| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης κατά ΔΗΚΟ: «Το πρωί υποστηρίζει άλλα, το μεσημέρι αναθεωρεί και το βράδυ λέει άλλα»

Σχόλιο Σ.Ο.: Οι μεταλλάξεις Αναστασιάδη από την μια και Καρογιάν από την άλλη στο απόγειό τους. Οι πραγματικοί καιροσκόποι και πολιτικοί χαμαιλέοντες.

Όταν ξεκάπνιζε η Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, όταν οι 13 Αξιωματικοί, Ναύτες και Πυροσβέστες μας είχαν ταφεί μόλις λίγες μέρες πριν, ο Μάριος Καρογιάν δεν είχε ακόμη αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Προσπαθούσε να βρει «εθνική συνεννόηση» με τον Χριστόφια και έβριζε τον Αναστασιάδη. Και ένα ακριβώς χρόνο μετά, χωρίς να μας εξηγήσει τι ακριβώς μεσολάβησε, ο ίδιος Μάριος Καρογιάν κατηγορεί για όλα την κυβέρνηση Χριστόφια (στην οποία συμμετείχε ολόψυχα!) και ετοιμάζεται να παραδώσει το ΔΗΚΟ στον ίδιο άνθρωπο που έβριζε, τον Νικο Αναστασιάδη!

Ο ίδιος ο Καρογιάν, τον Ιούλιο του 2011 έλεγε για τον Μπλε Χριστόφια πως είναι «λαϊκιστής, τυχοδιώκτης και χωρίς πολιτικό ήθος». Τώρα προετοιμάζεται να μας τον φέρει στην εξουσία.

Διαβάστε επίσης:
- Μάριος Καρογιάν: «Λαϊκιστής, τυχοδιώκτης και χωρίς πολιτικό ήθος ο Νίκος Αναστασιάδης»
- Θα πουλήσει και ο Συλλούρης την ψυχή του στο πρωτοπαλίκαρο του ΝΑΙ;

anastasiadis_647841791

Με τη δήλωση αυτή ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι το κόμμα του παραμένει σταθερό στις θέσεις του γύρω από το θέμα.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως ο ίδιος δεν σχολιάζει ”θέσεις ή αντιθέσεις που γίνονται από το ίδιο πρόσωπο. Είναι δικαίωμα του, το πρωί να υποστηρίζει το Α, το μεσημέρι να αναθεωρεί τη στάση του και το βράδυ, ενδεχόμενα, κάτι άλλο”.

”Εκείνο που για μένα έχει σημασία είναι η πολιτική βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων και του λαού που εκφράζουν βεβαίως”, είπε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι ”δεν μπορούμε να παραμένουμε αγκυλωμένοι και καθηλωμένοι σε ιδέες που υπήρχαν όταν ήταν το Σύμφωνο της Βαρσοβίας αντίπαλος του ΝΑΤΟ”.

Ο κ. Αναστασιάδης σχολίασε επίσης τη χθεσινή αναφορά του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρου Ευαγόρου, ότι η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό ”δεν μιλά για τετραμερή που συνιστά θέση της τουρκικής πλευράς και η οποία λανθασμένα βρίσκει πρόσφορο έδαφος από το Δημοκρατικό Συναγερμό”. Απαντώντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως ”αν πράγματι είπε κάτι ανάλογο ο κ. Ευαγόρου, που εκφράζει το κόμμα του, θλίβομαι και για τον ίδιο και για το κόμμα του. Αν αυτός ο πολιτικός διάλογος είναι το επίπεδο που θέλουν να κάνουμε για το Κυπριακό, είναι πλέον στην κρίση του κυπριακού ελληνισμού να αντιληφθεί τι είναι επιδίωξη τους και δεν είναι άλλη από τη συσπείρωση των οπαδών και όχι το εθνικό καλό”.

”Δεν μπορεί να μου αποδίδουν, χωρίς ντροπή, ότι τάχα υποστηρίζω τουρκικές θέσεις. Η Τουρκία υποστηρίζει διάσκεψη, εμείς υποστηρίζουμε συνέχιση της παρούσας διαδικασίας με διευρυμένη παρουσία της ΕΕ, της Τουρκίας και της Ελλάδας, όχι της Αγγλίας και είναι εντελώς διαφορετική η βάση της δικής μας εισήγησης με εκείνη της Τουρκίας, ή με εκείνη που τελικά ενδεχόμενα θα βρεθεί ο Πρόεδρος να αντιμετωπίζει ως δίλημμα να αποδεχθεί ή να απορρίψει”, συμπλήρωσε.

Χρειάζεται, συνέχισε, ”περισσότερη σοβαρότητα και περισσότερος σεβασμός, χωρίς επίθετα, ιδιαίτερα με χρήση του καθρέφτη, για τις μεταλλάξεις τους, θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο για την πορεία που θα ακολουθήσουμε μέχρι τις εκλογές, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα έχουμε μπροστά μας”.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως αυτό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα ”με τεκμηρίωση”, ενώ σε ό,τι αφορά δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε πως δεν πρόκειται προβεί σε σχόλιο, καθώς ”το τι θα συμβεί, μόνο ο λαός γνωρίζει και είναι εκείνος που θα αποφασίσει στις 22 Μαΐου”.

Η απάντηση του ΔΗΚO στα όσα είπε ο Νίκος Αναστασιάδης ήρθε με γραπτή ανακοίνωση: “Μη έχοντας αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης, ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται να προτιμά τα κακόγουστα αστειάκια, τα άκομψα χαριτολογήματα και τις ηχηρές αλλά κενές περιεχομένου και ουσίας ατάκες, παρά την κατά μέτωπο σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων”.    

“Αντί να φαντασιώνεται ότι έχει να κάνει με «ανήλικες κορασίδες» και να προσφεύγει σε ατάκες που υποβιβάζουν το επίπεδο του πολιτικού λόγου, καλά κάνει να συνειδητοποιήσει ότι απέναντι του βρίσκεται ένας ώριμος κυπριακός λαός που απαιτεί σοβαρότητα και πολιτική υπευθυνότητα από αυτούς που διεκδικούν την εμπιστοσύνη του και που ονειρεύονται να αναλάβουν ακόμα και την διακυβέρνηση του τόπου”.

πηγή: SigmaLive (06/03/2011) «Βολές Αναστασιάδη για ΔΗΚΟ: “Το πρωί υποστηρίζει το Α, το μεσημέρι αναθεωρεί και το βράδυ λέει άλλα”»


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/13469

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , ,