| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

«Δυναμική Ηγεσία»: Από τη σιωπή στην ακατάσχετη κενολογία

Σχόλιο Σ.Ο.: Αφού δημιουργήθηκε σοβαρό θέμα τόσο από τον «Εμπροσθοφύλακα», όσο και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, για την ύποπτη σιωπή του Νίκου Αναστασιάδη για το θέμα της σύλληψης των τριών αστυνομικών, ο εκτεθειμένος Νίκος Αναστασιάδης, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του, με “δηλώσεις” σήμερα στην Πάφο, λέγοντας ουσιαστικά… τίποτα. Απλώς… «αισθάνεται απόλυτα τα αισθήματα αγανάκτησης του Κυπριακού Ελληνισμού”»! Συνεχίζει δηλαδή, μέσα από μία γενικόλογη και αόριστη τοποθέτηση, όχι μόνο να μην τοποθετείται στο θέμα των οδοφραγμάτων και στην εισήγηση για προσωρινό τους κλείσιμο, αλλά να κατηγορεί και όσους Ελληνοκύπριους θέλουν το κλείσιμό τους για «συναισθηματικές εξάρσεις», «λαϊκισμό» και «συνθήματα».

Προφανώς δεν προτείνει οτιδήποτε, όχι μόνο -όπως λέγαμε χθες- για να μην κακοφανίσει τον πρωτοχρονιάτικό του συνδαιτυμόνα κατοχικό γκάουλάιτερ Ντερβίς Έρογλου, αλλά και γιατί, συνεχίζει στην πραγματικότητα να ταυτίζεται με την πολιτική των ΕΔΗ-ΑΚΕΛ στο Κυπριακό και του εικονικού τους υποψηφίου, οι οποίοι ουσιαστικά επιδιώκουν τη συνέχιση του status quo στα οδοφράγματα και στους οποίους επενδύει για την εκλογή του ο Νίκος Αναστασιάδης.

Εξ’ άλλου, όπως έγραψε και ένας φίλος στο Facebook, απευθυνόμενος προς τον Νίκο Αναστασιάδη: «Ε ναι. Ίνταλως εννά περνά ο Έρογλου να έρκεται έσσω σου;»

Η «Δυναμική Ηγεσία» που μας τάζει ο Νίκος Αναστασιάδης, δείχνει ακόμη μία φορά ότι στη διαχείριση σοβαρών κρίσεων, δε διαφέρει και πολύ από την κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια. Άλλωστε είναι ηλίου φαεινότερον, ότι ο “σιωπηλός συγκυβερνήτης” της καταστροφικής πενταετίας Χριστόφια, επιχειρεί σήμερα να τον διαδεχτεί, με τις ευχές και τις ευλογίες του απερχόμενου καθεστώτος, το οποίο θέλει να δει τα “έργα και τις ημέρες” του να συνεχίζονται.

Είχε άδικο λοιπόν που τον χαρακτήρισε ως «Μπλε Χριστόφια» το κορυφαίο σατιρικό-αντικατοχικό ιστολόγιο ‘Χριστόφιας-Watch’ [11/07/2010];


>> Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι πολίτες έχουν αγανακτήσει. Ένα νέο “fan page” έχει εμφανιστεί στο Facebook με τον τίτλο: «Κλείστε τα οδοφράγματα ΤΩΡΑ» και μαζεύει μαζικά “likes”. Δείτε και κάνετε “like” εδώ:
http://www.facebook.com/odofragmata.

image

Ο Νίκος Αναστασιάδης στην Πάφο στις 3 Οκτωβρίου 2012.
Τα χείλη του σφιχτά κλεισμένα για το θέμα του κλεισίματος των οδοφραγμάτων…

Διαβάστε επίσης:
- Οδοφράγματα και «Δυναμική Ηγεσία»: Νίκαρος ή «Νίκος της Σιωπής»;
- Προέχει η ασφάλεια των πολιτών: Να κλείσουν τα οδοφράγματα ζητούν Λιλλήκας-Οικολόγοι
- Ατέλειωτος ψυχολογικός πόλεμος: Χριστόφιας-Αναστασιάδης τρωγοπίνουν με τον Πολιτικό Αττιλάρχη
- Υπέρ της «χαλαρής διζωνικής ομοσπονδίας» ο Νίκος Αναστασιάδης

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - –

Την αγανάκτηση του για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κατοχικού καθεστώτος και την σκλήρυνση της στάσης του το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του στην Πάφο.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ωστόσο ότι δεν είναι η ώρα για λαικισμούς και συναισθηματικούς παρορμητισμούς, κατά την έκφραση του, αλλά για σοβαρή ενασχόληση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το όλο θέμα και για λήψη αποφάσεων στη βάση μελέτης και κοινής αντιμετώπισης των προκλήσεων του κατοχικού καθεστώτος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ που είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Γεροσκήπου, Μιχάλη Παυλίδη και Πάφου, Σάββα Βέργα, συνεχάρη τον Δήμαρχο και όλους τους φορείς της Πάφου για τη σπουδαία επιτυχία της επιλογής της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017 και διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου και της επαρχίας γενικά να φέρουν εις πέρας το σημαντικό έργο που έχουν επωμισθεί.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι δεν αρκεί η διοικητική αυτοτέλεια του θεσμού, αλλά ειδικά στις παρούσες συνθήκες αποτελεί προυπόθεση και η οικονομική ευρωστία των δήμων και κοινοτήτων για να ανταποκριθούν στο τιτάνιο έργο που έχουν να διεκπεραιώσουν.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τόνισε ότι η Πάφος προσβλέπει στη στήριξη και στις παρεμβάσεις του για να μπορέσει να βγει από τη δύσκολη ατραπό στην οποία βρίσκεται λόγω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια.

πηγή: PafosNet.com (03/10/2012) «Αναστασιάδης: Δεν είναι ώρα λαϊκισμούς, αλλά για σοβαρές αποφάσεις»

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Πάφος: «Αισθάνομαι απόλυτα τα αισθήματα αγανάκτησης του Κυπριακού Ελληνισμού στις άκρως απαράδεκτες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος», δήλωσε σήμερα από την Πάφο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις φωνές που αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες για μορφή αντιποίνων στους Τουρκοκυπρίους, είτε με μερικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων, είτε με περιορισμό των ωφελημάτων τους.

Ο κ Αναστασιάδης συνέστησε ψυχραιμία . «Χρειάζεται», είπε, «μελέτη και ως προς τα μέτρα και ως προς τις συνέπειες από τα μέτρα». Είπε ακόμη ότι «δεν είναι η ώρα του εύκολου λαϊκισμού, είναι η ώρα του σοβαρού προβληματισμού. Αυτό μπορεί να απασχολήσει συλλογικά την ηγεσία, έτσι ώστε να είμαστε τουλάχιστον έτοιμοι για αποτελεσματικά μέτρα και όχι συμβολικά , για να ικανοποιούμε τα απόλυτα, δικαιολογημένα αισθήματα του λαού».

Κληθείς να σχολιάσει τις φωνές για ολικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων ο κ Αναστασιάδης σημείωσε «έχω την εντύπωση, ότι αυτό που επιδιώκουμε είναι η εφαρμογή των τεσσάρων ελευθεριών, μια βασική αρχή που θα πρέπει να διέπει τη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Να μην αρχίσουμε μέσα από συναισθηματικές εξάρσεις, τα συνθήματα, που δεν είναι πολιτική».

Είπε μάλιστα, πως η πολιτική είναι, να έχεις ένα συγκροτημένο σχέδιο να αντιμετωπίσεις και τις απαράδεκτες θέσεις της Άγκυρας, ή της Τουρκίας όπως εκδηλώνονται με την παρουσία της στην Κύπρο, αλλά και να κάμψεις την τουρκική αδιαλλαξία. Επανέλαβε επίσης ότι δεν θα ακολουθήσει ούτε τον λαϊκισμό, ούτε την ανευθυνότητα , και πρόσθεσε πως χρειάζεται σοβαρότητα από όλους μας.

Ο κ Αναστασιάδης είπε ακόμη πως νιώθει απόλυτα την αγανάκτηση και την θεωρεί δικαιολογημένη. Είπε επίσης, πως οι ηγέτες είναι, που θα πρέπει να καθοδηγούν κατά τέτοιο τρόπο τον λαό, και να μην καθοδηγούνται με ενέργειες που μπορεί να βλάψουν πολύ περισσότερο τους πολίτες, και γενικότερα τα συμφέροντα του ελληνισμού απ’ ότι να τα ωφελήσουν απλώς με κάποιες πράξεις ή κάποια συνθήματα.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος για την συνάντηση της Παρασκευής σε σχέση με τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης για τα θέματα της οικονομίας με την Τρόικα, ο κ Αναστασιάδης, απάντησε ότι «έτοιμοι είμαστε, βεβαίως, αλλά χωρίς ενημέρωση, και χωρίς να γνωρίζουμε τα μέτρα που η κυβέρνηση εισηγείται. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούσα να πω πόσο θετικοί θα πρέπει να είμαστε». Ανέφερε τέλος πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα δώσει το παρών του, «με το αίσθημα ευθύνης που τον διακρίνει , όσον αφορά την διαχείριση των μεγάλων εθνικών θεμάτων όπως είναι, και αυτό της οικονομίας».

πηγή: PhileNews (03/10/2012) «Οχι στις «συναισθηματικές εξάρσεις» για κλείσιμο των οδοφραγμάτων, λέει ο Ν.Αναστασιάδης»

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Η εισήγηση για προσωρινή αναστολή της διέλευσης από τα οδοφράγματα είναι πρακτική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και όχι αποτέλεσμα συναισθηματικής φόρτισης, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη και προσθέτοντας ότι το κατοχικό καθεστώς με την απαγωγή των τριών αστυνομικών αλλά και με τις δηλώσεις Έρογλου για «δύο λαούς και δύο κράτη», αμφισβητεί άμεσα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Λιλλήκας αναφέρει ότι είναι καιρός να υπερασπιστούμε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια μας, σημειώνοντας ότι “η προσωρινή αναστολή της διέλευσης από τα οδοφράγματα θα έθετε και την τουρκοκυπριακή κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη προ των ευθυνών τους”.

“Η διέλευση από τα οδοφράγματα με τον τρόπο που σήμερα γίνεται, δεν συμβάλλει στην απελευθέρωση και στην ανατροπή των κατοχικών δεδομένων, αλλά εδραιώνει την αντίληψη για καλή γειτονία ανάμεσα σε δύο κοινότητες και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις ότι έχει πέσει το τείχος της κατοχής και της διχοτόμησης”, προσθέτει.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια μέσω των οδοφραγμάτων “έχουν κυρίως επανενωθεί οι άνθρωποι του υποκόσμου των δύο κοινοτήτων”, και προσθέτει ότι “η μαζική διέλευση παράνομων λαθρομεταναστών, ναρκωτικών και παράνομου οπλισμού δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στις ελεύθερες περιοχές και στην Κυπριακή Δημοκρατία”.

“Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμα φορά, ότι ενόσω οι αντιδράσεις έναντι των προκλήσεων της κατοχικής δύναμης και όποιων άλλων έχουν στόχο την υπόσκαψη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της κρατικής μας οντότητας, είναι χλιαρές, δεν αποτρέπουμε εξελίξεις, αλλά τους ενθαρρύνουμε και τους αποθρασύνουμε”, καταλήγει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Λιλλήκας.

πηγή: Εκλογικό Επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα (03/10/2012) «Απάντηση Λιλλήκα στον Αναστασιάδη για τα οδοφράγματα»


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/13949

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , , ,