| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΔΙΑΦΟΡΑ, ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η κομματική «δίκαιη» κοινωνία!

‘Εμπροσθοφύλακας’
“Η κομματική «δίκαιη» κοινωνία!”
29 Απριλίου 2012
Αντρέας Κημήτρης

Η αναξιοκρατία και η ανικανοκρατία κυριαρχούν. Η φαυλότητα και η διάβρωση των κρατικών οργάνων είναι ξεκάθαρη. Ως εκ τούτου, τίθεται το αίτημα της κάθαρσης και ανασυγκρότησης του πολιτικού και πολιτειακού μας συστήματος. Ο κόσμος καλείται να αντιδράσει και να μην επιτρέψει στις μετριότητες και τα μηδενικά να συνεχίσουν να κατευθύνουν την τύχη του.

Στη χώρα μας το σύστημα υπολειτουργεί και ο μέσος Έλληνας της Κύπρου το έχει πια καταλάβει. Παρατηρείται συχνά, πως σημαντικές θέσεις πληρούνται από ανεπαρκή και μη καταρτισμένα άτομα, με συνέπεια τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά. Δεν βρίσκονται εκεί τυχαία. Το έργο, που επιτελούν, απαιτεί σχέδιο και ικανότητες! Βόλεμα φίλων, κουμπάρων, συγγενών και … κομματικών προσκυνητών! Ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις και ευνοιοκρατία!

Πολλοί νέοι σήμερα δεν βρίσκουν δουλειά. Καταρτισμένοι επιστήμονες και λαμπρά μυαλά φεύγουν για το εξωτερικό. Προσφέρουν, δηλαδή, αλλού τις υπηρεσίες τους. Η Κύπρος δεν εκμεταλλεύεται τους άξιους, τους ικανούς και τους άριστους. Αντ’ αυτού, τούς οδηγεί στη «λύση» της ξενιτιάς. Κρίμα κι άδικο!

Επιβάλλεται λοιπόν, η χρήση της σκούπας. Μόνο έτσι, θα επιλεγούν άνθρωποι με όρεξη, όραμα και επάρκεια. Άτομα, που δεν καθοδηγούνται από ιδιοτελή και μικροκομματικά συμφέροντα. Οι φιλοπρόοδοι και δημιουργικοί πολίτες μπορούν να φέρουν αισιοδοξία στα πρόσωπα των νέων. Ταυτόχρονα, πρέπει να αξιοποιηθούν άνθρωποι με κρίση, που να μπορούν να ανταποκριθούν στα δύσκολα και να δώσουν πνοή στον τόπο.

Ξεκάθαρες κουβέντες. Για την διαφθορά και τη σήψη, που επικρατεί στους κόλπους του κράτους και της κοινωνίας, ευθύνη έχει ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος. Η ανευθυνότητα και ο εφησυχασμός βασίλευαν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ο ερασιτεχνισμός και η αδιαφορία κατέστησαν μόδα. Η διαπλοκή είναι τεράστια. Τα σκάνδαλα είναι πάρα πολλά. Η ατιμωρησία καθολική και πλήρης.

Πότε οι κυβερνώντες έβαλαν τον τόπο πάνω από το κομματικό συμφέρον;

Ποιο υπερτερεί στην πολιτική ζωή του κράτους; Η πρόοδος ή η καρέκλα;

Υπήρξε έστω και μία φορά, που δημόσια θέση να δόθηκε σε ικανό μέλος αντίπαλου κόμματος;

Μην κοροϊδευόμαστε. Δίκαιη κοινωνία δεν υπάρχει. Η αδιαφάνεια δεν λύνει προβλήματα, αλλά τα αποκρύπτει. Η αναξιοκρατία δεν προστατεύει τη ζωή των ανθρώπων, αλλά επιτρέπει την αναρρίχηση των προτελευταίων και των τελευταίων. Γι αυτό, στις μέρες μας, η κοινωνία κυριαρχείται από άξεστους νεόπλουτους, που μοναδική τους έγνοια είναι η επίδειξη.

Όλη αυτή η περιφρόνηση προς τον πολίτη, η έλλειψη χρηστής διοίκησης και σεμνότητας από τους κυβερνώντες οδηγεί στην απαξίωση των θεσμών. Επομένως, ο λαός καλείται να μην ξεχάσει όλα αυτά και να σαρώσει το παράλυτο πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας.

Ο Ελληνισμός της Κύπρου ζει σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα. Το σαθρό αυτό σύστημα δεν αποτελεί εγγύηση για την διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι μια εσωτερική ωρολογιακή βόμβα, που αν εκραγεί, δύναται να οδηγήσει στην πλήρη εκθεμελίωση του κράτους. Στόχος λοιπόν, είναι να υποχρεωθεί ο πολιτικός κόσμος να αλλάξει συμπεριφορά, αλλιώς, πώς να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, χωρίς ικανούς ηγέτες;


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/12584

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , ,