| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

N. Iωαννίδης: Κανένας δεν είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης (βίντεο)

Τον Σεπτέμβρη αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις εφέσεις που κατέθεσαν πέρσι οι καταδικασθέντες, αλλά και η Νομική Υπηρεσία για αυτούς που αθωώθηκαν για την φονική έκρηξη για το Μαρί, ανέφερε ο νομικός και υιός του αδικοχαμένου Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, Νικόλας Ιωαννίδης στην εκπομπή του MEGA «Ενημέρωση Τώρα »(βίντεο) .

Υπενθυμίζεται ότι στην πρωτόδικη του απόφαση το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχους τους Κώστα Παπακώστα στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και τους πρώην Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Νικολάου, πρώην Υποδιευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπο Χαραλάμπους και πρώην Διοικητή της ΕΜΑΚ Αντρέα Λοϊζίδη, για την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Όλοι οι καταδικασθέντες εφεσίβαλαν την πρωτόδικη απόφαση του Κακουργιοδικείου τόσο σε ό,τι αφορά την απόφαση καταδίκης όσο και σε ό,τι αφορά το μέγεθος της επιβληθείσας ποινής.

Ερωτηθείς από τον Παύλο Μυλωνά, εάν θα καταφύγουν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο Νικόλας Ιωαννίδης ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν λογοδότησαν ενώπιον του Δικαστηρίου. «Προτεραιότητα μας είναι να τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», σημείωσε.

Ο Νικόλας Ιωαννίδης περιγράφει επίσης πως έζησε εκείνη τη μαύρη μέρα της 11ης Ιουλίου του 2011, όταν ανατινάχτηκαν στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί 98 εμπορευματοκιβώτια με πυρίτιδα, που ήταν η αιτία να χάσει τον πατέρα του και Διοικητή της Ναυτικής Βάσης.

Πηγή: Livenews.com.cy(10/7/2014),«Προτεραιότητα μας είναι να τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης»


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/20225

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , ,