| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΟΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΘΡΑΚΗ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο τουρκικός στρατός πίσω από τις ορδές των λαθρομεταναστών σύμφωνα με αναφορά των ελληνικών αρχών

Σχόλιο Σ.Ο: Ο τεράστιος αριθμός των λαθρομεταναστών που εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος από τη συνοριογραμμή του Έβρου υποκινείται έμμεσα από το στρατιωτικό κατστημένο της Άγκυρας. Η επίσημη έκθεση των ελληνικών ρίχνει φως στην πραγματική ατζέντα της “εξ Ανατολών” υπαρξιακής απειλής, η οποία προωθεί την πολιτικο-στρατιωτική της ατζέντα στην περιοχή της Δυτικής Θράκης κυρίως μέσω της προώθησης χιλιάδων εξαθλιωμένων ανθρώπων από τον Τρίτο Κόσμο. Οφείλουν οι πολιτικές ελίτ να ανοίξουν τα αυτιά και τα μάτια τους για τις επερχόμενες εξελίξεις προκειμένου να μην πιαστεί ο Ελληνισμός και πάλι προ εκπλήξεων.

f03488098d90ebfeeb1edff4ec44b2d2

‘Πρώτο Θέμα Online’
“Ο τουρικός στρατός πίσω από τους λαθρομετανάστες”
17 Οκτωβρίου 2011
Πέτρος Κατσάκος

Τεράστιο πολιτικό θέμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εγείρει η αναφορά των ελληνικών συνοριακών δυνάμεων, που αποκαλύπτει ανάμιξη του τουρκικού στρατού στην προώθηση λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Τα στοιχεία των ελληνικών αστυνομικών αρχών βρίσκονται ήδη στα χέρια του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex, μέλη του οποίου είναι εγκατεστημένα εδώ και δύο χρόνια στον Έβρο.

Σύμφωνα με την «καυτή» αναφορά, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρατήρησαν πρόσφατα με τις θερμικές κάμερες αυτοκίνητο του τουρκικού στρατού να αποβιβάζει “ύποπτα άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στον ποταμό Έβρο και στην συνέχεια επιχείρησαν να διασχίσουν παρανόμως τα σύνορα”.

Σε άλλες περιπτώσεις, επισημαίνεται στην αναφορά, οι ομάδες των μεταναστών, που συνήθως οδηγούνται από τούρκους διακινητές, συναντώνται με στρατιωτικές περιπόλους της γειτονικής χώρας οι οποίες τους επιτρέπουν να κινούνται ανενόχλητες προς τη μεθόριο.

Τα ύποπτα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από τις ελληνικές αρχές αναμένεται να τεθούν υπόψη και των τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκπροσωπούν τις αρχές της χώρας τους στο “σημείο επαφής” που έχει εγκαινιαστεί μεταξύ των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ανταλλάσσονται απόψεις σε τακτική βάση για την αντιμετώπιση των κυμάτων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η τουρκική αστυνομία παραπέμπει τις υποθέσεις αυτές τόσο στον τουρκικό στρατό όσο και στη στρατοχωροφυλακή της γειτονικής χώρας, που είναι οι αρμόδιες αρχές επιτήρησης των συνόρων.


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/10301

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , ,