| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακήρυξη Αύτανδρης Ανικανότητας

Π Α Ρ Ο Ν Τ Ο Σ τη Δευτέρα και του κ. Χριστόφια, η προχθεσινή απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ για το προεδρικό χρίσμα στον εξωκομματικό υπουργό, κ. Σταύρο Μαλά, εμμέσως πλην σαφώς, ισοδυναμεί με αυτο-ανακήρυξη αύτανδρης ανικανότητας: Αύτανδρη η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε ομόφωνα ότι, κανένα από τα στελέχη και τους αξιωματούχους του ΑΚΕΛ, ουδείς εκ των κόλπων της, έχει την ικανότητα, την επάρκεια, την αξιοσύνη, τη δυνατότητα ή την καταλληλότητα να διεκδικήσει για το κόμμα τις προεδρικές εκλογές.

Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ 
εύκολο βέβαια να σκέφτεται κανείς με τους τρόπους και τις στροφές σκέψης του συλλογικού μυαλού της ηγεσίας ενός κόμματος, ώστε να ερμηνεύει με ασφάλεια πιστότητας, για ποιες αιτίες και για χάρη ποιων στόχων λαμβάνεται η εκάστοτε ομόφωνη απόφαση. Έτσι, μόνο υποθέσεις μπορούν να διατυπωθούν, γιατί η συλλογική σοφία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ αποφάσισε να δώσει το προεδρικό χρίσμα στον διορισθέντα υπό του κ. Χριστόφια τον παρελθόντα Αύγουστο Υπουργό Υγείας τρεις μήνες μετά που ο προερχόμενος από τους Ε.Δη., υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΕΛ-Αριστερά – Νέες Δυνάμεις για την Πάφο, κ. Μαλάς, απέτυχε στις 22 Μαΐου 2011 να εκλεγεί.

Γ Ν Ω Σ Τ Η, ΟΜΩΣ,
 είναι η πρωτοφανής και κατακόρυφη κατάρρευση των εκλογικών ποσοστών του ΑΚΕΛ, υπό το βάρος της οποίας τελεί, συλλογάται κι αποφασίζει η ηγεσία του κόμματος. Τον Φεβρουάριο του 2008, που για 1η φορά ηγέτης του ΑΚΕΛ, ο γ.γρ. κ. Χριστόφιας, διεκδίκησε την προεδρία, είχε λάβει 33,29% στον 1ο γύρο και 53,37% στον 2ο γύρο των εκλογών. Μετά από τέσσερα χρόνια της αριστεράς στην προεδρία, το ποσοστό του ΑΚΕΛ στις δημοτικές εκλογές της 18ης Δεκ. 2011 κατέρρευσε στο 18%, ενώ η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση 6-7 Ιουνίου 2012 του «Φ» το βρήκε στο 17,4%.

Γ Ν Ω Σ Τ Η ΕΙΝΑΙ, 
επίσης, η αρθρογραφία του καθημερινού εντεταλμένου οργάνου της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, όπως και οι δηλώσεις των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της, όπου διακρίνεται η… «τελεσίδικη» περίπου βεβαιότητά τους ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα ‘ναι ο επόμενος Πρόεδρος και μάλιστα με την εύνοια της αμερικανικής πρεσβείας, όπως επιμένουν τα πρωτοσέλιδα της «Χαραυγής».

Λ Ο Γ Ω ΤΟΥΤΟΥ, ίσως, απευθυνόμενος, μέσω Μιλιέτ 17.6.12, προς τον Ερντογάν της Τουρκίας για «να βρεθούμε στο βεληνεκές της λύσης» ο κ. Χριστόφιας, ελπίζει ενδεχομένως ότι η ευνοούσα τον Αναστασιάδη πρεσβεία θα τον πείσει κιόλας για την… υπέρτερη ωφελιμότητα επαναφοράς της υποψηφιότητας Χριστόφια…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Πόσο σπουδαίο θα ‘ναι, επί κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε., το κυπριακό κοινοβούλιο να επιτύχει ώστε η Ευρωβουλή ν’ αποφασίσει, όπως παλαιότερα καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ναζισμού, να καθιερώσει τώρα και την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Κεμαλισμού; Θ’ ακούσουν, άραγε, απόψε τη διάλεξη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη (αίθουσα Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος – λεωφ. Μακαρίου, Λ/σία), οι αξιότιμοι κ.κ. βουλευτές μας;

Σημερινή 20/06/2012, «Ανακήρυξη Αύτανδρης Ανικανότητας», Λ. Μαύρος


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/12923

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , ,