| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Νέες καταγγελίες για πλήρη διάβρωση των Σωμάτων Ασφαλείας: Ρουσφέτι και αναξιοκρατία

Σχόλιο Σ.Ο.: Για άλλη μια φορά η οργουελλιανή Προεδρική Φρουρά, οι περιβόητοι Thinkpolicemen του καθεστώτος, καταφέρνουν να γίνονται πρώτο θέμα στην κοινωνική ζωή του τόπου… Κάποτε θα πρέπει να λογοδοτήσει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά για τις πράξεις της Προεδρικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου γενικότερα επί Υπουργίας του…

Σε καταγγελία για «κομματικά προσπεράσματα» στις προαγωγές της Αστυνομίας προέβη σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου.Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι το θέμα αφορά τον υπεύθυνο ενός τμήματος στο Αρχηγείο Αστυνομίας και τον υπεύθυνο της Προεδρικής Φρουράς.«Για πολλοστή φορά θίγω το θέμα της αναξιοκρατίας και της κομματοκρατίας στην αστυνομία», ανέφερε ο κ. Νικολάου, προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι ο αρμόδιος Υπουργός επιλέγει να παραγνωρίζει τη φωνή της κοινωνίας που διαμαρτύρεται στη λογική και νοοτροπία του ρουσφετιού». 

Επιλέγει, συμπλήρωσε, «να αγνοεί προκλητικά τις επανειλημμένες μας προειδοποιήσεις, τη δυσφορία και την ανισότητα που προκαλείται στους κόλπους της Αστυνομίας, όταν αξιωματικοί που υπερέχουν σύμφωνα με το κατάλογο που καταρτίστηκε για σκοπούς των προαγωγών παρακολουθούν τα «κομματικά προσπεράσματα» άλλων συναδέλφων τους».Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών «για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε, ότι ο τελευταίος στη σειρά του καταλόγου των προαγωγών, προηγείται των πρώτων». Προσθέτει ότι «το ίδιο είχαμε επισημάνει σε προαγωγές στις κατώτερες βαθμίδες των μελών της Αστυνομίας, όπου ο εκατοστός στο κατάλογο να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα και από την πρώτη δεκάδα να βρίσκονται εκτός προαγωγών». 

Ο κ. Νικολάου έκανε λόγο και για «παγκύπριο ρεκόρ προαγωγών με την απονομή πέντε προαγωγών μέσα σε οκτώ χρόνια και ρεκόρ αυξήσεων, αφού από την κλίμακα Α9 βρέθηκαν στην κλίμακα Α14». Δυο από τους προαχθέντες, αναφέρει, «όποτε συμπλήρωναν τα απαιτούμενα χρόνια υπηρεσίας και ήταν υποψήφιοι για προαγωγή, προάγονταν ως να μην υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι, παραγνωρίζοντας οποιαδήποτε άλλα στοιχεία έναντι του κομματικού κριτηρίου». «Η γενναιοδωρία της κυβέρνησης Χριστόφια δεν έχει πλέον όρια», σημείωσε ο κ. Νικολάου, εκφράζοντας την άποψη ότι «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το μόνο που ενισχύεται με τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές είναι η απαξίωση της κοινωνίας και ταυτόχρονα η αποδυνάμωση της ίδιας της Αστυνομίας».

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως πρόκειται για τον υπεύθυνο ενός τμήματος στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ο άλλος είναι ο υπεύθυνος της Προεδρικής Φρουράς. Εξήγησε πως από το 2003 μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 2012 πήραν πέντε προαγωγές και είναι οι μόνοι που είχαν αυτή την ανέλιξη με αυτή τη διαδικασία, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ Νικολάου ανέφερε πως ο υπεύθυνος της προεδρικής φρουράς ήταν 14ος και τελευταίος στη σειρά που δικαιούτο προαγωγή για τρεις θέσεις προαγωγής στο βαθμό και παραγνωρίστηκαν οι έντεκα.

Ανέφερε επίσης πως για τις προαγωγές αποφάσισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά μέσα από κατάλογο με τη σειρά προτεραιότητας που υποβάλλει ο Αρχηγός της Αστυνομίας. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών ανέφερε ακόμα πως το θέμα των τελευταίων προαγωγών θα εξετασθεί από την Επιτροπή με πολλή προσοχή για «να στείλουμε έστω και νομοθετικά το μήνυμα της αξιοκρατίας».

πηγή: Αλήθεια (03/02/2012) «Ρουσφέτι και αναξιοκρατία στην αστυνομία καταγγέλλει ο Ιωνάς»

http://www.alithia.com.cy

- – - – - - – - – - - – - – - - – - – - - – - – - - – - – - - – - – - - – - – - 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά απάντησε το απόγευμα στις δηλώσεις του Ιωνά Νικολάου για τις προαγωγές με κομματικό χαρακτήρα στην Αστυνομία. Ο Υπουργός αφού απέρριψε τους ισχυρισμούς του βουλευτή και αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Ιωνά Νικολάου σχολίασε τη θέση ότι ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς έλαβε πέντε προαγωγές από το 2003 μέχρι σήμερα. Ο κ. Λουκά υποστήριξε ότι αυτή η θέση είναι εκτός πραγματικότητας λέγοντας το εξής: “Εάν ισχύει κάτι τέτοιο θα παραιτηθώ εάν όμως δεν ισχύει, πρέπει να  παραιτηθεί ή απολογηθεί ο Ιωνάς Νικολάου». Ο κ. Λουκά τόνισε ότι οι προαγωγές έγιναν στη βάση σχετικών κριτηρίων και οι προαχθέντες συμπεριλαμβάνονταν σε κατάλογο 14 αξιωματικών τρεις εκ των οποίων τελούν σε προαφυπηρετική άδεια.

Ο κ. Λουκά αντέστρεψε τα πυρά του Ιωνά Νικολάου περί κομματοκρατείας στην Αστυνομία λέγοντας ότι αυτό γινόταν σε άλλες εποχές. Ο Υπουργός προσκάλεσε και προκάλεσε τον κ. Νικολάου να επισκεφθεί το γραφείο του και να του δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα λέγοντας ότι «εγώ δεν φακελώνω κανένα αστυνομικό».

Η «Α» ζήτησε και τη θέση του Αρχηγείου Αστυνομίας με αφορμή την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ Ιωνά Νικολάου και Υπουργού Δημόσιας Τάξης για το θέμα των προαγωγών στο Σώμα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε στην εφημερίδα μας ότι για τις δηλώσεις Ιωνά Νικολάου ενημερώθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου. Ωστόσο, όπως είπε επειδή, οι προαγωγές στο βαθμό του Ανώτερου Αστυνόμου γίνονται από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης δεν θα ήταν φρόνιμο να λεχθεί οτιδήποτε από την Αστυνομία.

πηγή: Αλήθεια (03/02/2012) «Λ. Λουκά «Θα παραιτηθώ εάν …»»

http://www.alithia.com.cy/el/news/12/1589/%CE%9B-%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC-%C2%AB%CE%98%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CE%B8%CF%8E-%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%C2%BB.htm

 

Διαβάστε σχετικά:

Σε παραλήρημα η Χούντα Χριστόφια: Στα δικαστήρια πολίτης επειδή είπε «βλάκα» τον έκπτωτο Πρόεδρο 

Η Προεδρική Φρουρά σε ρόλο οργουελλιανής Thinkpol
Αλώθηκαν τα Σώματα Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον υπόκοσμο;
Χούντα Χριστόφια: Η “δημοκρατία” του λευκού Pinzgauer
Περί «αμερόληπτης» και «αξιόπιστης» Αστυνομίας Κύπρου
Εξυπνοβλακείες της Προεδρικής Φρουράς και στο Λονδίνο: «Άστε με! Είμαι του Χριστόφια…»
Πόρισμα-ράπισμα για Αστυνομία Κύπρου: Ευθύνες για την έρευνα του θανάτου της Οξάνα Ράντσεβα

Επί Χριστόφια η Αστυνομία περιφρουρεί την τουρκική κατοχική σημαία και διενεργεί πολιτικές διώξεις για χάρη της
Οι απεργοί πείνας καταγγέλουν: Η Αστυνομία κατέσχε “ενοχλητικό” πανό των Αγανακτισμένων από το Προεδρικό
Αστυνομία Κύπρου: Η “μακρά χειρ” του Προεδρικού ξαναχτυπά!
Απόλλωνας-Γαλατάσαραϊ: Κυρίαρχοι στο Βορρά και αγάδες στο Νότο
Η Αστυνομία σταμάτησε λεωφορείο με διαδηλωτές από τη Λάρνακα
Προεδρική Φρουρά κατά λαού: Ποινικές διώξεις εναντίον τεσσάρων πολιτών
Ντροπή! Απόπειρα σύλληψης του Νικόλα Ιωαννίδη
Αμείλικτο το καθεστώς Χριστόφια: Αστυνομικός αρνηθηκε να πάει στο Κελλάκι και πήρε μετάθεση
Κι άλλη μαρτυρία για την αστυνομική βία στις 12 Ιουλίου 2011
Έστειλε το Προεδρικό προβοκάτορες; Είναι, άραγε, τόσο αδίστακτος ο Χριστόφιας;
Η σκοτεινή όψη της Αστυνομίας Κύπρου
Να οι φασίστες: Καταγγελίες πολιτών για κακοποίηση από την Αστυνομία του καθεστώτος Χριστόφια
«Έμμισθος του ΑΚΕΛ καθορίζει τις προαγωγές στην Αστυνομία»
Νέα καταγγελία: Διαβρωμένη η Αστυνομία από κομματικούς-υπόκοσμο, φακελώνει κανονικά το Τμήμα Δ’ της ΚΥΠ
Η παράνομη δίωξη του Ξενή Ξενοφώντος συνεχίζεται
Επί Χριστόφια (με την έγκριση της Κυπριακής Βουλής) ο “Big Brother” θα παρακολουθεί τα πάντα στην Κύπρο
Ασχηνομία Κύπρου: Έγδυσαν ανήλικο μαθητή και τον έβαλαν στο κελί με χειροπέδες
Η Αστυνομία πουλά προστασία: συγκλονιστική έρευνα για σωματεμπορία γυναικών
Πρόκληση στο κέντρο της Λευκωσίας: Παράνομη στάθμευση περιπολικού σε θέση αναπήρων

 

 


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/11335

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , , , , , ,