| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΚΥΠΡΟΣ, ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Επαναπροσέγγιση fail: Άλλη απαγωγή Κύπριου στο «τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο»

Σχόλιο Σ.Ο.: Άλλη μια σύλληψη και κράτηση πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας από το κατοχικό καθεστώς. Πριν λίγες μέρες βιώσαμε τον απόλυτο εξευτελισμό με την σύλληψη και την προσαγωγή σε στρατοδικείο των τριών αστυνομικών μας, και πιο πριν την σύλληψη ψαράδων. Φυσικά τέτοια περιστατικά συμβαίνουν εδώ και χρόνια.

Το κατοχικό καθεστώς συμπεριφέρεται όπως έχει μάθει και όπως είναι άλλωστε η ληστρική φύση του. Η «αναβάθμιση» που θέλουν κάποιοι να του κάνουν σε «τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο» και η ανοχή και σχεδόν αποδοχή των δομών και μηχανισμών του (όπως για παράδειγμα με την συμφωνία του Λιμνίτη) δεν έχουν αλλάξει καθόλου αυτή του την συμπεριφορά. Η «Επαναπροσέγγιση» που προωθεί η νεοκυπριακή ελίτ, το ΑΚΕΛ, ο ΔΗΣΥ, οι ΕΔΗ και όσοι τους κρατούν συνεχώς στην εξουσία έχει αποτύχει.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα και να απαιτήσουμε επιτέλους το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Η Κύπρος δεν αντέχει άλλο εξευτελισμό, αλλά κυρίως δεν αντέχει άλλες εκπτώσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη του Κυπριακού Ελληνισμού στο νησί.

Όπως λέει και το δελτίο τύπου του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια: «Το συμβάν, ας υπενθυμίσει όλους μας ότι πάνω στην κατεχόμενη γη μας φωλιάζει αδίστακτος κατακτητής, ο οποίος δεν ήλθε εδώ για να σαλιαρίζει μαζί μας, όπως εμείς κάνουμε μαζί του

>> Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι πολίτες έχουν αγανακτήσει. Ένα νέο “fan page” έχει εμφανιστεί στο Facebook με τον τίτλο: «Κλείστε τα οδοφράγματα ΤΩΡΑ» και μαζεύει μαζικά “likes”. Δείτε και κάνετε “like” εδώ: http://www.facebook.com/odofragmata.

Διαβάστε επίσης:
- Δέκα χρόνια στο οδόφραγμα
- «Δυναμική Ηγεσία»: Από τη σιωπή στην ακατάσχετη κενολογία
- Οδοφράγματα και «Δυναμική Ηγεσία»: Νίκαρος ή «Νίκος της Σιωπής»;
- Προέχει η ασφάλεια των πολιτών: Να κλείσουν τα οδοφράγματα ζητούν Λιλλήκας-Οικολόγοι
- Επί Χριστόφια, αναγνώριση “Αρχών” του ψευδοκράτους υπό το πρόσχημα της «οδικής ασφάλειας»
- Οι κατοχικές αρχές ξυλοφόρτωσαν Ευρωπαίο πολίτη και η κυβέρνηση Χριστόφια έβγαλε τον σκασμό!

 

image

Λευκωσία: Δύο κυνηγετικά φυσίγγια, που ξέχασε στο αυτοκίνητό του, ήταν αρκετά να οδηγήσουν 40χρονο από τη Δερύνεια σε περιπέτειες στα κατεχόμενα. Συνελήφθη από ψευδοαστυνομικούς που εντόπισαν τα δύο φυσίγγια σε συνήθη έλεγχο τη Δευτέρα το απόγευμα. Είχαν ανακόψει το αυτοκίνητό του για τροχαίο έλεγχο και εντόπισαν τα φυσίγγια στο χώρο αποσκευών, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ διάβημα για την απελευθέρωση του 40χρονου έχει γίνει μέσω των Ηνωμένων Εθνών. Εκτιμάται ότι οι κατοχικές «αρχές», θα οδηγήσουν τον Ελληνοκύπριο συλληφθέντα σε ψευδοδικαστήριο, για επιβολή ποινής, ίσως και σήμερα.

Το νέο περιστατικό σε βάρος Ελληνοκύπριου από το κατοχικό καθεστώς ακολουθεί την υπόθεση απαγωγής τριών Ελληνοκυπρίων αστυνομικών πριν από δέκα περίπου μέρες στη Λουρουτζίνα.

Την Αστυνομία ενημέρωσε για το συμβάν συγγενικό πρόσωπο του συλληφθέντα, με το οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο 40χρονος.

πηγή: PhileNews (10/10/2012) «Επειδή βρήκαν δύο φυσίγγια στο αυτοκίνητό του: Παράνομη σύλληψη 40χρονου Ε/κ από τις κατοχικές αρχές»

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Νέα απαγωγή Ε/κ από τις κατοχικές δυνάμεις.

Πρόκειται για 40χρονο από τη Δερύνεια, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορήθηκε επειδή μετέφερε φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Ο 40χρονος ειδοποίησε τη σύζυγό του και εκείνη την Αστυνομία. Η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απελευθέρωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ε/κ είχε απαχθεί από τις κατοχικές αρχές στην περιοχή Αμμοχώστου την Δευτέρα. Την Τρίτη οδηγήθηκε ενώπιον ψευδοδικαστηρίου όπου διέταξε τη διήμερη κράτηση του.

πηγή: SigmaLive (10/10/2012) «Νέα απαγωγή Ε/κ από τις κατοχικές αρχές»

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Το συμβάν, ας υπενθυμίσει όλους μας ότι πάνω στην κατεχόμενη γη μας φωλιάζει αδίστακτος κατακτητής, ο οποίος δεν ήλθε εδώ για να σαλιαρίζει μαζί μας, όπως εμείς κάνουμε μαζί του

Η αυθαίρετη και παράνομη σύλληψη τριών αστυνομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμονή της επετείου της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί μια σοβαρή εξέλιξη, πρόκληση. Αποτελεί ακόμη μια ενέργεια υπόσκαψης και αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία εντάσσεται στον πάγιο στόχο της Τουρκίας για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το συμβάν, ας υπενθυμίσει όλους μας ότι πάνω στην κατεχόμενη γη μας φωλιάζει αδίστακτος κατακτητής, ο οποίος δεν ήλθε εδώ για να σαλιαρίζει μαζί μας, όπως εμείς κάνουμε μαζί του. Εντός των πυλών έχουμε τον βάρβαρο Αττίλα, ο οποίος συνεπής προς την ιστορία του συνεχίζει την προέλασή του.

Το συμβάν ας μας ξυπνήσει από τον λήθαργο στον οποίο μας έριξαν οι ξένες και ντόπιες σειρήνες υποταγής, καθώς και τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας.

Για να μη χαθούμε όλοι, Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια Κυπριακός Ελληνισμός, θυσία στον «Μινώταυρο» Αττίλα, θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να σταματήσουν τα σαλιαρίσματα μαζί του και να μπούμε στον «λαβύρινθο» που οι ηγέτες μας δημιούργησαν ως απότοκο της λανθασμένης πολιτικής προσέγγισής τους τα τελευταία 38 χρόνια, με στόχο να βολευθεί η κατοχή με λύση ΔΔΟ, και να γίνουμε ο σύγχρονος Θησέας, που χρειάζεται η σύγχρονη Κύπρος για να σκοτώσουμε το θηρίο και να σωθούμε.

Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα και τα μέσα να το πετύχουμε, κόντρα στα δεδομένα και τα ισοζύγια δυνάμεων, τα οποία είναι μεταβλητά και μπορούν με στοχευμένες στρατηγικές να διαμορφωθούν ευνοϊκά για την υπόθεσή μας. Φτάνει να το αποφασίσουμε, να αποβάλουμε την ηττοπάθεια και τον μαρασμό που επέφεραν η ξενόφερτη πολιτική του συμβιβασμού με την κατοχή και να αναλάβουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Πρώτη και βασική ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να είναι είτε η λειτουργία του σχετικού Κανονισμού που αφορά τα οδοφράγματα να τεθεί σε σωστή βάση, οπότε είμαστε βέβαιοι ότι η κατοχή θα απαγορεύσει τη διέλευση από αυτά, είτε το κλείσιμο των οδοφραγμάτων για να μπορούμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πού είναι περιορισμένος ο εχθρός μας, για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε την άμυνα αλλά και την επιθετική μας διάταξη, πολιτική, οικονομική, διπλωματική και στρατιωτική.
Ο τόπος έχει ανάγκη από ηγεσία, η οποία να μπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες μάς προσφέρουν τη διέξοδο και οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές την ευκαιρία. Επιβάλλεται ο λαός, που συνειδητοποιεί αυτήν την ανάγκη και τη δυνατότητα, να αποβάλει τα κομματικά του σύνδρομα και αναστολές και να απομονώσει και απορρίψει υποψηφιότητες, οι οποίες, είτε ανοικτά είτε συγκεκαλυμμένα, πρεσβεύουν η Κυπριακή Δημοκρατία να παραμείνει αιχμάλωτη της μέχρι τώρα πορείας προς Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία μέσω των οδοφραγμάτων, όπως είναι αυτές του Σταύρου Μαλά και του Νίκου Αναστασιάδη αντίστοιχα.

Υπάρχει αυτήν τη φορά υποψηφιότητα, η οποία προσφέρει την ευκαιρία απεξάρτησης από τις πολιτικές, τα λάθη και τις καταστροφικές υποχωρήσεις του παρελθόντος, μακριά από τη διχοτομική ρατσιστική λύση ΔΔΟ και στη βάση των νέων δεδομένων και προοπτικών να διαχειριστούμε το Κυπριακό σε καθαρά αντικατοχική βάση, με προγραμματική επιδίωξη την απελευθέρωση και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων και άλλων δικαιωμάτων ολόκληρου του λαού, ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία, ως ισοτίμων πολιτών ενός δημοκρατικού Κράτους και όχι Κοινοτήτων. Αυτήν την επιλογή εκφράζει και ενσαρκώνει η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα.

πηγή: Σημερινή (10/10/2012) «Με αφορμή τη σύλληψη των τριών αστυνομικών»


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/14084

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , ,