| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ και η υπέρμετρη βία έναντι Κύπριων διαδηλωτών στο όνομα της «Her Majesty»

Σχόλιο Σ.Ο.: Πολύ εύστοχος ο Άριστος Μιχαηλίδης σχολιάζει την στάση ΑΚΕΛ (Στέφανος Στεφάνου) και ΔΗΣΥ (Νίκος Αναστασιάδης). Και οι δύο μίλησαν γενικά και αόριστα για την ανάγκη κάπου-κάποτε-ίσως να φύγουν οι Βάσεις, αλλά και οι δύο τάχθηκαν εναντίον της συγκεκριμένης διαδήλωσης! Κανείς δεν καταδίκασε την στάση των Βρετανών που ξυλοκοπούσαν συμπολίτες τους! Για μια ακόμη φορά σύμπνοια ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ.

Εντάξει, το ΑΚΕΛ το είδαμε τόσα χρόνια που φώναζε για να φύγουν οι Βάσεις και τελικά επί Χριστόφια αποδείχτηκε ο καλύτερος εγγυητής τους μέχρι «children and grandchildren». Τώρα (ξανα)βλέπουμε το πραγματικό πρόσωπο του «μεγάλου Νίκου Αναστασιάδη» ο οποίος ράβει κοστούμια και γραβάτες για την Προεδρία λες και ξεχάσαμε την στάση του στο Σχέδιο Ανάν, λες και ξεχάσαμε την «υπέρβαση του δεύτερου γύρου» του 2008, λες και ξεχάσαμε την σιωπή του τις πρώτες βδομάδες μετά το Μαρί, λες και θα ξεχάσουμε πως στην κρίσιμη στιγμή αντί να στηρίξει τους πολίτες που έτρωγαν ξύλο από τους αποικιοκράτες αυτός και πάλι τάχθηκε με τα συμφέροντα του Στέμματος…

Είναι μήπως η πρώτη φορά; Όχι βέβαια. Όσοι έχουν μνήμη θυμούνται. Διαβάστε σχετικά:
- ‘Εμπροσθοφύλακας’ (12/09/2010)
«Όταν ο Νίκος Αναστασιάδης ύβριζε την ΕΟΚΑ και έδινε άφεση αμαρτιών στους Τούρκους για τα πογκρόμ του 1955»

Με τι μούτρα θα εξαγγέλλει πύρινους προεκλογικούς λόγους σε «Εθνικόφρονα Σωματεία» και μνημόσυνα ηρώων της ΕΟΚΑ ο κύριος αυτός;

image Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών
«Υπέρμετρη βία έναντι Κύπριων διαδηλωτών στο όνομα της “Her Majesty”»
03 Ιανουαρίου 2012

Καθόλου δεν μας εξέπληξαν τα ψεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων στο Ακρωτήρι. Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες απρόκλητης βίας από αστυνομικούς των Βάσεων, οι οποίοι ανίκανοι να σεβαστούν το σκοπό της ειρηνικής διαμαρτυρίας, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές -οι πλείστοι εκ των οποίων ήταν φοιτητές- με γκλομπς, χημικά σπρέι και εκπαιδευμένα σκυλιά.

Ήταν προφανές το γεγονός ότι ο στόχος των αστυνομικών ήταν εξ΄ αρχής η πρόκληση επεισοδίων, αφού από την πρώτη στιγμή που κατέφθασαν οι διαδηλωτές στο χώρο, προπηλακίστηκαν και δέχθηκαν ύπουλη λεκτική επίθεση. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν κατόπιν της διαταγής «ATTACK!» ποδοπατώντας τους διαδηλωτές οι οποίοι προέβαιναν σε καθιστική διαμαρτυρία και χτυπώντας ανελέητα όποιον έβρισκαν μπροστά τους, ακόμα και γυναίκες που είχαν ήδη πέσει χτυπημένες στο έδαφος, ενώ την ίδια στιγμή ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων υπερίπτατο πάνω από τους 100 διαδηλωτές! Οι Βρετανοί αποικιοκράτες και οι Κύπριοι υπάλληλοι τους, επέδειξαν πως ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να επιδείξουν συμπεριφορές που δεν απέχουν πολύ από την ωμότητα και βαρβαρότητα της περιόδου της Αγγλοκρατίας. Η στάση τους θύμισε το φόνο του 18χρονου Πανίκου Δημητρίου, στο ίδιο σημείο, τον Ιανουάριο του 1975.

Τέλος, οι αρχές των Βρετανικών Βάσεων προχώρησαν στην αδικαιολόγητη σύλληψη δύο ατόμων. Μίας νεαρής που επέστρεφε να πάρει το παπούτσι της, το οποίο είχε χάσει καθώς έτρεχε να σωθεί από το μένος των αστυνομικών, και ενός νεαρού νομικού που έσπευσε προς υπεράσπιση της. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο δικηγόρος που τους εκπροσώπησε ρώτησε το λόγο για τον οποίο κατηγορήθηκαν, κανείς δεν βρέθηκε να του δώσει μια εύλογη δικαιολογία. Ούτε δε βρέθηκε ο αστυνομικός που τους είχε κατηγορήσει.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τον άνανδρο και θρασύδειλο χειρισμό των οργάνων των Βρετανικών Βάσεων, που για άλλη μια φορά επέδειξαν την ανικανότητα τους να συμπεριφερθούν πολιτισμένα απέναντι σε απλούς διαδηλωτές. Καταδικάζουμε, ακόμα, και την άδικη προπαγανδιστική στάση των πλείστων ΜΜΕ, που για άλλη μια φορά προέβησαν σε ψευδή αναμετάδοση των γεγονότων και παραπληροφόρηση του κοινού. Η ελευθερία της έκφρασης και της διαδήλωσης αποτελούν συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, και γι΄ αυτό όσο θα γινόμαστε μάρτυρες του φασισμού, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει η δίψα μας για δικαίωση και δημοκρατία.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - –

ΕΦΑΕΦΠ
«Η ντροπή θα σας κυνηγά ως τα children και τα grandchildren σας…»
03 Ιανουαρίου 2012

Ως Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π καταδικάζουμε απερίφραστα και καταγγέλλουμε την ωμότητα και βαρβαρότητα με την οποίαν αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές στη βρετανική βάση ακρωτηρίου (02/01/12) από τους αστυνομικούς των βάσεων.

Επειδή γνωρίζουμε καλά την προπαγάνδα και ήδη άρχισαν να αφήνονται υπονοούμενα για τις ευθύνες των διαδηλωτών, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι όχι μόνο η βία που ασκήθηκε από πλευράς των αστυνομικών, στο όνομα της χερ μάτζεστι, ήταν υπέρμετρη και αδικαιολόγητη, αλλά ήταν και επιδίωξή τους εξ αρχής. Από την πρώτη στιγμή που οι διαδηλωτές έφτασαν στον εν λόγω χώρο, άρχισαν να δέχονται βρισιές και προπηλακισμούς από τους αστυνομικούς, προφανώς με σκοπό να οξυνθούν τα πνεύματα και να τους δοθεί αφορμή να προβούν σε συλλήψεις.

Γίναμε μάρτυρες, ιδίοις όμμασι, των αστυνομικών να περνούν πάνω από κόσμο ο οποίος είχε καθίσει κάτω στον δρόμο για να καταδείξει τις ειρηνικές τους προθέσεις. Οι προθέσεις τους έγιναν δεχτές από τους αστυνομικούς με πολλή ευχαρίστηση. Τόση, που όχι απλώς δεν αρκέστηκαν να τους ποδοπατήσουν αλλά θεώρησαν καλό να τους κτυπήσουν και με τα ρόπαλα. Είδαμε γυναίκα να πέφτει στον δρόμο και τους αστυνομικούς να τρέχουν από πάνω της και να τη χτυπούν ενώ κειτόταν χάμω. Μια άλλη γυναίκα έτρεξε και κάλυψε με το σώμα της την «τρομοκράτισσα» που ξυλοκοπείτο ενώ βρισκόταν ανήμπορη ξαπλωμένη στον δρόμο, με αποτέλεσμα να δεχτεί αυτή τον ξυλοδαρμό.

Δύο φορές προσπάθησε μικρή ομάδα (των 2 και 3 ατόμων) να προσεγγίσει τους αστυνομικούς με σηκωμένα χέρια για να συζητήσουν. Την πρώτη, χωρίς καμμιά αιτία, δέχτηκαν ψέκασμα από τους αστυνομικούς στα μάτια ενώ τη δεύτερη δέχτηκαν την ειρωνεία και τον χλευασμό των οργάνων που υπηρετούν την χερ μάτζεστι οι οποίοι δεν δέχτηκαν να συζητήσουν. Σε τέτοια σημεία ειρωνίας έφτασαν που όταν σηκώθηκε ελικόπτερο (προφανώς για να αντιμετωπίσει τους 100 άοπλους «τρομοκράτες») και ρωτήθηκαν αν είχαν σκοπό να κάψουν τους διαδηλωτές, αφού είναι συνήθης τακτική των άγγλων αποικιοκρατών να καίνε όσους δεν μπορούν να νικήσουν, απάντησαν «γιατί επελλάναμε; μπορεί να κρούσουμε τζιαι ‘μεις έτσι».

Οι υπηρέτες των αγγλικών συμφερόντων προέβησαν και σε δύο συλλήψεις. Η πρώτη αφορά διαδηλώτρια η οποία στην προσπάθειά της ν’ αποφύγει την αστυνομική βία έχασε το ένα της παπούτσι και επέστρεφε μόνη να το πάρει. Η δεύτερη αφορά δικηγόρο ο οποίος ζήτησε να μιλήσει με την πρώτη κοπέλα που είχε συλληφθεί, τι πιο φυσικό σε ένα ευνομούμενο κράτος, και συνελήφθη και ο ίδιος. Τόσο θρασύδειλα και άνανδρα φέρθηκαν. Όταν μάλιστα ο δικηγόρος που τους εκπροσώπησε ζήτησε να μάθει γιατί κατηγορούνται δεν είχαν να του πουν κάτι συγκεκριμένο και μάλιστα δεν έβρισκαν τον αστυνομικό που τους είχε κατηγορήσει!

Μικρή ομάδα των τεσσάρων ατόμων προχωρούσε προς την είσοδο της μονάδας ενώ η μεγαλύτερη μερίδα των διαδηλωτών είχε αποχωρήσει και αστυνομικός φωνάζει «συλλάβετέ τους τζιαι τούτους να τελειώνουμε».

Οι «πολιτισμένοι» Βρετανοί έδειξαν πάλι το πρόσωπό τους. Το χειρότερο είναι ότι οι εντολές τους εκτελούνταν διά χειρός Κυπρίων, που ασπάστηκαν το στέμμα. Κυπρίων που χωρίς κανένα δισταγμό σήκωναν το ρόπαλό τους και έψαχναν κεφάλι. Ο στόχος ήταν το κεφάλι.

Υ.Γ: Κύριε Χριστόφια ευχαριστούμε που τους πιστώσατε τις Βάσεις εώς our children and grandchildren. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της Κυπριακής Κυβέρνησης για την ωμή και αδικαιολόγητη βία που ασκήθηκε στους πολίτες της οι οποίοι διαδήλωσαν καθώς αποτελει συνταγματικό τους δικαίωμα.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - –

Φιλελεύθερος
«Ε, όχι να βρίζουμε και τους Βρετανούς μας!»
03 Ιανουαρίου 2012
Άριστος Μιχαηλίδης

Το ερώτημα δεν είναι γιατί επιμένουν να οργανώνουν διαδηλώσεις εναντίον των βρετανικών βάσεων όσοι λίγοι έχουν ακόμα τις αντοχές, αλλά γιατί σιωπούμε οι υπόλοιποι. Και προπάντων, γιατί πολιτικοί και δημοσιογράφοι παίζουν το παιχνίδι των Βρετανών και των κολαούζων τους, Ε/κ και Τ/κ αστυνομικών οι οποίοι συμπεριφέρθηκαν και προχτές, όπως ακριβώς συμπεριφέρονταν επί αγγλοκρατίας οι επικουρικοί του κυβερνήτη. Οι ανταποκρίσεις των δημοσιογράφων για την προχτεσινή εκδήλωση στο Ακρωτήρι, προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τους αστυνομικούς, που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Σαν να μίλησαν με τον εκπρόσωπο των βάσεων και υιοθέτησαν και μετέδωσαν ότι ακριβώς τους είπε, χωρίς κανένα προβληματισμό. Ότι δηλαδή, οι διαδηλωτές απρόκλητα πετροβολούσαν τους αστυνομικούς οι οποίοι αναγκάστηκαν, οι καημένοι, να αντιδράσουν. Ούτε το ότι οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση με ρόπαλα και δακρυγόνα σπρέι ενώ ήταν καθήμενοι στο δρόμο, είδε κανένας, ούτε ότι αμολούσαν τους σκύλους εναντίον τους. Ούτε ενοχλεί κανέναν το ότι οι αστυνομικοί των βάσεων βγαίνουν έξω από τα συρματοπλέγματα και συλλαμβάνουν πολίτες της Δημοκρατίας. «Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να κάνουν όσο το δυνατό λιγότερη χρήση των γκλοπ», έλεγαν οι ανταποκριτές και τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί, καθώς και ένας διαδηλωτής «ελαφρά» στο κεφάλι… Δεν μετρούν όσοι δέχτηκαν δακρυγόνα στα μούτρα αφού δεν πήγαν στο νοσοκομείο, ούτε όσοι απειλήθηκαν σαν να κι έκαναν εισβολή στο Λονδίνο.

Τους καημένους τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν από τους άγριους ιθαγενείς! Να τους λυπηθούμε και να πάψουμε να τους ενοχλούμε, δηλαδή;

Από την άλλη, τα σχόλια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αλλά και του αρχηγού της αντιπολίτευσης ήταν σαν να και απευθύνονταν σε κάποιους που χωρίς κανένα λόγο πήγαν στα καλά καθούμενα να διαταράξουν τις άριστες σχέσεις της Κύπρου με τη Βρετανία και «ενδεχόμενα να βλάψουν ή και να τσιμεντώσουν την παρουσία των βάσεων», όπως έλεγε ο κ. Αναστασιάδης. Την παρουσία των βάσεων όμως δεν την τσιμεντώνουν οι διαδηλώσεις, την τσιμεντώνει το γεγονός ότι δεν ενοχλεί κανέναν η παρουσία και η δράση τους. Όπως δεν ενόχλησε ούτε και η παρόμοια επίθεση των «επικουρικών» εναντίον γυναικών που απεργούσαν πριν λίγες μέρες στις Βρυσούλες και οι οποίες δεν έριξαν ούτε μία πέτρα εναντίον τους.

Αλλά, πώς αντέδρασαν οι ηγέτες μας όταν ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, δήλωνε τις προάλλες ότι η Βρετανία μετά από αξιολόγηση αποφάσισε ότι θα διατηρήσει και τις δύο στρατιωτικές βάσεις διότι βρίσκονται σε περιοχή γεωπολιτικής σημασίας και ψηλής προτεραιότητας για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα ασφαλείας της Βρετανίας; Πώς αντέδρασαν όταν τις ίδιες μέρες, ο διοικητής των βάσεων, δήλωνε στο Κυπριακό Πρακτορείο ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ούτε άμεσα ούτε στο μέλλον στρατιωτικές βάσεις; Να τους παραπέμπουμε όλοι στα παιδιά και στα εγγόνια μας για να μην ανοίγουμε δήθεν νέο μέτωπο; Μα, δεν ήταν η Βρετανία, μόλις τον περασμένο μήνα που έκανε βρόμικο παρασκήνιο στα Ηνωμένα Έθνη για να υιοθετηθεί ψήφισμα που θα δεσμεύει τους Ελληνοκύπριους σε διεθνή διάσκεψη μετά την τριμερή και ανεξαρτήτως αποτελέσματος των συνομιλιών; Δεν ήταν η Βρετανία, που έδρασε στην ΕΕ για να απαλλάξει την Τουρκία ακόμα και από απλή αναφορά στις απειλές της εναντίον της κυπριακής ΑΟΖ; Είναι οι εκατό διαδηλωτές, που ανοίγουν το μέτωπο; Αυτοί τουλάχιστον, αντιδρούν. Οι ηγέτες μας τι κάνουν;


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/11021

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , , , , ,