| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάπηροι, πολύτεκνοι, αναξιοπαθούντες…σύγχρονοι Αγιάνηδες

“… Οι ‘Αθλιοι γράφτηκαν για όλα τα έθνη. Δεν ξέρω αν θα διαβαστούν απ’ όλους, όμως εγώ για όλους τούς έγραψα.. Όπου ο άνθρωπος ζει αμόρφωτος και απελπισμένος, όπου η γυναίκα πουλάει το κορμί της για μια μπουκιά ψωμί, όπου το παιδί υποφέρει από αγραμματοσύνη κι από έλλειψη παιδείας, το βιβλίο των Αθλίων χτυπά την πόρτα φωνάζοντας δυνατά:

” -Ανοίξτε μου! Έρχομαι για σας!”. Στο σκοτεινό σημείο όπου βρίσκεται ο σημερινός πολιτισμός, ο άθλιος ονομάζεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που αγωνιά κάτω απ’ όλα τα κλίματα και τα καθεστώτα, που στενάζει σ’ όλες τις γλώσσες”.
Βικτόρ Ουγκό

Αλήθεια, πόσο διαχρονικός και συνάμα σύγχρονος είναι ο Βίκτορ Ουγκό… Μας το θυμίζουν οι χιλιάδες των συμπατριωτών μας που αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα τα περάσουν όπως όλους τους υπόλοιπους. Μας το θυμίζουν οι περιπτώσεις του  σύγχρονου Γιάννη Αγιάννη που κλέβει ένα κομμάτι ψωμί για να ζήσει… Μας το θυμίζει η περίπτωση του Δικαστή-σύγχρονου Ιαβέρη (αλήθεια ποιος ανεξάρτητος εκπρόσωπος της δικαιοσύνης επέβαλε 700 ευρώ σε συμπολίτη μας που έκλεψε από υπεραγορά δύο χαλούμια )

Μας το θυμίζουν οι 56 φωστήρες των <εκπροσώπων του λαού> που αρνήθηκαν να περικόψουν από τα… χοντρά τους πορτοφόλια!

Αγαπημένοι μου, αυτά τα Χριστούγεννα ζεσταθείτε με τα χνώτα των υποψηφίων, των πολιτικάντηδων, των ανίδεων και των υπερφίαλων! Χορτάστε με υποσχέσεις… και για το τέλος… καπνίστε ένα… αφορολόγητο πουράκι!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Sigmalive 21/12/2012, «Ανάπηροι, πολύτεκνοι, αναξιοπαθούντες…σύγχρονοι Αγιάνηδες», Έλενα Παπαμιχαήλ


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/15469

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , ,