| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες και ΕΟΚΑ-Β’ το ίδιο πράγμα. Όπως και το γλυκό καρυδάκι!

Σχόλιο Σ.Ο.: Ο έκπτωτος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας θυμήθηκε το γνωστό παραμυθάκι του. «ΕΟΚΑ-Β’, Χούντα, ΕΟΚΑ-Β’, Χούντα». Όπως τις προάλλες που η εφημερίδα του χαρακτήρισε ένα 26χρονο και ένα 27 «εοκαβητατζήδες» και «πραξικοπηματίες».

Τώρα, κατάφερε ο αθεόφοβος να συνδέσει μέχρι και τις τράπεζες με την Χούντα και την ΕΟΚΑ-Β’. Λυπούμαστε που πάλι θα κακοφανίσουμε τους ελάχιστους εναπομείντες οπαδούς του καθεστώτος, αλλά δυστυχώς το ΑΚΕΛ συμπεριφέρθηκε έναντι του σύγχρονου οικονομικού πραξικοπήματος με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρθηκε και έναντι του τότε στρατιωτικού πραξικοπήματος: Τους κέρασε γλυκό καρυδάκι!

Διότι η κυβέρνηση Χριστόφια από τον Μάιο του 2012 προετοιμαζόταν να ζητήσει την βοήθεια του ΔΝΤ για το φυσικό αέριο, ενώ τον Ιούνιο του 2012 τους κάλεσε στην Κύπρο!

Έκανε δηλαδή ότι και το 1974. Κέρασε πρώτα γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες, ενώ συμμετείχε στο μεταπραξικόπημα όπου μαζί με τον Κληρίδη πετούσαν (μέσω Βρετανικών Βάσεων!) στο Λονδίνο να πείσουν τον Μακάριο να δεχτεί τους σκληρούς όρους των Τούρκων για Διζωνική εδώ και τώρα!

Ό,τι γίνεται και τώρα δηλαδή, που ενώ καταδικάζουν και διαδηλώνουν κατά του ΔΝΤ, η κυβέρνηση Χριστόφια, με το golden boy τραπεζίτη Σιαρλή, αποδέχτηκε το Μνημόνιο και το ΑΚΕΛ ψηφίζει μέσα στην Βουλή όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια!!

ΥΓ – Υπάρχει καλύτερη απόδειξη για τα πιο πάνω από το γεγονός πως πρώτοι χειροκροτητές της αποδοχής του Μνημονίου από τον Χριστόφια ήταν ο «δικηγόρος της ΕΟΚΑ-Β’ Νίκος Αναστασιάδης» [Χαραυγή 17/07/2012] και ο Αβέρωφ Νεοφύτου [Σίγμα 22/11/2012, συνέντευξη στον Χρύσανθο Τσουρούλλη];

ΥΓ 2 – Αυτή είναι η κληρονομιά του Χριστόφια που κληρονομεί ο Σταύρος Μαλάς…

Θα πρέπει «να κρατηθούμε όλοι δυνατά, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε από την κρίση και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, όπως κάναμε σε χειρότερες καταστάσεις και συνθήκες», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

«Το θέμα είναι ότι τότε πάλι ήταν εξ ιδίων τα βέλη με τη Χούντα και την ΕΟΚΑ Β που κουβάλησαν την Τουρκία. Και τώρα είναι εκ των έσω τα βέλη», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας μετά που άκουσε τα κάλαντα από την Φιλαρμονική της Αστυνομίας.

Αναφορικά με την οικονομία και την ένταξη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν θα είχαμε πρόβλημα αν δεν είχαμε τα προβλήματα των τραπεζών».

«Έχουμε προεκλογική περίοδο, λέγονται διάφορα. Κάποιοι δίνουν κτυπήματα κάτω από τη μέση, δυστυχώς», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και κάλεσε όλους «να δώσουμε τα χέρια και να ανασκουμπωθούμε» αν και πρόσθεσε πως «φαίνεται ότι για ορισμένους η πατρίδα δεν είναι πάνω από όλα».

«Να συνεχίσετε το έργο σας χωρίς οποιεσδήποτε σκοπιμότητες. Νιώθω περηφάνια διότι κατά τη διακυβέρνηση μας έχουν απαγορευτεί πολλά στα οποία ίσχυαν στο παρελθόν σε σχέση με οικονομικές διαχειρίσεις», είπε στα μέλη της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας.

Μετά που άκουσε τα Κάλαντα από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς, η οποία τραγούδησε και το κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι  «Γιασεμί», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε την διαβεβαίωση ότι «πέρα του συνόλου των Ελληνοκυπρίων έτσι και η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων τάσσονται ενάντια στον εποικισμό και στην κατοχή».

«Είμαστε στο ίδιο μετερίζι. Ας ενώσουμε τις προσπάθειες μας με τους Τουρκοκύπριους που τάσσονται ενάντια στην κατοχή για να καταστρέψουμε τα οδοφράγματα και να μην υπάρχουν πράσινη γραμμή, εγκλωβισμένοι, πρόσφυγες και όλα τα δεινά της κατοχής και να μιλάμε για μια ενωμένη Κύπρο, έναν παράδεισο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στους φαντάρους ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «φαίνεται πως το γιασεμί είναι σύμβολο για όλους τους Κύπριους και όπως είναι για τους Ελληνοκύπριους είναι και για τους Τουρκοκύπριους, τους Μαρωνίτες, τους Αρμένιους, τους Λατίνους, η μυρωδιά του οποίου κάνει τον τόπο μας να ξεχωρίζει».

Πρόσθεσε ότι «το γιασεμί ανθίζει και στα κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές και αυτό που οραματιζόμαστε είναι το γιασεμί να συνενώσει όλους τους Κύπριους».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε σίγουρος ότι «θα έρθουν καλύτερες μέρες φτάνει να το θελήσουμε» αναφέροντας ότι «οι νέοι που δεν είναι επηρεασμένοι από φιλοδοξίες, προσωπικές και κομματικές, μπορούν να το κάνουν». «Πρέπει οι κομματικοί ταγοί να συνειδητοποιήσουν ότι ο τρόπος χειρισμού ζητημάτων δεν είναι ο καταλληλότερος και πρέπει να θέσουμε το συμφέρον της πατρίδας μας πάνω από κάθε συμφέρον», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας άκουσε τα Κάλαντα από την ΕΛΔΥΚ και είπε ότι «αυτή, αποτελεί το ακραίο φυλάκιο τους ευρύτερου χώρου μας και η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή».

«Με γεμίζετε χαρά και υπερηφάνεια διότι τα παιδιά της ΕΛΔΥΚ δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, όπως τον έδωσε το 1974 όταν προδομένοι θυσίασαν τη ζωή τους για αυτό τον τόπο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι «αυτό το είδα με τα ματιά μου όταν υπηρετούσα τότε ως τραυματιοφορέας στο αεροδρόμιο Λευκωσίας».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «με την Ελλάδα καιγόμαστε στο ίδιο καζάνι ακόμη και στα θέματα των οικονομικών προβλημάτων, έχουμε μεταγγιστεί αλλά έχουμε τη δύναμη να τα φέρουμε βόλτα, όπως κάναμε και το 1974 όταν συνειδητά ενωμένοι αναστηλώσαμε την οικονομία».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά διότι υπάρχουν πολλές κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά πιστεύω ότι ο λαός μας έχει περιεχόμενο και μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

«Και εύχομαι ο λαός να καθοδηγήσει τους (πολιτικούς) ηγέτες διότι καμιά φορά μπορεί να χρειάζεται και αυτό για να κατεβάσουν τα μυαλά τους οι ηγέτες», είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

πηγή: SigmaLive/ΚΥΠΕ (21/12/2012) «Χριστόφιας: Τράπεζες και ΕΟΚΑ Β το ίδιο πράγμα»


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/15454

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , ,