| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ

«Εοκαβητατζής» είπατε;

Εμπροσθοφύλακας
«”Εοκαβητατζής” είπατε;»
24 Νοεμβρίου 2012
Λάμπρος Καούλλας

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγής» της 22ας Νοεμβρίου 2012, στην οποία γίνεται αναφορά στο όνομά μου, θα ήθελα να δημοσιοποιήσω τα εξής:

Πρώτον, oυδέποτε υπήρξα στέλεχος του Δράσις-ΚΕΣ, αφού δεν είχα καν σπουδάσει στην Αθήνα. Ωστόσο υπήρξα ιδρυτικό στέλεχος του αυτόνομου Μετώπου Κυπρίων Φοιτητών στην Βρετανία και είμαι περήφανος που για χρόνια αγωνίστηκα μέσα από τις τάξεις του για διεθνοποίηση του Κυπριακού, εκδημοκρατισμό της ΕΦΕΚ και αντίσταση στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Η δράση μου ως αυτόνομος πολίτης σήμερα δεν δεσμεύει με κανένα τρόπο το Κίνημα.

Δεύτερον, ως αυτόνομος πολίτης, είναι γνωστό πως στηρίζω και ως εκ τούτου συνεργάζομαι με τον Γιώργο Λιλλήκα, τον μοναδικό ανεξάρτητο υποψήφιο οι θέσεις του οποίου ενώνουν και δεν διχάζουν τον λαό. Χιλιάδες πολίτες, ανέντακτοι και μη, από όλη την έκταση του πολιτικού φάσματος, με πολύ σεβασμό παραμέρισαν τις ιδεολογικές τους διαφορές και στηρίζουν την υποψηφιότητα που δεσμεύεται με προοδευτικές προτάσεις οικονομικής ανάπτυξης, διεκδικητική και περήφανη πολιτική στο Κυπριακό και ριζοσπαστικές θέσεις εξυγίανσης του θεσμών και βαθιάς εκδημοκρατικοποίησης του συστήματος.

Και τέλος, όσον αφορά τις ανήκουστες «εοκαβητατζήδικες» προσβολές προς το πρόσωπό μου, εάν η ηγεσία του ΑΚΕΛ γνώριζε την πολιτική δράση και προϊστορία της οικογένειάς μου, πιθανόν να ήταν πιο προσεκτική και να μην με ταύτιζε με ολοκληρωτικές και φασιστικές ιδεολογίες. Τα γράφω αυτά διότι αυτή τη στιγμή νιώθω τα κόκκαλα του παππού μου που τρέμουν.

Ο αείμνηστος παππούς μου, ο Λάμπρος ο Καντζιάρας από το Φρέναρος, γιος του μεγάλου ποιητάρη των Κοκκινοχωριών Πέτρου Καντζιάρα-Πεσκέσιη, υπήρξε μέχρι τα τέλη της ζωής του ενεργό τοπικό στέλεχος της Αριστεράς, ενώ τιμήθηκε πολλές φορές από το Λαϊκό Κίνημα για την πολιτική του δράση. Πολύ πρόσφατα μάλιστα, στην κηδεία του, απέστειλαν στεφάνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. Αν δεν με πιστεύουν, ας διαβάσουν το άρθρο «καλό ταξίδι συν. Λάμπρο Καντζιάρα» στην σελίδα 34 της ίδιας της Χαραυγής της 30ης Ιουνίου 2012! Το πιο σημαντικό όμως είναι πως στα πολωμένα χρόνια η οικογένεια μας τρομοκρατήθηκε και απειλήθηκε, ενώ τον ίδιο τον παππού μου αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν για τα ιδεολογικά του πιστεύω.

Είμαι περήφανος για την πολιτική δράση του παππού μου, ενός πάμφτωχου λιμενεργάτη ο οποίος έκανε τρεις δουλειές, γέννημα-βούττημα του ήλιου, για να θρέψει και να μορφώσει μια πενταμελή οικογένεια. Και πρέπει να ξέρετε πως μέχρι και την τελευταία του πνοή ο παππούς μου ήταν πάντοτε περήφανος για το ότι ο εγγονός του αποφάσισε να είναι αυτόνομος, ενεργός πολίτης, με δική του πολιτική σκέψη και άποψη και έντονη δράση για τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού.

Αυτές οι προσβολές λοιπόν της «Χαραυγής» δεν με αγγίζουν. Και δεν είναι τυχαίο που την ίδια ακριβώς μέρα μου έκανε προσωπική επίθεση και η φοιτητική παράταξη του ΔΗΣΥ, η Πρωτοπορία. Τούτη την ώρα που τα αδύνατα στρώματα του λαού της αγγίζουν τα όρια της φτώχειας και η μεσαία της τάξη σφυροκοπείται, η ημικατεχόμενη Κύπρος σέρνεται από τοκογλύφο σε τοκογλύφο για να διαλέξει με ποια νεοταξικά δεσμά θα την αλυσοδέσουν. Τούτη την ώρα, η κυβέρνηση Χριστόφια επιλέγει την λασπολογία, την ψευδολογία και τα άνανδρα κτυπήματα κάτω από τη μέση. Ο κυπριακός λαός κρίνει το ήθος και τις πράξεις ενός εκάστου.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Διαβάστε επίσης:

- Η Εοκαβητολαγνεία της “Χ” και οι 27χρονοι πραξικοπηματίες!

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Σχόλιο Σ.Ο.: Ακολουθεί το προσβλητικό ψευδογράφημα της Μαρίας Φράγκου της ‘Χαραυγής’.

Χαραυγή
«Η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει τον Γ. Λιλλήκα»
22 Νοεμβρίου 2012
Μαρία Φράγκου

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Apostolouandreas.blogspot.com
«Εγώ ο πραξικοπηματίας (ημ. Γέννησης 16/7/1986)»
23 Νοεμβρίου 2012
Ανδρέας Αποστόλου
Απάντηση του Ανδρέα Α. Αποστόλου (Γενικός Συντονιστής της «Πρωτοβουλίας Νέων για το μέλλον μας» σε δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγής με τίτλο «η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει τον Γ. Λιλλήκα» ημ. 22/11/2012:
Αν είναι δυνατό εν έτει 2012 νέοι άνθρωποι να κατηγορούνται και να λασπολογούνται για τις ιδέες και τα πιστεύω τους. Αναφέρεστε σε καταστάσεις και γεγονότα που η δική μας η γενιά δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν είναι υπόλογη σε κανένα. Ο λόγος που σας απαντώ δεν είναι γιατί νιώθω υπόλογος σε κανένα, αλλά γιατί θέλω να βάλω τα πράγματα στην πραγματική τους βάση.
Η απόφαση μου να παραμείνω ανέντακτος να μην αποδεχτώ τις πολλές δελεαστικές προσφορές που θα με καταστούσαν ευνούχο του σημερινού κατεστημένου, του ίδιου δηλαδή συστήματος που μας έφερε στο τέλμα, φαίνεται πως με οδήγησε στην τιμωρία. Εοκαβητατζής και ακροδεξιός για εσάς και για το άλλο στρατόπεδο, το επιτελείο του Ν. Αναστασιάδη, προδότης και κρυπτοκομουνιστής αφού είχα το θάρρος το 2004 να διαφωνήσω και να αποχωρήσω.
Είναι πραγματικά λυπηρό την ημέρα που η κυβέρνηση σας υπόγραψε τον ενταφιασμό τον ονείρων μας για δουλειά, πρόοδο και ανάπτυξη, εσείς σφυρίζετε αδιάφορα και ανοίγετε τον ασκό του μίσους και της λάσπης.
Η Πρωτοβουλία Νέων για το μέλλον μας της οποίας έχω την τιμή να είμαι ο Γενικός Συντονιστής δεν είχε σκοπό ούτε πρόθεση να απομονωθεί  σε ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό σημείο στον πολιτικό χάρτη.
Δεν διεκδικούμε πολιτικές ή ιδεολογικές ταμπέλες. Το μόνο που ορίσαμε από την αρχή ως στόχο είναι την πραγματική συνένωση δυνάμεων στη νεολαία. Δεν ζητούμε από κανένα μέλος μας να διαγράψει ούτε το παρελθόν, ούτε την ιδεολογία του, αλλά για πρώτη φορά να αφήσουμε πίσω τη μισαλλοδοξία και τις διαφωνίες μας, να βάλουμε μπροστά τις συγκλίσεις μας και να στηρίξουμε ένα υποψήφιο που για πρώτη φορά κατάφερε να συνενώσει νέους από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά, το Γιώργο Λιλλήκα. Δεν είμαστε χειροκροτητές ούτε παθητικοί υποστηριχτές. Εκφράζουμε τις διαφωνίες μας, συζητούμε και μεταξύ μας και με τον Γιώργο Λιλλήκα.
Σπάσαμε όμως τα στενά κομματικά δεσμά. Αφήσαμε πίσω τις ανακυκλωμένες για δεκαετίες από τα άκρα διαφορές και για πρώτη φορά επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να σκεφτούν.
Μπορείτε να μας ρίχνετε όση λάσπη θέλετε.
Για  την κοινωνία και τους ανθρώπους που πάνε μπροστά και δεν προσπαθούν να γνωρίσουν το αύριο κτίζοντας στο μίσος του παρελθόντος είμαστε ήδη η αλλαγή, η προοπτική, η ελπίδα.

Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/14999

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , , , , , , ,