| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασικός στόχος, του ΑΚΕΛ, ο δεύτερος γύρος

ΤΗΝ ΩΡΑ που οι λεγόμενοι ενδιάμεσοι έχουν χάσει την μπάλα και περιπλέχθηκαν στους κοντόφθαλμους τακτικισμούς τους, στο ΑΚΕΛ αποφασίσθηκε το αναμενόμενο. Να στηρίξουν με συντριπτική πλειοψηφία -που άγγιζε την ομοφωνία- την υποψηφιότητα του υπουργού Υγείας, Σταύρου Μαλά. Η επιλογή θα κριθεί, στο τέλος, εκ του αποτελέσματος, η απόφασή όμως τυγχάνει πολιτικής ερμηνείας.

Με την απόφαση του περασμένου Σαββάτου, το ΑΚΕΛ εγκατέλειψε τη στρατηγική του 2008 για διεκδίκηση της Προεδρίας με κομματικό υποψήφιο. Η αυτόνομη κάθοδος έχει επιβληθεί από την αδυναμία σύμπηξης συνεργασιών. Η μη διεκδίκηση με κομματικό υποψήφιο, όμως, μετά και μια πενταετία στην εξουσία, θεωρείται παραδοχή αποτυχίας.

Ασφαλώς οι στρατηγικές αλλάζουν αναλόγως με τις συνθήκες, όμως, πρέπει να τεκμηριωθεί πολιτικά μια μεγάλη στροφή, που έγινε το 2008, και εγκαταλείφθηκε πριν συμπληρωθεί η θητεία.

Η επιλογή, πάντως, υποψηφίου που είναι μέλος της κυβέρνησης, επιβεβαιώνει πως θα στηριχθεί κατά την προεκλογική περίοδο το έργο της κυβέρνησης και οι πολιτικές της επιλογές. Άλλωστε δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά ένας εν ενεργεία υπουργός, τη στιγμή που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτό ζήτησε επίμονα ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Συνεπώς, ως υποψήφιος της απερχόμενης κυβέρνησης, «θα παλέψει με τα κύματα», καθώς θα πρέπει να υπερασπισθεί το έργο, το οποίο δεν τυγχάνει θετικής υποδοχής από την κοινωνία.

Έχει διαμορφωθεί ένα τέτοιο κλίμα, που ακόμη και τα θετικά αυτής της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζονται έτσι. Και γι’ αυτό δεν φταίει ούτε η αντιπολίτευση, ούτε «μερίδα των ΜΜΕ», αλλά οι κυβερνώντες.

Κοντολογίς, δεν επιλέγηκε ένας κομματικός υποψήφιος, αποφασίσθηκε όμως να στηριχθεί ένας τρίτος, προερχόμενος πολιτικά από τους ΕΔΗ, ο οποίος είναι μέλος της κυβέρνησης. Η μόνη πολιτική εξήγηση που δίνεται από το κυβερνών κόμμα, είναι πως ένας τρίτος μπορεί να συνάψει, πιο εύκολα, συνεργασίες στο δεύτερο γύρο με τις « -0.020) Τc -0.0005 Τw όμορες δυνάμεις». Τούτο βεβαίως έχει απορριφθεί ήδη από τις δυνάμεις αυτές, το γνώριζαν εκ προοιμίου και δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά γιατί δεν αναθεώρησαν την τακτική τους.

Στο ΑΚΕΛ έχουν ως στόχο, ίσως ο πιο βασικός, να περάσει ο υποψήφιος στον δεύτερο γύρο. Από εκεί και πέρα θα επιχειρήσουν να περάσουν την ευθύνη στους ενδιάμεσους (όσους δεν πάνε από τον πρώτο γύρο με Αναστασιάδη) για να συνεργασθούν.
Εάν το ΑΚΕΛ πετύχει το στόχο του, να περάσει ο κ. Μαλάς στον δεύτερο γύρο, εκείνο που προβλέπεται είναι πως στην τελική αναμέτρηση θα διαπιστωθεί αυξημένη αποχή, εξέλιξη που εξυπηρετεί τον κ. Αναστασιάδη.

Πολιτικό δίδαγμα:
Δεν χρειάζεται να υποστηρίξει ένα κόμμα κάποιον υποψήφιο, αλλά να τον διευκολύνει. Έτσι δεν είναι σύντροφοι;

Φιλελεύθερος 24/07/2012,«Βασικός στόχος ο δεύτερος γύρος», Κώστας Βενιζέλος


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/13215

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , ,