να γίνει από καιρό» είπε.

πηγή: SigmaLive (22/07/2014) «Εντάσεις και διαφωνίες για το θέμα της “Ομοσπονδίας”», Δόνα Καπαρτή


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/20468

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , ,