| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Δρ. Ιάκωβος Καρεκλάς: Τα Μεταφυσικά του Δικαίου Πολέμου (βίντεο)

Σχόλιο Σ.Ο.: Μόνο αισθήματα αισιοδοξίας και υπερηφάνιας μπορεί κανείς να αποκομίσει βλέποντας την συνέντευξη του νεαρού επιστήμονα Δρ. Ιάκωβου Καρεκλά στην εκπομπή “Κυπρίων Νόστος” (ΡΙΚ1, Μάρτιος 2007) με θέμα το Κυπριακό. Ο νεαρός επιστήμονας, άριστος χρήστης της αρχαίας και νεότερης Ελληνική γλώσσας,  με έναν πύρινο λόγο που αντανακλά το απαράμιλλο ήθος της Ελληνικής παιδείας, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το βιβλίο του «Τα Μεταφυσικά του Δικαίου Πολέμου» σαν προοίμιο του Διδακτορικού του που εκπονήθηκε στο Harvard με τίτλο  «International Law and Politics on Salamis».

Σε μια εποχή όπου το σύνολο της ακαδημαϊκής διανόησης  στον ευρύτερο Ελληνικό χώρο διακατέχεται από μια πρωτοφανή υποχωρητικότητα στα εθνικά ζητήματα και πνευματική στειρότητα, η φωνή του Δρ. Ιάκωβου Καρεκλά έρχεται σαν αντίβαρο στην όλη κατάσταση. Μέσα από μια ενδελεχή και διαχρονική ανάλυση του κυπριακού ζητήματος από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, επιβεβαιώνει την  λανθασμένη πολιτική επί του Κυπριακού κατά τις τελευταίες δεκαετίες και μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις  υποδεικνύει  μια νέα  πορεία πλεύσης στο Κυπριακό η οποία  μπορεί  με μια σωστή στρατηγική διαχείριση να βγάλει τον Ελληνισμό από τα αδιέξοδα.

 

Δείτε την συναρπαστική συνέντευξη εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=Uk3zOc03aus

   


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/14611

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , ,