| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΕΙΟ | ENGLISH  
Οικοσελίδα » ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Υποσκάπτουν τον θεσμό του πολίτη-οπλίτη: Κόβουν εθελοντές βατραχάνθρωπους από ασκήσεις

Σχόλιο Σ.Ο.: Άλλο ένα πλήγμα στον θεσμό του πολίτη-οπλίτη από την παρούσα κυβέρνηση. Έχουμε εδώ εφέδρους των ΟΥΚ, ό,τι πιο επίλεκτο έχει να προσφέρει η Εθνική Φρουρά, και σε μια εποχή που η Τουρκία απειλεί και τις νότιες θάλασσες μας και αυτοί προσφέρουν αφιλοκερδώς την υπηρεσία τους προς την πατρίδα, και το ΓΕΕΦ, το ΥΠΑΜ και η κυβέρνηση Χριστόφια τους κλείνει την πόρτα με γραφειοκρατικές και νομικίστικες δικαιολογίες; Αυτή είναι η “στήριξη” και η “εμπιστοσύνη” που έχει προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Πρόεδρος; Καλά θα κάνει ο νέος Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης να μην ακολουθήσει τον καταστροφικό δρόμο που άνοιξε ο προκάτοχός του, ο, ένοχος και για την έκρηξη στο Μαρί, Κώστας Παπακώστας.

Η Εθνική Φρουρά είναι αίμα από το αίμα του λαού, και δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την εμπλοκή, την στήριξη και την φροντίδα των στρατευμένων νέων, των εφέδρων και των εθνοφυλάκων μας, στο πλευρό των μονίμων στελεχών της.

oyk-ethniki-froura

Φιλελεύθερος
«Κόβουν βατραχάνθρωπους από ασκήσεις»
12 Οκτωβρίου 2011
Νέαρχος Κυπριανού

«ΟΧΙ και πάλι όχι», ήταν η απάντηση του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ στο αίτημα του Συνδέσμου Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου για εθελοντική συμμετοχή των έφεδρων ΟΥΚάδων στις ασκήσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. Για το συγκεκριμένο θέμα ο Σύνδεσμος αντάλλαξε αρκετές επιστολές με Υπουργείο και ΓΕΕΦ χωρίς ωστόσο να βρει θετική ανταπόκριση στο αίτημά του. Στόχος των ΟΥΚάδων είναι να διατηρούν το αξιόμαχο των εφέδρων βατραχανθρώπων, χωρίς πρόσθετο οικονομικό κόστος.
Η τελευταία αρνητική απάντηση από το Υπουργείο Άμυνας ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Σύνδεσμος με νέα επιστολή του προς τον Υπουργό ζητά συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι βατραχάνθρωποι υποστηρίζουν ότι ο τέως Αρχηγός Πέτρος Τσαλικίδης είχε δώσει διαβεβαιώσεις πως το θέμα θα διευθετηθεί και ότι είχε δώσει κατευθυντήριες γραμμές στον αποθανόντα -κατά την έκρηξη στο Μαρί- Διοικητή Ναυτικού, Πλοίαρχο Αντρέα Ιωαννίδη.
«Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως μετά τα γεγονότα της 11ης Ιουλίου πιστέψαμε έστω για λίγο πως η θυσία 13 συνανθρώπων μας θα αποτελούσε κομβικό σημείο το οποίο θα μας βοηθούσε να βγούμε από το λήθαργο στον οποίο ζούμε, την απάθεια καθώς επίσης και την άρνηση βελτίωσης υφιστάμενων καταστάσεων. Φαίνεται πως η έκρηξη δεν ταρακούνησε μερικούς, οι οποίοι αρέσκονται να ζουν γύρω από τα τείχη τα οποία τους περιτριγυρίζουν. Το να βρίσκουμε κωλύματα πίσω από νομικούς και υπηρεσιακούς λόγους είναι κρίμα γιατί οι ίδιοι λόγοι μάς οδήγησαν και στα τραγικά γεγονότα της 11ης Ιουλίου», τονίζουν στην επιστολή προς τον κ. Ηλιάδη, οι έφεδροι ΟΥΚάδες.

Το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ με επιστολές τους προς το Σύνδεσμο Βατραχανθρώπων, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους απορρίπτουν το αίτημα των εφέδρων ΟΥΚάδων για συμμετοχή τους σε ασκήσεις. Όπως αναφέρεται στην τελευταία απαντητική επιστολή του Υπουργείου, την οποία υπογράφει ο πρώην Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Υπουργού, συνταγματάρχης Αντρέας Σταύρου, «οι προσκλήσεις και παρουσιάσεις εφέδρων πάνω σε εθελοντική βάση, δεν είναι δυνατές για νομικούς και υπηρεσιακούς λόγους. Τέτοιου είδους δραστηριότητες πραγματοποιούνται βάσει προγραμματισμού από το ΓΕΕΦ και υπάρχει καθορισμένος αριθμός παρουσιάσεων για κάθε έφεδρο». Το υπουργείο Άμυνας με την ίδια επιστολή καλεί τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βατραχανθρώπων να ενημερώσει τα μέλη του Συνδέσμου ότι η επιθυμία τους για εθελοντικές παρουσιάσεις εκτιμάται, αλλά το Υπουργείο και η Ε.Φ. επιβάλλεται να λειτουργούν μέσα στο καθοριζόμενο νομικό τους πλαίσιο. Στο μεταξύ, ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης με επιστολή του ζητά να εγγραφεί θέμα στην επιτροπή Άμυνας αναφορικά με το αίτημα των έφεδρων ΟΥΚάδων.


Σταθερή διεύθυνση permalink: http://www.efylakas.com/archives/10166

Εκτυπώσιμη μορφή

Tags: , , , , , , , , ,