| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΟΣ

Δεν λογαριάζει τους Τουρκοκυπρίους

Η ΤΟΥΡΚΙΑ διαχρονικά προτάσσει το θέμα της πολιτικής αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Κινείται παρασκηνιακά αλλά και στο προσκήνιο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει συνθήκες για να συνδέσει το παράνομο μόρφωμα που έχει η ίδια φτιάξει στην κατεχόμενη Κύπρο, το ψευδοκράτος με το διεθνές γίγνεσθαι. Πολλές ήταν οι φορές που δόθηκε από Λευκωσία και Αθήνα μάχη για αποτροπή μιας επίσκεψης στα κατεχόμενα αξιωματούχων οργανισμού και Κυβέρνησης. Πολλές ήταν οι φορές που δεν αναλώθηκε χρόνος, κόπος για να μην προσκληθεί εκπρόσωπος του κατοχικού καθεστώτος από ξένη κυβέρνηση. Κάποτε οι προσπάθειες αυτές έχουν επιτυχία κάποτε όχι. Θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους δεν τίθεται αυτή τη στιγμή, είναι όμως ένα ζήτημα ανοικτό για την τουρκική πλευρά. Γι’ αυτό και θα πρέπει να επαγρυπνούμε, να είμαστε σε εγρήγορση.

Είναι σαφές πως η Τουρκία διαθέτει έναν ολόκληρο μηχανισμό, ο οποίος εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή. Υπάρχει, ωστόσο, ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί τόσο από τους Τούρκους όσο και από τους Τ/κ. Η Τουρκία ουδέποτε εκτέθηκε στην προσπάθειά της αυτή. Όπως σημείωνε σε άρθρο της η εφημερίδα Αφρίκα, το 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία ήταν φιλοξενούσα χώρα και σε αυτό συμμετείχαν 172 χώρες. Ούτε καν επιχείρησε να προσκαλέσει το ψευδοκράτος. Δεν νομιμοποιείτο να πράξει τούτο, όμως ούτε καν το επιχείρησε. Σημειώνεται ότι στη διοργάνωση συμμετείχε η Κυπριακή Δημοκρατία για την οποία η Τουρκία ανακοινώνει ότι δεν την αναγνωρίζει. Στο ίδιο άρθρο τονιζόταν πως «δεν προσκλήθηκε η ‘‘ΤΔΒΚ’’, επειδή είναι ένα πειρατικό κράτος που δεν αναγνωρίζεται από καμιά χώρα του κόσμου ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αναγνωρισμένο κράτος, μέλος της Ε.Ε. και του ΟΗΕ».

Όλα αυτά τα αναφέρουμε, επικαλούμενοι μάλιστα αρθογραφία τουρκοκυπριακών εφημερίδων, για να υποδείξουμε το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, η Τουρκία ασκεί μια πολιτική, εφαρμόζει σχεδιασμούς διαχρονικά, οι οποίοι ποσώς δεν στοχεύουν να εξυπηρετήσουν τους Τουρκοκυπρίους, όπως πάντα διατείνεται η Άγκυρα. Οι σχεδιασμοί αυτοί εξυπηρετούν τα ευρύτερα τουρκικά συμφέροντα και οι Τουρκοκύπριοι χρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση αυτών των στόχων. Αποτελούν όχημα για την εκπλήρωση των σχεδιασμών. Ακόμη και να μην υπήρχαν Τουρκοκύπριοι και πάλι θα έβρισκαν τρόπο να εισβάλουν στην Κύπρο και να κατέχουν τμήμα, όπως έχει άλλωστε αναφέρει και ο ίδιος ο Νταβούτογλου.

Φιλελεύθερος 11/06/2012, «Δεν λογαριάζει τους Τουρκοκυπρίους», Άρθρο του «Φ»


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/12888

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , ,