| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Erdoğan για τις σχέσεις με το Ισραήλ

Σχόλιο Σ.Ο: Επίτιμος διδάκτορας λοιπόν στον κλάδο της Ανθρωπολογίας και Κοινωνιολογίας ο Ερτογάν. Διδάκτορας ο δικτάτορας του οποίου το δεσποτικό καθεστώς υπό το κυβερνών ισλαμικό κόμμα AKP, παραβίαζει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα μέσα στην ίδια την κοινωνία του, βομβαρδίζει άνανδρα άμαχους Κούρδους και αρνείται συστηματικά την διάπραξη 3 γενοκτονιών εκ μέρους της Τουρκίας. Αυτό είναι στις μέρες μας το κατάντημα της πανεπιστημιακής κοινότητας  η οποία  για λόγους επικοινωνιακούς θυσιάζει στον βωμό των εθνικο-κοινωνικο-οικονομικών συμφερόντων την ιστορική αλήθεια. Τo συγκεκριμένο πανεπιστήμιο αξίζει να σημειωθεί δεν είναι το γνωστό εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ (The Hebrew Uniersity of Jerusalem) αλλά το αραβόφωνο παλαιστινιακό Al-Quds University  το  οποίο εδρεύει  στην Ιερουσαλήμ.

Το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ αναγόρευσε τον πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdoğan επίτιμο διδάκτορα στον κλάδο της Ανθρωπολογίας και της Κοινωνιολογίας.

Η ομιλία του κ. Erdoğan κατά την τελετή που έγινε στην Ankara, εστιάστηκε στις πρόσφατες επιθέσεις κατά του Ισλάμ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι προσπάθειες των εξωισλαμικών δυνάμεων που εκδηλώνονται ως ισλαμοφοβία και οι χυδαίες ταινίες και τα σκίτσα που φτιάχνουν, είναι πράγματα απαράδεκτα συνιστώντας στους μουσουλμάνους να κάνουν υπομονή.

Αναφέρθηκε εξάλλου στις πρακτικές του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και είπε:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά το πώς φέρεται το Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Για το Ισραήλ η Παλαιστίνη είναι μια υπαίθρια φυλακή».

Ο Recep Tayyip Erdoğan, επανέλαβε και τους όρους για τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ που επιδεινώθηκαν με την έφοδο στο Mavi Marmara.

Υπογράμμισε ότι δεν εμπιστεύεται τις δηλώσεις του Ισραήλ, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Είπαμε τρία πράγματα στον αρχηγό της κυβέρνησής τους. Θα μας ζητήσετε συγνώμη. Θα καταβάλετε αποζημίωση στις οικογένειες. Θα άρετε τον αποκλεισμό στην Παλαιστίνη. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να βλέπουμε την Παλαιστίνη σαν υπαίθρια φυλακή, Εάν δίνετε αξία στον άνθρωπο δηλαδή εάν πιστεύετε στην Πεντάτευχο, κάντε αυτό που απαιτεί. Η τωρινή ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την Πεντάτευχο».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι σχέσεις του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ με την Τουρκία είναι ιδιαίτερες, αναφέροντας ότι τα πτυχία που δεν αναγνωρίζονται από το Ισραήλ, τα αναγνωρίζει η χώρα του.

πηγή: TRT-Greek (22/09/2012), «Ο Erdoğan για τις σχέσεις με το Ισραήλ»


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/13755

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , ,